בסטייג' השלישי מטרמס דה ריו הונדו לחוחוי שוב תנאי מזג אוויר סוערים גרמו לקיצור של חלק מהספיישל. הפעם זהו חלקו הראשון של הספיישל עד נקודת הביקורת הראשונה, כלומר כ-120 ק"מ שירדו. בסך הכל רכבו המתחרים היום כ-200 ק"מ בספיישל ועוד כ-470 ק"מ בקטעי קישור. גם היום תוואי השטח התאפיין בשבילים מהירים בשילוב של שבילים הרריים טכניים.
הסטייג' השלישי הוא הסטייג' של הונדה, עם שלושת המקומות הראשונים. חואן ברדה (הונדה מס' 6) סיים את הספיישל ראשון בשעתיים וחצי תוך שהוא מציג רכיבה החלטית, חזקה וחלקה, נטולת טעויות. הניצחון של ברדה מעלה אותו למקום הראשון בדירוג הכללי, 14 שניות לפני סטפן סביטקו הסלובקי, רוכב ק.ט.מ שסיים היום חמישי, 57 שניות אחרי ברדה, אבל חטף דקת עונשין בשל מהירות מופרזת בשטח מוגבל בסטייג' של אתמול יחד עם 75 רוכבים נוספים וביניהם רובן פאריה.
שני, 26 שניות אחרי ברדה, סיים היום קווין בנבידס הארגנטינאי על ההונדה מס' 47, שעולה למקום השלישי בדירוג הכללי, 48 שניות אחרי ברדה. שלישי היום בן קבוצתו של ברדה, פאולו גונקלבס הפורטוגזי (הונדה מס' 2), שמסיים 52 שניות אחרי ברדה וממוקם רביעי בדירוג הכללי, 1:08 דק' אחרי בן קבוצתו.
רביעי מסיים היום ברכיבה מעולה אנטוני מיאו על הק.ט.מ מס' 49. מיאו הוא 5 פעמים אלוף העולם באנדורו, וזהו הדקאר הראשון שלו. הוא ממוקם כעת 13 בדירוג הכללי, אחרי שסיים אתמול במקום ה-19, ואין ספק שכשירכוש ניסיון הוא יהיה אחד מהמובילים.
המאכזבים היום הם מתיאס וולקנר עם הק.ט.מ מס' 14 שמסיים במקום ה-10, כמעט 3 דקות אחרי ברדה, רובן פאריה על ההוסקוורנה, שסיים 6 דקות אחרי המוביל, וטובי פרייס האוסטרלי שניצח את הסטייג' השני וסיים היום יותר מ-8 דקות אחרי המנצח, במקום ה-37. פרייס יורד למקום ה-10 בדירוג הכללי. גם הלדר רודריגז הוותיק על הימאהה מס' 7 לא מצליח למצוא את הקצב. הוא מסיים היום 18 וממוקם 15 בדירוג הכללי.
הנסיכה שלנו, לאיה סאנז, מסיימת היום במקום ה-21, ארבע וחצי דקות אחרי ברדה, והיא ממוקמת 21 בדירוג הכללי, אחרי שחטפה גם היא דקת עונשין על מהירות.
מחר יצאו המתחרים לסיבוב שמתחיל ומסתיים בחוחוי – 630 ק"מ שמתוכם כ-430 ק"מ של ספיישל בשטח ההררי שמסביב.
בנוסף מחר היום היחידי שהרוכבים ישארו לבד בספיישל בלי סיוע של הצוותים
זה אומר תאונות תקלות על אחריותם בלבד