צילום: ניר עמוס
- יתרונות: ביצועי מנוע, יכולות שטח, מהירות, ריחוף וגיהוץ, התנהגות ומתלים, קונספט, אבזור, מראה
- חסרונות: יש כלים טובים יותר בשביל אטרף
- שורה תחתונה: בקוואסאקי מחזירים את השפיות לקטגוריה ומשלבים בין יכולות וביצועים לבין נוחות ורוגע
- מחיר: 129,985 ש"ח
- מתחרים: פולאריס RZR 1000 XP, קאן-אם מאבריק 1000XRS
- נתונים טכניים: מנוע טווין מקבילי, 4 פעימות, 8 שסתומים, 999 סמ"ק, 114 כ"ס, 10.57 קג"מ ב-7,000 סל"ד, קירור נוזל, מצבי ספורט ואקו, תמסורת CVT כולל H, L ו-R, בורר הנעת 4WD, 2WD ו-4WD עם נעילת דיפרנציאל, הגה כוח, שלדת סולם, מתלה קדמי זרוע עצה כפולה עם בולמי פוקס 2.5 פודיום LCS עם 24 מצבי כוונון מלאים, מהלך "18.6 (47.2 ס"מ), מתלה אחורי זרוע פיתול 4 לינקים עם מוט מייצב, בולמי פוקס 2.5 פודיום LCS עם 24 מצבי כוונון מלאים, מהלך "21.1 (53.6 ס"מ), צמד דיסקים קדמיים עם קליפרים כפולי בוכנות מלפנים, צמד דיסקים עם קליפר חד-בוכנה מאחור, צמיגים מקסיס קארניבור 31X10-15 מלפנים ומאחור, אורך 330.5 ס"מ, רוחב 172.9 ס"מ, גובה 190.5 ס"מ, מרווח גחון "14.4, בסיס גלגלים 250.9 ס"מ, משקל יבש 861.9 ק"ג, מיכל דלק 40 ל', מסך LCD, פנסי LED, חישוקי Bead-lock
צילום: שי דרויאק; עריכה: אביעד אברהמי
מה זה?
אביעד כבר הסביר באריכות למה בוחנים בפול גז מכונות SBS במבחן של הקאן-אם מאבריק X3 טורבו; אמ;לק: זוהי החוויה הכי נטולת פילטרים, אבק בפרצוף, עבירות בשמיים, נהג צורח וחיוך מאוזן לאוזן שיש בצד הארבעה גלגלים. בשבילכם הארבעה-גלגלי הוא הכלי הכי קרוב לאופנוע, בשבילנו זה תירוץ לנהוג (או לרכוב במקרה שלנו) בכל SBS שנוכל לשים יד עליו.
ה-KRX1000 החדש ל-2020 של קוואסאקי נועד להוריד שלב במרדף אחר האקסטרים ולהציג כלי שמצד אחד יכול להתמודד עם כל דבר שהנהג יבקש, ומצד שני גם יאפשר לבלות בשטח ולרדת ל'מוד' טיול – משהו שגרסאות הטורבו אינן מאפשרות. הקוואסאקי KRX1000 מגיע עם מכלולי שלדה מאוד איכותיים ובהם מערכת מתלים הכוללת את בולמי זעזועים מדגם פוקס 2.5 פודיום LCS הניתנים לכוונון ב-24 מצבים שונים ומותאמים לפי דרישות הלקוח – בין אם לרכות המאפשרת טיול בין עצי השקד או לקשיחות המאפשרת נהיגת כסאח. אנשי היבואנית הדגישו שכל הכוונונים ייעשו במוסכי הרשת, אך הם מאוד פשוטים לכוונון בצורה עצמית. מהלכי המתלה הארוכים (47.2 ס"מ מלפנים ו-53 ס"מ מאחור) מאפשרים להתמודד עם כל הצלבת צירים אפשרית ומדביקים את צמיגי המקסיס הבשרניים והגדולים, העוטפים את חישוקי ה-15″, לכל מקום.
ה-KRX נראה טוב. הממדים בהחלט מרשימים והוא גבוה מאוד. בקוואסאקי מציעים שני צבעים – ירוק קוואסאקי ולבן-שחור, שניהם נראים טוב ואנחנו שמנו עין על גרסת הירוק. יש פנסי LED מלפנים ומאחור, קשת התהפכות מובנית במרכב ודלתות שנפתחות כמו ברכב רגיל. בקוואסאקי מתגאים שיש 50 אופציות שונות של אביזרים, ובכל מקרה מטרו יביאו את ה-KRX לארץ עם מערכת שמע בקונסולה המרכזית, גג קשיח, מגן גחון מקורי, חצי חלון קדמי וארגז אחורי מובנה שכולל גם אוזני עיגון בתוכו.

ביצועים
מנוע הטווין המקבילי של הקוואסאקי מפיק כ-114 כ"ס, שתודות למפלט גדול הממדים מושתקים למדי. אמנם זה לא קרוב בכלל להרגשה שמנועי הטורבו עם כמעט 200 כ"ס שלהם מספקים, אך בשום מקום לא הרגשנו שחסר כוח. האופי של התיבה הרציפה גורם לכך שיש פרק זמן קצר עד שהסל"ד עולה וכוח משולב, אבל כרגיל ניתן להתגבר ולהתרגל לכך. המנוע לא בועט, אך בהחלט מרגישים את הכוח והמומנט שיש, וקל מאוד לצבור מהירות ולהגיע ל-3 ספרות על מד המהירות בהרף עין. תיבת ההעברה הרציפה נותנת הרגשה עסוקה בשלב ראשון, כשכבר ב-20 קמ"ש המנוע נמצא ב-4,000 סל"ד, אך כאמור זה מאפשר זמינות כוח מרבית. ל-KRX יש מערכת ניהול מנוע המאפשרת לבחור בין מצב חסכון (Economy), שמוריד את הסל"ד, ומצב FAST שמאפשר לנצל כל סוס וסוס. אנחנו נהגנו רק במצב המהיר.
מערכת המתלים בעלת מהלכי הגלגל הארוכים מאפשרת להוריד את כל הכוח בצורה נשלטת וחלקה. במצב הנעה אחורית ניתן כמובן לייצר דריפטים על כל משטח אפשרי, אך זה דורש לחיצה הגונה על הדוושה. מסלול ההשקה היה קצר ולא כלל מכשולים מיוחדים, אך מצאנו כמה חריצים רוחביים עמוקים וכמה קוליסים שדרשו מאיתנו לשים זוג גלגלים על הגדה וזוג בקוליס עצמו, ולא נתקלנו בקושי מיוחד. למעשה, בתוך הקבינה לא הרגשנו בכלל בשיפוע הצד שבו היינו – עד כדי כך מערכת המתלים מרשימה. בשילוב עם גלגלי ה-15″, הקוואסאקי שיטח וגיהץ כל מהמורה שעברנו בשבילים המהירים.

איך זה מרגיש?
ה-KRX נראה טוב מאוד. גבוה, שרירי, היי-טקי עם ה-LED ההיקפי. בגרסה שנהגנו בה לא הורכבו התוספות שציינו, וההרגשה בפנים הייתה קצת ערומה. איכות הפלסטיק לא מרשימה כל-כך. ההגה עצמו קצת עבה ומקשה על נהיגה עם אגודלים בחוץ. הכלי מגיע עם חגורות בטיחות רגילות ולא עם רתמות מרוצים, מה שאמור לשרת את האג'נדה של הטיולים, אך יהווה מגבלה בנהיגות קצה. את פנינו מקבל לוח מכוונים שמראה את כל הנתונים האפשריים, כולל טמפרטורת הרצועה. הנתון הזה חשוב בעיקר למי שנוהג בתנאים חמים, קשים ועם כלי מועמס עד הגג. רצועה חמה מדי תפגע בהעברת הכוח לגלגלים, וקריעת רצועה ברכבים האלה תצריך ביקור יקר במוסך. המושבים נוחים, ויש גם ארבעה מחזיקי בקבוקים.
הגיר הרציף גורם לסל"ד לעלות לפני שהכוח מגיע לגלגלים, אך ניתן להתרגל לכך וללחוץ על דוושת הגז שבריר שנייה לפני מה שרגילים. בכל מקום שבו נסענו לא הרגשנו חוסר בכוח, אך כאמור מסלול הנסיעה היה קצר. הבלמים לעומת זאת מעט אכזבו ודרשו לחיצה הגונה על הדוושה, אך צריך לקחת בחשבון שהכלי היה חדש לגמרי וזה בוודאות ישתפר בהמשך.
מקטע אחד שעברנו גרם לנו להעריך את היכולות של הקוואסאקי: שלולית בוץ עמוקה וסמיכה. תנוחת הישיבה הגבוהה והראות המעולה אפשרו לנו לראות בדיוק את מיקום הגלגלים הקדמיים, ובעזרת הנעה כפולה והילוך נמוך יכולנו לצאת בוציים מאוד (גם בקבינה) ממקום שהיה מצריך את 'ידידים בשטח' לכל ג'יפ שקיים בשוק.

סיכום ועלויות
הקוואסאקי KRX1000 מתומחר ב-130 אלף ש"ח עם כל האבזור – סכום נמוך משמעותית ממפלצות הטורבו שקיימות בשוק. במחיר הזה מקבלים כלי שנראה מעולה, מגיע עם מכלולים איכותיים ומציע אפשרויות ניהול מנוע שיאפשרו לכם לטייל עם עוד נוסע או לפוצץ גזים בכל מקום. לדעתנו הביצועים יספיקו לרוב המכריע של האנשים, בעיקר לאלה שלא יורדים לחולות צאלים בכל שבת או כאלה שמשתתפים במרוצים. הקוואסאקי יעבור בכל מקום ובכל מכשול אפשרי, והוא יעשה זאת בקלות ובלי דרמות. כל SBS מצליח לקחת כל נהג, בכל רמה, ולהפוך אותו לנהג טוב יותר משמעותית. הקוואסאקי KRX1000 יהפוך את אותו הנהג לנהג מעולה.
אנחנו ממשיכים להתפעל מהכלים האלו ומבינים כל אחד ששם הרבה כסף על אחד כזה. הם לא יחליפו אופנוע מבחינתנו, אך יש להם מקום מכובד ליד אחד.
כמו שרשמתי ביוטיוב, המחיר לא כזה אטרקטיביי, בעוד 20,000 מקבלים כבר כלים בליגה אחרת, כדי שיהיה אטרקטיביי צריך להיות מתומחר סביב 100-110.