בימאהה מציגים את הטרייסר 9 החדש, שהוא הדגם השלישי במשפחת ה-900 שמתחדש לשנת 2025.
הדור השלישי של הימאהה טרייסר 900 הוצג לשנת 2021 כאשר מנוע הטריפל קיבל הגדלת נפח ל-889 סמ"ק (42 סמ"ק יותר מהמנוע הקודם) והספק המנוע עלה ב-4 כ"ס ל-119 כ"ס. שנה לאחר מכן הציגו את גרסת הטרייסר 9GT+ המאובזרת, כשלראשונה בימאהה – האופנוע מגיע עם מערכת רדאר מתקדמת ובטיחותית.
לשנת 2025 עובדים בימאהה קשה עם הדור החדש במשפחת דגמי ה-CP3 (וגם את ה-MT-07), שכוללת את ה-MT-09, את ה-MT-09 Y-AMT האוטומטי ואת ה-YZF-R9 הספורטיבי. עכשיו, כאמור, מגיעה תורה של גרסת הספורט-תיור ליישור קו, שמתחיל עם עדכון המנוע לתקנות יורו 5+ ההכרחיות. נתוני המנוע נשארים כמו שהם, וזה על 119 כ"ס ב-10,000 סל"ד ו-9.5 קג"מ ב-7,000 סל"ד. למנוע יש חמישה מצבי ניהול (3 מתוכנתים מראש – ספורט, כביש וגשם – ושניים להתאמה אישית) הנשלטים דרך מתגים חדשים או דרך אפליקציה. חיישן ה-IMU ב-6 צירים מאפשר בקרת אחיזה ובלימה גם בהטיה. פרט לכך יש בקרת שיוט, ביטול אוטומטי למאותתים, וכן את הדור השלישי של הקוויקשיפטר של ימאהה הפועל לשני הכיוונים.
שלדת הזנב חדשה, כשהיא קלה ב-150 גרם וארוכה יותר ב-50 מ"מ, והמשמעות היא נוחות משופרת למורכב. הרוכב מקבל מושב עם ריפוד משופר שאמור לספק נוחות טובה יותר לאורך זמן. גובה המושב הוא 845 מ"מ, כשניתן להגביה ב-15 מ"מ נוספים. החישוקים חדשים גם כן, ומוגדרים כקלים וחזקים יותר. הטרייסר 9 יגיע עם צמיגי בריג'סטון באטלקס ספורט טורינג T32.
כמו בנייקד, העניין הבולט ביותר בטרייסר 9 החדש הוא העיצוב, כשהדור הרביעי מקבל מסיכת חזית חדשה וחדה יותר וגם פנסי מטריקס LED בגרסאות הבכירות, שגם מנמיכות אוטומטית את האור הגבוה מול תנועה נגדית. שלוש הגרסאות מיישרות קו עם מסך TFT בגודל 7″ וכמובן הקישורית ההכרחית לסלולר.
הטרייסר 9 החדש ממשיך להגיע בשלוש גרסאות: גרסת הבסיס עם בולמי קאיאבה מכאניים ומשקף חדש ומתכוונן, גרסת ה-GT עם מערכת בולמים חשמלית סמי-אקטיבית של קאיאבה (KADS – ר"ת KYB Actimatic Damper System), קוויקשיפטר, מפתח קרבה, משקף חשמלי ועוד תופינים, וגרסת ה-9GT+ המאובזרת למקסימום עם הגיר האוטומטי (הרחבה בהמשך) ועם מערכת רדאר אשר מאפשרת בקרת שיוט אדפטיבית (ACC – ר"ת Adaptive Cruise Control) אשר משנה את מהירות האופנוע בהתאם למהירות התנועה מלפנים. בקרת השיוט ניתנת להתאמה בארבעה מצבים אשר קובעים את המרחק מהרכב שלפנים. המערכת פעולת במהירויות בין 30 קמ"ש ל-160 קמ"ש. בשני ההילוכים הראשונים החל מ-30 קמ"ש, בהילוכים 3 ו-4 החל מ-40 קמ"ש, ובהילוכים 5 ו-6 החל מ-50 קמ"ש. המערכת אינה מגבירה מהירות בזמן פנייה, למשל, אך כן מגבירה מהירות בהדרגה בזמן שהאיתות דולק והרוכב מבצע עקיפה.
גיר ה-Y-AMT האוטומטי – זמין בשלוש הגרסאות
לראשונה בטרייסר 9 מציגים את ה-Y-AMT – הגיר האוטומטי המודרני, שהגיע אך לא מזמן ל-MT-09 Y-AMT. תיבת ההילוכים היא רגילה לגמרי – אותה אחת בדיוק שמותקנת בטרייסר 9 הרגיל, כלומר 6 הילוכים רגילים, אולם במקום ידית קלאץ' ורגלית הילוכים שאותם מפעיל הרוכב, יש מנוע חשמלי שמפעיל את הקלאץ' ומנוע נוסף שמפעיל את העברת ההילוכים. המשמעות היא שאין ידית קלאץ' ואין רגלית הילוכים.
השליטה לרוכב היא על-ידי כפתורי פלוס ומינוס בבית המתגים השמאלי, בתכנון ארגונומי שמאפשר ללחוץ על כל כפתור לשני הכיוונים, בהתאם לנוחות הרוכב. בנוסף, על בית המתגים הימני יש כפתור לבחירה בין AT (ר"ת Automatic Transmission – גיר אוטומטי) לבין MT (ר"ת Manual Transmission – גיר ידני), כשיש שני מצבים אוטומטיים – D ו-D+ – כשבראשון העברת ההילוכים שמרנית ורגועה, והשני ספורטיבי יותר, מושך יותר את ההילוכים ומספק יותר בלימת מנוע. בשני המצבים האוטומטיים ניתן להעביר הילוכים ידנית באמצעות כפתורי הפלוס והמינוס. על המערכת שולט כמובן מחשב ניהול ייעודי.
ישנם שני שינויים מכאניים בגיר עצמו: הראשון הוא התוף בורר ההילוכים (סלקטור), שבו הילוך הסרק (ניוטרל) נמצא מתחת להילוך הראשון ולא בין ההילוך הראשון לבין השני כמו בסלקטור של גיר רגיל, וזאת על-מנת שלמערכת יהיה קל להכניס לניוטרל, וכן על-מנת שלא ייכנס הילוך סרק בין ראשון לשני. הדבר השני הוא שהקלאץ' אינו קלאץ' מחליק כמו בטרייסר 9, אלא קלאץ' קונבנציונלי לחלוטין. הסיבה לכך היא שאין צורך בקלאץ' מחליק בגיר אוטומט, פשוט מפני שהמחשב שולט על הורדת ההילוכים וכן על פעולת הקלאץ', אז אם יש צורך בהחלקת קלאץ' בזמן הורדת הילוך כדי למנוע צ'אטרינג של הגלגל האחורי בהורדת הילוכים ידנית – המחשב מבצע זאת על-ידי תפעול חלקי של הקלאץ'. המערכת להעברת הילוכים אוטומטית מוסיפה לטרייסר 9 סך של 2.8 ק"ג.
הימאהה טרייסר 9 החדש לשנת 2025 צפוי להגיע לישראל במהלך שנת 2025, כאשר המחירים טרם נמסרו.