החל מה-14 ביולי ועד ה-18 לאותו החודש יתקיים בפעם ה-12 ברציפות מרוץ הרד-בול רומניאקס – מרוץ האקסטרים-אנדורו המתקיים בהרי הקרפטים שברומניה, בסמוך לעיירה סיביו.
אחרי שבשנים האחרונות המרוץ תפס תאוצה ופופולריות רבה בקרב רוכבים ישראלים, השנה ייצאו לא פחות מ-10 ישראלים להתחרות במרוץ בקטגוריות השונות. ישראלי נוסף – יורם לביא – יגיע ישירות מארה"ב, שם הוא מתגורר, ומירון קליגר, קיבוצניק מרמת הכובש, יגיע מנורווגיה, מקום מגוריו.
הקבוצה היוצאת מישראל, אשר מונה כאמור 10 רוכבים ברמות שונות, התאגדה וקיבלה חסות של חברת השילוח הבינלאומית UPS. במסגרת החסות יישלחו אופנועי המתחרים הישראליים מהארץ לרומניה, וכך יימנע הצורך מלשכור אופנוע ברומניה, מה שיקל על עלויות המתחרים.
עשרת הרוכבים הישראלים אשר ישתתפו במרוץ במסגרת קבוצת UPS הם יוני לוי, שאותו אין צורך להציג ושיגיע לרומניאקס קצת אחרי שישתתף בארצברג-רודאו, זיו כרמי, מבכירי רוכבי האנדורו בארץ, תומר שמש שהשתתף ברומניאקס גם בשנה שעברה וחזר עם חוויות חיוביות במיוחד, גיל קינן, איציק קלנר, שזוהי הפעם הרביעית שבה הוא משתתף ברומניאקס, רונן כהן, מנהל הקבוצה וסמנכ"ל שיווק UPS שישתתף גם הוא בפעם השנייה ברומניאקס, גיא רדר, ערן וולנברג, בוגר ראלי הפרעונים, אוהד רביד ודניאל לייזרוביץ'.
כמו בכל שנה, גם השנה נעקוב מקרוב אחרי התחרות בכלל והישראלים בפרט, ונביא לכם דיווחים יומיים עם תמונות מקוריות של צלמנו שייסע לרומניה.