ראלי דקאר 2024 מסתיים עם ניצחון שני של ריקי בראבק ושלישי עבור הונדה בחמש שנים האחרונות. הראלי גם גבה קורבן אחד בקרב הרוכבים ורשם בספרי ההיסטוריה את גדי נחמני הישראלי שהצליח לסיים את המסע המפרך ואת יעל קדשאי שנאלצה לפרוש בגלל פציעה.
מהדורה מספר 46 של הדקאר האייקוני הסתיימה, כאשר המשתתפים חזרו בפעם החמישית לחולות, לקירות ולמדבריות של ערב הסעודית. בשנה שעברה ק.ט.מ חזרו לנצח עם קווין בנאבידס הארגנטינאי אחרי מספר שנים של אכזבות וכישלונות וציינו ניצחון מספר 19 עם זכייה בשני המקומות הראשונים שהופרד על-ידי פער זעום של 43 שניות בלבד, וזאת אחרי שבועיים של מרוץ.
דקאר 2024 כיסה מרחק כולל של 7,891 ק"מ, מתוכם 4,727 ק"מ תחרותיים. המרוץ כלל שלב מרתון חדש אשר התפרס על יומיים ובו כל המתחרים נדרשו לעצור בנקודת העצירה הקרובה לקראת השעה 16:00, זאת מתוך 8 נקודות אפשריות. לא היה קשר עם הצוותים הטכניים של הקבוצות, והרוכבים הורשו לבצע טיפולים באופנועים וכן להיעזר אחד בשני. הפיזור בין המחנות אמור היה לנתק את המתחרים מהיריבים שלהם ולהעצים את האקשן והדרמה לנו ולהם. בשבע בבוקר למחרת זינקו כולם על-מנת להשלים את החלק הנותר של קטע המרתון, שאורכו הכולל היה 600 ק"מ.
מקום ראשון: ריקי בראבק בן ה-34 מקליפורניה עבר לקריירת שטח מצליחה לאחר שמיצה את תחום ה-BMX באופניים. לאחר שליטה במרוצים מקומיים בארה"ב ובבאחה, טעם את הדקאר לראשונה ב-2016 עם הונדה, ואיתם זכה בדקאר 2020. האמריקאי על-גבי ההונדה CRF450 ראלי רכב בצורה אסטרטגית ושקולה מתוך ידיעה שמדובר על מרוץ ארוך שהתוצאה נמדדת בסופו. הניסיון הרב וקור הרוח השתקפו ברכיבה עקבית, שהתבטאה אמנם רק בניצחון אחד של סטייג', אבל שמירה על ההובלה הכללית החל מסיום היום השישי.
מקום שני: רוס בראנץ' מבוטסואנה שבדרום יבשת אפריקה, שביום-יום הוא טייס מסחרי, הוא ההפתעה הגדולה של הראלי. הסיבה הראשונה היא שאמנם הוא הפגין מהירות מאז שהגיע לדקאר ב-2019 ואף ניצח סטייג'ים כרוכב פרטי, אבל ב-2024 הוא היה מועמד לניצחון לכל אורך הדרך ואף הוביל במשך שלושה ימים את הדירוג הכללי. הסיבה השנייה היא האופנוע שלו. הירו היא חברה הודית שעד תחילת שנות האלפיים הייתה מחוברת להונדה. כשדרכם נפרדו הירו פרחה והפכה להיות – לפי המספרים שמספרים שם – ליצרנית האופנועים הגדולה ביותר מבחינת נפח מכירות. לא בהודו אלא בכל העולם! זה משנת 2001 ועד היום. החברה מייצרת קטנועים ואופנועים פשוטים בארבעה מפעלים בהודו ובמזרח. הם נכנסו לדקאר ב-2016 מתוך רצון לכבוש את העולם, עם הצלחה חלקית במקרה הטוב עד עכשיו. ההירו 450 ראלי הפגין מהירות ואמינות לאורך כל הראלי.
שאר המקומות בחמישייה הראשונה מורכבים מאדריאן ואן בוורן, חברו לקבוצה של בראבק בהונדה, שלו זו התוצאה הטובה ביותר. אחריו נמצא את המאוכזבים הגדולים ביותר ב-2024, שהם ק.ט.מ שאכזבו (ביחד עם התאומות מהוסקוורנה וגאס גאס) והמנצח של שנה שעברה קווין בנאבידס כשאחריו מסיים טובי פרייס.
הראלי השנה גבה קורבן בדמותו של קרלס פלקון (CARLES FALCON) הספרדי, רוכב מספר 135 על-גבי ק.ט.מ פרטי, שהתרסק ביום השני, הוטס במצב קריטי אל בית החולים ומת מפצעיו שבוע לאחר מכן.
הישראלים: השנה השתתפו שני ישראלים – יעל קדשאי (גאס גאס RX450F ראלי מספר 111), האישה הישראלית הראשונה שמשתתפת בראלי דקאר מתוך שתי רוכבות בסך הכל שהתחילו את הדקאר, וגדי נחמני (ק.ט.מ 450 ראלי רפליקה מספר 146), רוכב ותיק ומנוסה שנכנס לראשונה בדקאר. יעל, שהפגינה רכיבה עקבית וחזקה לאורך כל המרוץ, התרסקה ארבעה ימים בלבד לפני הסיום ונאלצה לפרוש לאחר שהוטסה לבית החולים המקומי, שם שללו פגיעות רציניות. ביום הפרישה היא הייתה ממוקמת במקום ה-43 בקטגוריה שלה (ראלי 2) ו-64 בדירוג הכללי. גדי נחמני סיים את הראלי הקשוח במקום ה-76 בקטגוריה ראלי 2 ו-93 בדירוג הכללי מתוך 103 שסיימו. לא משהו מובן מאליו והישג אדיר עבור שני הרוכבים, למרות האכזבה של קדשאי.