דף הבית / מכונות / מבחני דרכים / הימאהה YZ450F החדש הושק בישראל
yamaha yz 450 press launching event

הימאהה YZ450F החדש הושק בישראל

מטרו השיקה את הימאהה YZ450F החדש במסלול המוטוקרוס בווינגייט על רוכב ה-MXGP ארנו טונוס; המחיר - 42 אלף ש"ח

צילום: רונן טופלברג

בפעם הראשונה בישראל: יבואנית אופנועים משיקה אופנוע מוטוקרוס על מסלול מוטוקרוס. מטרו מוטור, יבואנית ימאהה לישראל, השיקה בסוף השבוע את ה-YZ450F החדש של 2018, על מסלול המוטוקרוס בווינגייט. ההשקה הזו הייתה חשובה מאוד לימאהה, שכן היא בציון 20 שנה ל-YZ400F – האופנוע ששינה את כללי המשחק והתחיל את מהפכת ה-4 פעימות במוטוקרוס העולמי ואת תחילת הסוף של המנועים הדו-פעימתיים.

ימאהה YZ450F דגם 2010
ימאהה YZ450F דגם 2010

לכבוד ההשקה הגיע ארצה ארנו טונוס, רוכב ימאהה באליפות העולם במוטוקרוס – ה-MXGP – שרכב על המסלול עם העיתונאים ביום חמישי ועם קהל הרוכבים ביום שישי. תמיד יפה ונעים לראות רוכב בינלאומי בפעולה, ומעניינת במיוחד ההשואה לרוכבים הישראלים – טונוס רכב עמוק בתוך אזור הנוחות שלו, ולמרות זאת קבע זמנים המהירים ב-5 שניות מהרוכבים הישראלים המהירים יותר. מרשים ביותר!

הימאהה YZ450F של 2018 הוא אופנוע חדש לחלוטין. השלדה חדשה, המנוע עבר שינויים רבים, הסט-אפ לבולמי הקאיאבה עודכן, וגם הארגונומיה חודשה ועודכנה. על ה-YZ450F של 2018 תוכלו לקרוא בהרחבה כאן בקישור.

ארנו טונוס, רוכב ימאהה ב-MXGP, עם ה-YZ450F החדש
ארנו טונוס, רוכב ימאהה ב-MXGP, עם ה-YZ450F החדש

אבל החידוש העיקרי ב-YZ450F של 2018 הוא האפליקציה לטלפון הסלולרי (אנדרואיד ו-iOS), אשר בעזרתה ניתן לכוון פרמטרים שונים במנוע וכן לקרוא נתונים. מדובר ביחידת תקשורת אלחוטית CCU (ר"ת onboard Communication Control Unit) המאפשרת לרוכב להתחבר לממשק מחשב ניהול המנוע בעזרת אפליקציה ייעודית לסמארטפון, כשהחיבור מתבצע על-ידי תקשורת WiFi הנמצאת ב-CCU.

בעזרת האפליקציה ניתן להחליף מפות ניהול מנוע, לבצע שינויים במפות קיימות – בהזרקה ובקידום ההצתה, לקרוא נתונים שנאגרו כמו טמפרטורת מנוע, מצב מצערת, תצרוכת דלק, מהירות מנוע וכו', וכן לדעת מרווחי טיפולים המתבססים על שעות מנוע וק"מ.

נציין שעד עתה ניתן היה לבצע את הפעולות הללו עם מכשיר ייעודי של ימאהה הנרכש בנפרד ומקשר בין מחשב ניהול המנוע לבין המחשב הנייד. מעתה, כאמור, הטיונינג וקריאת הנתונים קלים יותר, ומתבצעים באופן אלחוטי ישירות באפליקציה בסמארטפון.

טונוס - 5 שניות מהיר יותר מהרוכבים הישראלים
טונוס – 5 שניות מהיר יותר מהרוכבים הישראלים

בוחן המוטוקרוס של פול גז, אסף בן אהרון, מסכם את חוויותיו על ה-YZ החדש: ה-YZ450F של 2018 הוא קודם כל אופנוע שנראה מעולה. קימורי הפלסטיקה השתנו מעט מהקו הרגיל שימאהה הרגילה אותנו אליו, ואפילו התרבעו מעט.

היכולת לבצע שינויים במערכת ההזרקה על מנת להתאים את האופנוע לרוכב ולאופי המסלול היא חשובה מאין כמוה, וההנגשה של אפשרויות אלו לציבור הרחב פותחת עולם שלם של אפשרויות וכיוונים. היכולת לחלוק נתונים וכיוונים של האופנוע עם החברים לרכיבה היא בלתי מתפשרת ומאפשרת שיפור מתמיד ביכולת לכוון את האופנוע ברמת הקצה.

לדוגמה, היכולת שלי, כרוכב חולות וגזים, להגיע למסלול עם אדמה קשה ולהתחיל את הסט-אפ שלי עם מפת ניהול מנוע שקיבלתי מחבר שכבר רכב באותו מסלול כבר לפניי או סתם מתמחה מסוג האדמה הזו, תאפשר לי להגיע לסט-אפ מהיר ומדויק יותר, וכך להיות מהיר יותר על המסלול וכמובן ליהנות יותר.

ככל שרמת הרכיבה עולה הירידה לפרטים הקטנים עולה יחד איתה, וכיוון האופנוע למסלול וסגנון הרכיבה שלי מחייב אותי לדיוק מושלם ככל הניתן. כך שהמערכת החדשה של ימאהה תאפשר לשפר את הרוכבים הממוצעים ולפתוח בפניהם סט-אפים שלא היו יכולים לדמיין.

אסף בן אהרון וה-YZ450F החדש
אסף בן אהרון וה-YZ450F החדש

הרכיבה על ה-YZ450F החדש הפתיעה אותי מאוד. אם האופנועים היפנים נתנו עד היום תחושה אנושית בחיבור אליהם, הרי שה-YZ450F החדש הרגיש לי מיד כאופנוע קר ומדויק. תנוחת הרכיבה מתקרבת יותר לאופנועים האירופאים והתחושה היא שרוכבים 'על' האופנוע ולא 'בתוכו'.

הנתון הזה הוא לא טוב ולא רע. הוא פשוט נתון. אני מאמין שהמהנדסים היפניים לא עשו זאת לשווא ויש סיבות מבוססות לשינוי הזה – יישור הקו מסביב לעולם מורגש מאוד.

שלדת ה-YZ החדשה קשיחה יותר מבעבר, ומאפשרת דיוק מדהים ושליטה בכניסה לפניות ובפניות עצמן. השלדה החדשה מאפשרת שליטה כמעט אבסולוטית במהלך הפנייה תוך תשומת לב לחלק הקדמי בלבד של האופנוע. הפרונט נשאר 'דבוק' לקרקע ולקו שבחרתי בכל ניסיון שלי להוציא את האופנוע מאיזון. היא גם מאפשרת כניסה לפניות בהטיה חזקה יותר ממה שהורגלנו בעבר מאופנועי המוטוקרוס של ימאהה. הפיתול של השלדה בכניסה אינטנסיבית לפנייה נשאר מדויק ולא בועט אותך חזרה רגע לפני שיא הפנייה. גם הבולמים של קאיאבה מתנהגים נפלא, על אף שבאופנוע המבחן שעליו רכבתי הם היו בסט-אפ קשיח בשל העדפתו של הרוכב. בכל זאת, אסכם אותם כך: בכל פעם שהמסלול הפתיע אותי, הבולמים של ה-YZ450F הפתיעו אותי עוד יותר.

שלדה מעולה, מתלים בהתאם, אבל עדיין 450 סמ"ק ברוטאלי שדורש כושר גבוה
שלדה מעולה, מתלים בהתאם, אבל עדיין 450 סמ"ק ברוטאלי שדורש כושר גבוה

המנוע החדש של ה-YZ450F נשלט ומדויק מאוד כשיודעים איך להשתמש בו. לדוגמה, ניסיון תאוצה מסל"ד נמוך לקראת שיגור לקפיצה בהילוך רביעי 'פוצץ' לפתע את הליניאריות המוכרת של ימאהה והתקבל כוח מתפרץ – ומהנה מאוד לטעמי – כמו של מנועים דו-פעימתיים מהעבר. כך או כך, בכל מקום על מסלול המנוע הרגיש לי חזק ונעים מאוד, אם כי צריך לזכור שמדובר במנוע 450 חזק וברוטאלי, שדורש כושר גופני גבוה מאוד מהרוכב על מנת להיות מהיר לאורך זמן.

השורה התחתונה היא שה-YZ450F של 2018 הוא אופנוע מוטוקרוס סופר מדויק וסופר סקסי. חסרה בו הנשמה היפנית שהורגלנו אליה בעבר, אך קיבל דיוק חדש ורמת גימור מהגבוהות בקטגוריה. כיאה לאופנוע מוטוקרוס 450 סמ"ק הוא חזק מאוד, מעט ברוטאלי, אך לא כמו בעבר, ובכל מקרה דורש כוח פיזי וכוח גופני גבוהים. ממשיכים להתקדם.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 47, רוכב על אופנועים 31 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

TF_Tease_MY25_1540_GE

טיזר: טריומף אנדורו 250 ו-450 סמ"ק

בשבוע הבא יחשפו בטריומף, לראשונה בתולדות היצרנית, שני אופנועי אנדורו חדשים עם מנועי ארבע פעימות בנפחים 250 ו-450 סמ"ק; צפו בסרטון המקדים

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן