דף הבית / חדשות / דו-גלגלי מאושר לרכוב בנת"צ
image016

דו-גלגלי מאושר לרכוב בנת"צ

כלים דו-גלגליים יורשו לנסוע על נתיבי תחבורה ציבורית ברחבי גוש-דן, ללא אכיפה

כלים דו-גלגליים יורשו לרכוב על נת"צים (נתיבי תחבורה ציבורית) ללא אכיפה משטרתית – כך הודיע היום אגף התנועה של מחוז תל-אביב במשטרת ישראל.

על רקע עבודות הרכבת הקלה בגוש דן והכאוס התחבורתי שיבוא עימה, ועל רקע תחילת האכיפה האלקטרונית והאנושית על הנת"צ בנתיבי איילון לכיוון צפון, הודיעו היום באגף התנועה של מחוז ת"א שלא יאכפו נסיעת דו-גלגלי על נת"צים ברחבי גוש-דן, כל עוד הדו-גלגלי לא מפריע לתנועת התחבורה הציבורית. חשוב לציין כי ההנחיה שלא לאכוף נסיעת דו-גלגלי בנת"צים תקפה לגוש-דן בלבד, וכי עדיין על פי החוק היבש מדובר בעבירה – רק שעבירה זו לא תיאכף מתוקף הנחיה של אגף התנועה.

זוהי בשורה מצוינת לרוכבי דו-גלגלי, במיוחד על רקע עבודות התשתית לרכבת הקלה. בנוסף, היעדר האכיפה לרכב דו-גלגלי בנת"צים עשוי להיות זרז נוסף לנהגי מכוניות פרטיות לעבור לדו-גלגלי.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 48, רוכב על אופנועים 32 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

Desmo450 MX Factory (28)

דוקאטי מציגה: דזמו 450 MX בגרסת פקטורי

בדוקאטי מתחילים את עונת המוטוקרוס של 2026 עם גרסת פקטורי מדוגמת של הדזמו 450 MX עם פחות משקל, יותר כוח ובולמים איכותיים יותר; רק ב־400 יחידות

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן