אנחנו מנסים לחשוב כמה טאלנטים מתחום האנדורו הגיעו ארצה בעשור האחרון, וכבר מזמן איבדנו את הספירה. ישראל הפכה למעצמת אנדורו כרכיבת תחביב, והרוכבים הישראליים רוצים לראות את רוכבי הצמרת של האנדורו העולמי נותנים גז ומפליאים בביצועיהם. היבואנים מצדם מביאים ארצה רוכבים ונהנים מיחסי ציבור מעולים ומקידום מכירות כך שכולם מרוצים.
אבל אם עד עכשיו הקונספט היה רוכבי-על שמגיעים לסדרת הדרכות כזו או אחרת, לאחרונה החלו אנשי Riders For Riders להריץ קונספט חדש: Enduro Tour – טיול אנדורו עם חלקים אקסטרימיים, שבו הקבוצה זזה על תא שטח מעניין ותוקפת מכשולים כאלה ואחרים. הטאלנט מדגים כיצד הוא תוקף את המכשול, כולם עומדים פעורי פה, והגיבורים מנסים גם הם להעתיק את ביצועי הטאלנט – לפעמים בהצלחה. כך אפשר לזוז במשך יום שלם ממכשול למכשול, כשבדרך הקבוצה עוברת בתוואי שטח אנדורו ישראלי קלאסי, שמאתגר את רוכבי הקבוצה – מי יותר ומי פחות.
צילום ועריכה: רונן כהן
בתחילת דצמבר הגיע ארצה הרוכב הדרום אפריקאי ווייד יאנג. הוא רק בן 22, אבל הוא כבר אלוף אנדורו עולמי, והוא הגיע ארצה מיד אחרי שניצח ב-Roof Of Africa – מרוץ האקסטרים-אנדורו הביתי שלו. יאנג הגיע ארצה במסגרת מסע הטאלנטים של Riders For Riders, שכבר הספיקו להביא ארצה רוכבים כמו ג'וני ווקר, בילי בולט, טים קולמן, מריו רומן ולי וולטרס.
ימי הרכיבה עם ווייד יאנג נחלקו ל-2: ימי הדרכה וימי אנדורו-טור ברמות שונות. אנחנו הצטרפנו לאנדורו-טור בשישי בבוקר, עם קבוצה שמנתה כ-15 רוכבים. את מסלול הרכיבה – יער להב וגבעות גורל – בחרו אנשי Riders For Riders היטב, ביצעו סיור מקדים והכינו ציר מדויק – שכאמור כולל תוואי אנדורו זורם יותר או פחות, עם מספר אלמנטים סופר-טכניים וקשים לאורך המסלול כמו עליות תלולות, ארוכות ומסולעות. לכל אלמנט כזה, אגב, היה מעקף קל יותר לטובת אלו שרק רוצים לצפות ביאנג מפליא בביצועיו.
כאן אנחנו חייבים לעצור ולהודות שלא היינו בגבעות גורל מאז הניווטים בצבא, והמסקנה שלנו היא שהרבה יותר מהנה לרכוב עליהן אנדורו, בטח ובטח עם אלוף עולם ועם קבוצה כזו של רוכבים, מאשר לנווט עליהן בלילות ברגל עם אפוד על הגב.
אנשי Riders For Riders דאגו לא רק למסלול, אלא להפקה בכללותה. כך למשל, לאורך כל היום ליווה את הקבוצה רכב סיוע שכלל 2 אנשים, עם נגרר, עם ציוד כזה או אחר, ועם סככה שנפרשה בכל מקום ותחתיה התפנקו הרוכבים בשתייה קרה ובנשנושים. את הפסקת הצהריים בילו הרוכבים בחוות שבדרון שביער להב, כשלרשותם נפתח חדר מיוחד לארוחת צהריים עשירה מאוד. כן, גם אוכל טוב זה חלק מהתחביב שלנו. אחרי ההפסקה המשיכו הרוכבים לחלק השני של היום, שכלל גם הוא מסלול מעגלי עם אינסוף אלמנטים טכניים של אקסטרים-אנדורו.
את החוויות שלנו מהאנדורו-טור תוכלו לראות בתמונות של אלי שמר ובווידאו של רונן כהן. כך או כך, אנחנו חושבים שאנדורו-טור עם טאלנט בסדר גודל שכזה זה הקונספט המהנה ביותר שיש. עזבו אותנו מהדרכות ממי שלא תמיד מדריכים – תנו לנו לתת גז.
בסוף חודש ינואר יגיע ארצה רוכב האנדורו קודי ווב, גם הוא כחלק ממסע הטאלנטים של Riders For Riders בישראל. על הפעילויות הללו לוקחים חסות גם יבואנים, כמו למשל אבזריון שחילקה כפפות וחולצות למצטייני ימי הרכיבה וכן הנחה לרכישת צמיגי מיטאס לכלל משתתפי הפעילויות. כך או כך, אנחנו נבוא לרכוב גם עם קודי ווב.