האופנוע הזה היה צפוי, אבל הוא הצליח להמם אפילו אותנו: דוקאטי סוגרת את הפרמיירה השנתית בתערוכת מילאנו עם הפניגאלה V4R – גרסת הומולוגציה לאופנוע הסופרבייק החדש לחלוטין שיתחרה בעונה הקרובה באליפות הסופרבייק העולמית ועשוי לאיים על ההגמוניה והשליטה המוחלטת של קוואסאקי בקטגוריה.

בשנה שעברה שחררת דוקאטי את הפניגאלה V4 ו-V4S, עם מנוע V4 בנפח 1,103 סמ"ק ו-226 כ"ס עם קיט מרוצים, וכעת חושפים בדוקאטי את אופנוע הסופרבייק – כאמור ה-V4R, שבו נפח המנוע עומד על 998 סמ"ק, לפי תקנות הסופרבייק לאופנועים בעלי 4 צילינדרים.
במצבו המקורי, כשהוא עם מערכת פליטה המותאמת לכביש הציבורי, מספק ה-V4R לא פחות מ-221 כ"ס, אולם עם קיט המרוצים הכולל מערכת פליטה של אקרפוביץ' ומחשב ניהול מנוע, ההספק המקסימלי עומד על לא פחות מ-234 כ"ס אימתניים!
כמו גרסאות ה-R הקודמות של הסופרבייקס שלה, גם ה-V4R הוא הדבר הקרוב ביותר לאופנוע המרוץ הרשמי של דוקאטי – כאמור גרסת הומולוגציה, כשהרבה מהטכנולוגיה שלו נלקחה ישירות מאופנוע ה-MotoGP של דוקאטי. כך למשל, הפיירינג עשוי מקרבון, כולל כנפונים אווירודינמיים, והוא פותח יחד עם מעבדת המחקר של דוקאטי ל-MotoGP. המנוע – דזמוסדיצ'י סטראדלה R – מיועד לעבוד בסל"ד גבוה ושם לספק את מלוא הכוח, בניגוד למנוע ה-V4 סטראדלה המיועד לספק גם שימושיות ומומנט על-פני כל טווח הסל"ד. במילים אחרות – מנוע מלחמה לנצח מרוצים, כששיא ההספק מושג ב-15,250 סל"ד, שהם 2,250 סל"ד גבוה יותר מה-V4S!
ה-V4R קל יותר ב-2 ק"ג מה-V4S, והוא שוקל 193 ק"ג בלבד כולל כל הנוזלים. מכלולי השלדה מהטופ שיש לתעשייה להציע, כמו למשל בולמי אוהלינס מסוג NPX ו-TTX, וכן בלמי ברמבו מדגם Stylema החדשים עם דיסקים בקוטר 330 מ"מ. יש גם ערימות של אלקטרוניקה, כמובן שמותרת באליפות הסופרבייק העולמית, ובאופן כללי מדובר באופנוע הספורט הקרבי ביותר שדוקאטי הוציאה אי-פעם מהמפעל בבולוניה.
בדוקאטי מצהירים במפורש שהדוקאטי V4R הולך להשתתף באליפות הסופרבייק העולמית בעונת 2019, וכי המטרה היא לזכות באליפות כבר בעונה הראשונה. קוואסאקי – מאחורייך!
סקירה נרחבת על הפניגאלה V4R – הסמן הימני באופנועי הסופרבייק נכון להיום – נעלה כאן בימים הקרובים.

טעות בכתבה, מערכת הפליטה היא של אקראפוביץ' ולא של טרמיניוני.
טעות שנייה בכתבה, המתלה הקדמי הוא מסוג NPX 25/30 ולא NIX