- יתרונות: קונספט, עיצוב וייחודיות, שילוב של מנוע וגיר, איכות בנייה וגימור, איכות מכלולים והתנהגות דינמית, מערכות אלקטרוניקה, יש גרסת A1
- חסרונות: מחיר, שקע USB מתחת למושב, תחזוקת שרשרת הינע
- שורה תחתונה: בדור השלישי ה-X-ADV הפופולרי מקבל מתיחת פנים עיצובים ועוד כמה שיפורים, והופך לטוב יותר
- מחיר: 88,168 ש"ח
- מתחרים: הונדה פורצה 750, ימאהה טימקס 560
- מפרט טכני: מנוע טווין מקבילי, 745 סמ"ק, 58.6 כ"ס ב-6,750 סל"ד (אופציה לגרסת A1 מוגבלת ל-47.6 כ"ס), 7 קג"מ ב-4,750 סל"ד, 8 שסתומים, SOHC, קירור נוזל, הזרקת דלק, 6 הילוכים אוטומטיים DCT, הינע סופי שרשרת, שלדת יהלום מצינורות פלדה, מזלג הפוך בקוטר 41 מ"מ, מהלך 153.5 מ"מ, זרוע אלומיניום עם בולם יחיד ומנגנון לינקים, מהלך 150 מ"מ, צמד דיסקים בקוטר 296 מ"מ, קליפרים רדיאליים, דיסק אחורי 240 מ"מ, אורך כולל 2,215 מ"מ, בסיס גלגלים 1,590 מ"מ, גובה מושב 820 מ"מ, מרווח גחון 165 מ"מ, מיכל דלק 13.2 ל', משקל מלא 237 ק"ג, תצרוכת דלק מדודה 19 ק"מ/ל', צמיגים 120/70R17, 160/60R15
- בקרות ואלקטרוניקה: מצערות חשמליות עם 6 מצבי רכיבה – ספורט, סטנדרט, גשם, שטח, ושני מצבים אישיים לבחירת הרוכב, מערכת ABS כולל מצב שטח, בקרת אחיזה עם 3 מצבים וניתוק, בקרת בלימת מנוע עם 3 מצבים, גיר DCT עם 4 מצבי עבודה ומצב G לשטח, פנסי LED מלאים, תאורת יום אוטומטית DRL, מפתח קרבה KEYLESS, מסך TFT בגודל "5 עם חיבור לטלפון הנייד, ביטול איתותים אוטומטי, 4 מאותתים בבלימת חירום, שקע USB-C בתא האחסון מתחת למושב
צפו בווידאו – הונדה X-ADV דור שלישי במבחן:
מה זה?
ה-X-ADV הוא המקסי-סקוטר-אדוונצ'ר של הונדה, עם תיבת ה-DCT כפולת המצמדים. הוא הוצג לראשונה כדגם 2017, ועבר עדכון משמעותי ב-2021 – אז גם הייתה שנת הפריצה שלו, במיוחד בשוק הישראלי, והוא הפך למקסי-סקוטר פופולרי ומבוקש. עד כה נמכרו יותר מ-80 אלף יחידות ברחבי אירופה.
לשנת 2025 בהונדה מבצעים עדכון לדגם החשוב, כשבראש ובראשונה יש מתיחת פנים עיצובית. ה-X-ADV מקבל עיצוב חד ואגרסיבי יותר, עם חזית חדשה הכוללת פנסים קטנים וחדים יותר. אלו כוללים גם את המאותתים, וכן תאורת יום DRL, וכמובן פנסי LED היקפיים. המושב חדש, כשהוא רך יותר ואמור לספק יותר נוחות לרוכב, ומתחת למושב יש נפח אחסון של 22 ליטרים הכולל מעתה גם שקע טעינה USB-C. יש גם תא כפפות חדש בחלק הקדמי. בהונדה מתגאים בשימוש בחומרים ממוחזרים מתעשיית הרכב לייצור תא המטען של ה-X-ADV, וכן בסיס המושב.
מסך ה-TFT בגודל "5 חדש, והוא מיישר קו עם שאר דגמי הונדה המודרניים. הוא כולל תצוגה חדשה, ממשק משתמש חדש וקל יותר לתפעול, וכן חיבור לטלפון הנייד דרך אפליקציה של הונדה, הכוללת גם תוכנת ניווט. התפעול דרך מתג 4 כיוונים חדש בבית המתגים השמאלי, ויש גם בקרת שיוט שמגיעה כסטנדרט, וגם היא מתופעלת מבית המתגים השמאלי החדש.

מנוע הטווין המקבילי נותר ללא שינוי, הוא מותאם לתקנות יורו 5+, והוא מפיק 58 כ"ס ו-7 קג"מ. המצערות חשמליות, ויש כעת 4 מצבי רכיבה קבועים (סטנדרט, ספורט, שטח, גשם) השולטים על כוח המנוע, בקרת האחיזה, בלימת המנוע, ה-ABS ומצבי תיבת ההילוכים, ועוד שני מצבים שאותם הרוכב יכול לכוון בהתאם להעדפותיו. תיבת ה-DCT שופרה בתוכנה לצורך עבודה חלקה יותר במהירויות נמוכות ובפניות. בנוסף, לכל אחד מארבעת מצבי הרכיבה יש את המפה שלו לתפעול התיבה.
ה-X-ADV מגיע ב-2025 בארבע סכמות צביעה: שחור, לבן פנינה, אפור מט, והצהוב שפה במבחן.
השינויים אפוא לא גדולים בדור השלישי של ה-X-ADV, והם מיועדים להוות בעיקר המשך אבולוציה של הדגם המוצלח.

ביצועים
בדור השלישי של ה-X-ADV אין הבדלים גדולים בביצועים לעומת הדור הקודם, פשוט כי המערכות המכאניות נותרו ללא שינוי, למעט התאמות המנוע לתקנות יורו 5+, וזו עדיין מכונת ביצועים מרדימה מאוד. השינויים מתמקדים השנה בתפעול חלק יותר של תיבת ה-DCT בהעברת הילוכים – והיא אכן חלקה יותר, חלקה כמעט לחלוטין, והיא ממשיכה את האבולוציה ושואפת לשלמות.
איפה ה-X-ADV מצטיין? ובכן, בכביש. ה-X-ADV מאיץ מצוין, כפי שניתן לראות בווידאו, אוסף הרבה מהירות עד 160 קמ"ש, שהם 5,000 סל"ד בהילוך שישי. משם וצפונה קצב איסוף המהירות יורד עד 180 קמ"ש על המסך, שהם קצת פחות במדידת GPS. המהירות המרבית המוצהרת על-ידי הונדה, אגב, היא 168 קמ"ש.
מנוע הטווין המקבילי של ה-X-ADV שופע במומנט. אם היינו רוכבים על המנוע הזה עם תיבת הילוכים רגילה, קרוב לוודאי שהיינו אומרים שהמנוע נחנק מוקדם מדי, בסל"ד נמוך מדי. אולם השילוב של המנוע עם תיבת ה-DCT מרימה לשתי היחידות והופך אותם לחבילה כמעט מנצחת. ההילוכים עוברים בדיוק בזמן, והתיבה מוציאה מהמנוע בדיוק את מה שהוא יודע לתת – הרבה מומנט רציף בכל מהירות. אגב, ברוב המכריע של המקרים התיבה קלעה במדויק להילוך שבו היינו רוכבים וכן בתזמון העברת ההילוכים, כך שאין צורך לרכוב במצב 'ידני'. במצבים המועטים שבהם התיבה 'פספסה' את ההילוך שבו רצינו להיות, ההעברה הידנית בעזרת הכפתורים על בית המתגים השמאלי פתרה את ה'בעיה'.

ה-X-ADV מצטיין גם בסעיפי ההתנהגות. בסיס הגלגלים הארוך יחד עם המשקל הנמוך, מערכת המתלים המצוינת, מידות הגלגלים והאיזון הכללי, יוצרים מכונה מאוד יציבה שאוהבת להיות על הצד. הכידון הרחב מאפשר היגוי מהיר ומדויק, והגאומטרייה תשמור על יציבות ה-X-ADV בתוך הפנייה. כך יוצא שה-X-ADV מצוין בכבישים מפותלים ונותן תחושה מיוחדת שלא מוכרת משום כלי אחר, של מקסי-סקוטר גבוה עם גיר אוטומטי ועם יכולות כביש גבוהות.
מערכת הבולמים מכוילת כך שתספוג כוחות גדולים מצד אחד, אולם מצד שני תדע לספוג ולספק נוחות, למשל בתוואי אורבני שבור. האיזון הזה במערכת הבולמים מצטרף לאיזון הכללי של ה-X-ADV, שמאפשר קלות רכיבה וביצועים. גם מערכת הבלמים חזקה ואיכותית, עם הרבה רגש, ומסיים חבילת ביצועים מרשימה מאוד על הכביש הציבורי, כאמור עם ערך מוסף של יכולת להתגלגל מהר בשטח – אם כי חשוב לזכור שזה לא אופנוע שטח אלא מקסי-סקוטר עם יכולות שטח מסוימות.

איך זה מרגיש?
כבר כתבנו את זה על הדור הראשון והשני, אבל נגיד את זה שוב על הדור השלישי: אין עוד כלי דו-גלגלי עם מכלול תחושות הדומה ל-X-ADV. מקסי-סקוטר-אדוונצ'ר עם תנוחת רכיבה גבוהה, כידון רחב של אופנוע שטח, יכולות כביש גבוהות ותיבת הילוכים אוטומטית.
גובה המושב עומד אמנם על 820 מ"מ, אבל התחושה היא שהוא גבוה יותר. זה לא קריטי מפני שאפשר להגיע עם לפחות רגל אחת בטוחה לקרקע ולרוב אפילו שתיים, אבל המושב בהחלט גבוה יותר משאר המקסי-סקוטרים. תנוחת הרכיבה זקופה לגמרי, והכידון, שכאמור לקוח מאופנועי אדוונצ'ר, פורש את הזרועות לצדדים, כך שהתנוחה פה לא דומה לאף מקסי-סקוטר אחר, וגם לא ממש לאופנועים. העלייה על ה-X-ADV היא כמו על אופנוע – בהנפת רגל, שכן בין הרגליים יש את השלדה, את המנוע ואת מיכל הדלק (מכוסים בפלסטיק של עבודת הגוף כמובן), אבל כשיושבים על המושב – בין הרגליים יש מקסי-סקוטר ולא אופנוע.
המושב החדש נוח מאוד, גם לאורך זמן, וגם יש מקום לזוז עליו קדימה ואחורה. גם מדרס הרגליים מרווח, וגם עליו יש מקום להזיז את הרגליים קדימה ואחורה – כולל למדרס הקדמי – כך שה-X-ADV מרווח. מיגון הרוח סביר. על אף המשקף המתכוונן, עדיין יש רוח שמגיעה אל קסדת הרוכב – גם על המצב הגבוה. מיגון רוח טוב אבל לא מושלם. הכיוון, אגב, אפשרי לביצוע ביד אחת, גם תוך כדי רכיבה.

כרגיל, איכות החומרים, המכלולים והגימור – מעולה, לא פחות. מכלולי השלדה לקוחים לגמרי מעולם האופנועים, וזו אחת הסיבות להתנהגות הדינמית המעולה, אבל גם הגימור ברמה גבוהה – אם זה בפלסטיקה או בסביבת הרוכב המושקעת. המושב ופתח התדלוק נפתחים מצמד כפתורים שנמצאים ליד המתג ההצתה הראשי, כשכולם עובדים עם מפתח הקרבה.
מבחינת אלקטרוניקה, ה-X-ADV החדש מקבל מסך TFT חדש, עם תצוגה חדשה בקורלציה לשאר דגמי הונדה החדשים, ועם תפעול חדש ממתג 4 כיוונים בבית המתגים השמאלי. הוא בגודל "5, והוא מציע את כל המידע שניתן, כולל 3 אפשרויות תצוגה של המסך. השינוי הגדול, מעבר לתצוגות החדשות, הוא תפעול אינטואיטיבי וקל יותר מבעבר, כשהתפריטים מסודרים נוח יותר כפי שתוכלו לראות בווידאו המפורט.
יש 4 מצבי רכיבה קבועים – ספורט, סטנדרט, שטח וגשם, ויש שני מצבים שאותם יכול הרוכב לכוון לפי העדפותיו. כל אחד מהמצבים שולט על תגובת המנוע, על בלימת המנוע, על התערבות בקרת האחיזה וה-ABS, וכן על אופי הגיר ומשיכת ההילוכים.. בנוסף, במצב שטח מופעל מצב G, אשר משלב את הקלאצ'ים מהר יותר בעת העברת הילוכים, לצורך פידבק מהיר ומדויק יותר לרוכב.

סיכום ועלויות
ההונדה X-ADV750 לא עובר מהפכה בדור השלישי שלו ל-2025, אלא ממשיך את האבולוציה של הדגם המצוין. הוא מקבל מתיחת פנים עיצובית, שכמובן נדרשת בכל דגם מחודש, הוא מקבל שדרוגי אלקטרוניקה שהופכים את תפעול המערכות לקל יותר, והוא מקבל שיפורים שהופכים את הגיר לחלק ונעים יותר. כל השאר נשאר כמעט זהה לדור השני המצוין והסופר-פופולרי.
בהונדה יודעים היטב שיש להם ביד כלי מיוחד מאוד שאין לאף אחד אחר, שמציע ביצועי של מקסי-סקוטרים איכותיים, אבל עם הערך המוסף של יכולות שטח, וגם נראות שונה ומיוחדת, שכן ה-X-ADV לא דומה לשום דבר שיש היום על הכבישים. בקטע הזה הוא לגמרי בקטגוריה משל עצמו. מספרי המכירות מוכיחים שהקהל אוהב את זה..
מחירו של ה-X-ADV בדור השלישי נקבע על 81,168 ש"ח – 9,000 ש"ח יותר מהפורצה 750, כ-800 ש"ח פחות מהגרסה הרגילה של הטימקס 560, וכ-10,000 ש"ח פחות מגרסת ה-Tech Max המאובזרת. זה לא מעט כסף אבסולוטית, אבל ברור לגמרי לאן הולך כל שקל בכלי המושקע והאיכותי הזה. בנוסף, גם תצרוכת הדלק טובה (19 ק"מ/ל' במהלך המבחן התובעני).
מכיוון שיש גם גרסה מוגבלת הספק לבעלי רישיון נהיגה A1, אנחנו ניתן הימור מושכר ונגיד שה-X-ADV ימשיך להיות להיט מכירות בישראל, פשוט כי זה מקסי-סקוטר ייחודי ומעולה. במיוחד בצהוב.
עלויות טיפולים
- 1,000 ק"מ – 1,025 ש"ח
- 12,000 ק"מ – 671 ש"ח
- 24,000 ק"מ – 2,690 ש"ח
- 36,000 ק"מ – 671 ש"ח
- 48,000 ק"מ – 2,969 ש"ח
- סה"כ ל-48,000 ק"מ – 8,026 ש"ח
המחירים כוללים חלפים, עבודה ומע"מ, והם נכונים ליום פרסום המבחן בלבד.