דף הבית / חדשות / חדש בארץ: ב.מ.וו G 310 R – נייקד לקטגוריה A1
BMW G 310 R (K03)

חדש בארץ: ב.מ.וו G 310 R – נייקד לקטגוריה A1

דלק מוטורס מתחילה בשיווקו של הב.מ.וו G 310 R - הנייקד לרישיון A1 שמיוצר בשיתוף TVS; המחיר: 36 אלף ש"ח

דלק מוטורס, יבואנית ב.מ.וו לישראל, מודיעה על הגעתו ותחילת שיווקו של הנייקד החדש לצעירים ולבעלי רישיון נהיגה A1 – ה-G 310 R.

ה-G 310 R נחשף כבר בנובמבר 2016, אולם בב.מ.וו המתינו עם השיווק באירופה על-מנת לשפר נקודות כאלה ואחרות שדרשו שיפור ולשחרר לשוק אופנוע אפוי, ללא פינות חדות. כעת, כאמור, הוא מגיע ארצה ומתחיל בשיווק.

ב.מ.וו G 310 R במחיר של 35,900 ש"ח
ב.מ.וו G 310 R במחיר של 35,900 ש"ח

לאופנוע הזה, ולאלו שיגיעו בעתיד מסדרת ה-G 310 (שמיוצרים בשיתוף פעולה עם TVS ההודית; המחקר והפיתוח בברלין, ואילו הייצור במפעלי TVS שבהודו), חשיבות גדולה עבור ב.מ.וו העולמית, שכן הוא מאפשר לחברה להציע כלים קטנים וזולים שפונים לקהל יעד צעיר ודינמי, במחירים שפויים. על-ידי כך מקווים בב.מ.וו להגדיל את נתח המכירות העולמי ולחזור להיות יצרנית האופנועים הגדולה באירופה. המודל כבר מוכר לנו משיתוף הפעולה בין ק.ט.מ האוסטרית לבין בג'אג' ההודית – שיתוף פעולה שהוליד את סדרות הדיוק וה-RC בנפחים 125, 200, 250 ו-390 סמ"ק – להיטי מכירות באירופה וגם אצלנו.

ה-G 310 R הוא הנייקד שבמשפחת ה-G 310. בבסיס האופנוע והפלטפורמה בכלל מנוע סינגל בנפח 313 סמ"ק, מקורר נוזל, עם 4 שסתומים לצילינדר וצמד גלי זיזים. הוא מפיק 34 כ"ס (25 קילוואט) ב-9,500 סל"ד, ו-2.85 קג"מ ב-7,500 סל"ד, מה שמרמז על מנוע חובב סל"ד. אבל מה שמעניין במנוע החדש זו העובדה שהוא הפוך – כלומר יניקה מלפנים ופליטה מאחור, ומוטה אחורנית. הגיר בן 6 מהירויות והמצמד בתפעול מכאני.

השלדה עשויה מצינורות פלדה, קשיחה לפי ב.מ.וו על מנת לייצר התנהגות דינמית טובה, והבולמים בסיסיים ללא כוונונים, אבל עם מזלג הפוך מלפנים ובולם יחיד על זרוע אלומיניום מאחור. בצמיגים בקוטר "17, כשמאחור רוחב הצמיג מכובד למדי ועומד על 150 מ"מ, ומלפנים 110 מ"מ. בתחום הבלמים יש קליפר רדיאלי מלפנים על דיסק בקוטר 300 מ"מ, ויש מערכת ABS כסטנדרט. המשקל עומד על 158 ק"ג.

מחירו של ה-G 310 R נקבע בישראל על 35,900 ש"ח 'על הכביש', מה שהופך אותו למתחרה ראוי לק.ט.מ דיוק 390, לקוואסאקי Z300 ולימאהה MT-03.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 47, רוכב על אופנועים 31 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

Royal Enfield Guerrilla 450_Brava Blue(2)_190724101555

חדש בארץ: רויאל אנפילד גרילה 450

הגרילה 450 החדש של רויאל אנפילד, שמרחיב את משפחת ה-450 החדשה ונכנס כגרסת הבסיס בתצורת רודסטר לכביש המבוססת על ההימליאן, הגיע לישראל; המחיר: מ-33 אלף ש"ח

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן