ימאהה מציגה את ה-MT-25, הנייקד החדש שמיועד לקלוע בול לקטגוריית הרישיון הבינונית – A1 בישראל ו-A2 באירופה. בפועל מדובר בעיקר בקדימון לגרסת 300 סמ"ק שצפויה להגיע לשוק האירופאי וישראל, וזה מראה לנו כמה דברים מעניינים לגבי שוק האופנועים היום.
אז בואו נתחיל מהבסיס. ה-MT-25 הוא הגרסה האסיאתית, וככזה הוא הוצג באינדונזיה. כמו שקרה עם אופנוע הספורט של החברה, ה-YZF-R3, שהוצג תחילה אופנוע בנפח 250 סמ"ק לשוקי אסיה ורק לאחר מכן גרסת 300 סמ"ק לשוק האירופאי. גם כאן יקרה אותו הדבר. אז מה יש לנו כאן – למעשה YZF-R25 מופשט – זאת אומרת שיש את אותו מנוע טווין מקביל בנפח 249 סמ"ק שמספק 35.5 כ"ס. מבחינת מתלים ובלמים אנחנו כנראה רואים מה שנראה גם בגרסה האירופאית – דיסק בודד בקוטר 298 מ"מ מלפנים, דיסק בקוטר 220 מ"מ מאחור, מזלג בקוטר 41 מ"מ מלפנים ומשקל כולל של 165 ק"ג. הפיירינג הושלך הצידה, הקליפ-אונים הוחלפו בכידון ותנוחה זקופה, והופ – יש כלי חדש. קשה לפספס את הגנים של משפחת ה-MT עם הדמיון ל-MT-07 וה-MT-09.
הצגתו של ה-MT-25 ממחישה לנו שני דברים. הראשון הוא החשיבות הרבה שהיצרניות מקנות לקטגוריית הביניים, ובצדק, שכן אלו האופנועים שייצרו את האופנוענים של הדור הבא. השני אולי קשה יותר לעיכול, אבל זאת כבר עובדה שקשה להתווכח איתה, האירופוצנטריות היא כבר רק בעיני האירופאים. השווקים האסיאתיים היום חשובים לא פחות – אם לא יותר – ליצרנים הגדולים, בטח היפנים. ההתנהלות של ימאהה עם שני הדגמים המדוברים פה ממחישה זאת היטב – קודם כל מוצג במדינה אסיאתית דגם המתאים לדרגות הרישוי האסיאתיות, ורק לאחר מכן מוצג הדגם האירופאי. זה אמנם קורה בעיקר עם אופנועים קטנים, אבל זאת מהסיבה הפשוטה שבאסיה אופנועים גדולים כמעט ולא רלוונטיים.
עכשיו כל שנותר לנו הוא לחכות שתגיע הגרסה האירופאית, שלבטח תקרא MT-03, ואז האמריקאים יהיו חייבים להיות מיוחדים (או מעצבנים, תלוי איך מסתכלים על זה) ולקרוא לו FZ-03. התחרות בקטגוריה לא פשוטה וימאהה תתחרה באופנועים כמו הק.ט.מ דיוק 390, הונדה CB300 וקאוואסאקי Z300.
מה ההבדל בינו לבין ה MT125 שמופרסם כבר כשנה?
להבדיל מה-MT25 אשר מתבססת על ה-R3, ה-MT125 מתבססת על ה-R125 (כולל מזלג הפוך), אשר מיועד בעיקרו לשוק האירופאי.
250 יהיה להיט מאילנית
עקב מדרגות הביטוח היה עדיף אם היו מביאים לכאן את הדגם האסיאתי של הרבע-ליטר