- יתרונות: מנוע טריפל, נוחות גבוהה, קלות תפעול ורכיבה, עיצוב ספורטיבי
- חסרונות: בולם אחורי פשוט, מצערת רגיזה
- שורה תחתונה: מתמודד חזק בקטגוריית האדוונצ'ר-ספורט בנפח בינוני, עם מנוע טריפל ייחודי, חזק וגמיש ועם יכולות ספורטיביות ויותר אלקטרוניקה מהמקובל
- מחיר: 64,400 ש"ח
- מתחרים: ימאהה טרייסר 700, קוואסאקי ורסיס 650, הונדה NC750X
- נתונים טכניים: מנוע טריפל, 660 סמ"ק, 81 כ"ס ב-10,250 סל"ד, 6.5 קג"מ ב-6,250 סל"ד, הזרקת דלק עם מצערות חשמליות ו-2 מצבי רכיבה (כביש וגשם), בקרת אחיזה, 6 הילוכים, קלאץ' מחליק בתפעול מכאני, שלדת צינורות פלדה, בולמים הפוכים בקוטר 41 מ"מ, מהלך 150 מ"מ, זרוע פלדה עם בולם יחיד בעל כיוון עומס קפיץ הידראולי, מהלך גלגל 150 מ"מ, 2 דיסקים קדמיים 310 מ"מ עם קליפרים צפים 2 בוכנות, דיסק אחורי 255 מ"מ עם קליפר צף בוכנה בודדת, מערכת ABS, בסיס גלגלים 1,418 מ"מ, גובה מושב 835 מ"מ, מיכל דלק 17.2 ל', משקל מלא 206 מ"מ, צמיגים 180/55ZR17, 120/70ZR17, לוח שעונים שילוב TFT ו-LCD, פנסי LED היקפיים, תצרוכת דלק במבחן 19.5 ק"מ/ל'
- לרכיבת מבחן על טריומף טייגר ספורט 660 – לחצו על הקישור
צפו בווידאו – טריומף טייגר ספורט 660 במבחן:
עריכה: אביעד אברהמי
מה זה?
הטייגר ספורט 660 הוא הנציג החדש של טריומף לקטגוריית האדוונצ'ר-ספורט בנפח בינוני, קטגוריה הכוללת את הימאהה טרייסר 700, הקוואסאקי ורסיס 650 וההונדה NC750X – שלושתם אופנועים טובים שמוכרים לא מעט יחידות בכל שנה. כמו המתחרים שלו, גם הטייגר ספורט 660 בנוי על בסיס פלטפורמה, כשכאן מדובר על הטריידנט 660 הנייקד. על הפלטפורמה הזו הוצג לאחרונה גם הדייטונה 660 הספורטיבי.
מנוע הטריפל מגיע כאמור מהטרידנט 660, עם אותם הנתונים: שלושה צילינדרים בשורה בנפח 660 סמ"ק, מפיק 81 כ"ס ב-10,250 סל"ד ו-6.5 קג"מ ב-6,250 סל"ד, כש-90% מהם זמינים החל מ-3,000 סל"ד ולאורך כל קשת הסל"ד, כלומר מנוע גמיש במיוחד. יש גם גרסה מוגבלת הספק ל-47.6 כ"ס (35 קילווואט) עבור רוכבים בעלי רישיון נהיגה A1. יש מצמד מחליק חדש עם קוויקשיפטר כפול כאופציה, מערכת ניהול מנוע הכוללת מצב כביש ומצב גשם, המשנים גם את הפרמטרים של בקרת האחיזה, שיכולה גם להתנתק לגמרי.
השלדה עשויה מצינורות פלדה עם מערכת בולמים המורכבת ממזלג הפוך של שוואה SFF בקוטר 41 מ"מ מלפנים עם מהלך של 150 מ"מ, ובולם יחיד של שוואה מאחור בעל אפשרות לכיוון עומס קפיץ עם ברז הידראולי. מערכת הבלימה של ניסין מציעה צמד דיסקים בקוטר 310 מ"מ וקליפרים מפים בעלי שתי בוכנות, זאת יחד עם חישוקי 17″. גובה המושב עומד על 835 מ"מ, מיכל הדלק גדול בשלושה ליטרים מהטרידנט ומכיל 17.2 ליטרים, כשהמשקל הרטוב עומד על 206 ק"ג.
מערכות האלקטרוניקה זהות לטרידנט, וכוללת מערכת ניהול מנוע עם מצערות חשמליות, בקרת אחיזה הניתנת לניתוק, לוח מחוונים המשלב תצוגת TFT ו-LCD עם חיבור בלוטות' לסלולר המאפשר גם חיבור של מערכת מוזיקה, ניווט וצילום גופרו, מאותתים המתבטלים אוטומטית ופנסי LED היקפיים.
הטייגר ספורט 660 מקבל עבודת גוף ספורטיבית עם מסיכה קדמית בעלת צמד פנסי LED ומשקף קדמי מתכוונן, וכן קווים ספורטיביים חדים לאורך האופנוע וזנב מינימליסטי כמו של הטרידנט, כך שמבחינת מראה זהו אופנוע מודרני למראה.
ביצועים
מנוע הטריפל של הטייגר ספורט 660 הוא גמיש מאוד, בטח ביחס לנפח. כבר מסל"ד נמוך יש כוח זמין, ויש משיכה אחידה וליניארית במעלה הסל"ד עד לשיא הכוח שמתקבל אחרי 10,000 סל"ד. עיון בדף הנתונים מסביר את הגמישות הרבה: שיא המומנט מתקבל ב-6,250 סל"ד, ואילו שיא ההספק ב-10,250 סל"ד. בטריומף טוענים ש-90% מהמומנט זמין כבר ב-3,000 סל"ד, וזה בהחלט מתכתב עם התנהגות המנוע בפועל. מנוע גמיש מאוד, חלק ונעים לשימוש.
פרט לגמישות המנוע הזה מציע הספק לא רע שמביא את הטייגר ספורט לכ-200 קמ"ש, וכשמושכים את ההילוכים מגיעים לשם מהר למדי כפי שניתן לראות בווידאו. קוויקשיפטר בהחלט נדרש כאן, וניתן לרכוש אותו כתוספת בתשלום. ומעל הכל יש פה את מכלול התחושות של הטריפל, שמשלב חלקות של 4 צילינדרים עם חספוס וסאונד אופייניים לטריפל, וזה החלט אחד המנועים המעניינים לתחושה ולשמע שיש – כמו הטריפל של ה-MT-09 – וזה אחד היתרונות הגדולים של בטייגר ספורט 660.
הביקורת שלנו על התנהגות המנוע תהיה דווקא על מערכת ההזרקה. יש כאן מצערות חשמליות שברוב הזמן עובדות היטב, אבל המצערת מעט רגיזה – בעיקר בפתיחת גז ראשונית. בטריומף יצטרכו לעשות כיולים אחרונים לניהול המנוע, וקרוב לוודאי שמתישהו ייצא עדכון גרסה שיסדר את רגיזות היתר – על אף שלא מדובר בבעיה אקוטית אלא בעניין פעוט שמורגש בפתיחת מצערת ראשונית ממצב סגור.
אז יש פה מנוע חזק, ובעיקר גמיש מאוד ועם מכלול תחושות וסאונד מעניינים של טריפל, וזה בא בתוך חבילת התנהגות טובה למדי בזכות שלדה ומכלולים באיכות טובה ביחס לסגמנט. כך למשל המתלה הקדמי ההפוך, על אף שאינו בעל כיוונים, מציע ביצועים טובים מאוד וסופג כוחות גדולים – כולל כוחות של בלימה חזקה אל תוך פנייה, תוך שהוא שומר על יציבות. זהו מזלג קארטרידג' עם הידראוליקה טובה למדי, והוא גם מבודד לא רע ושומר על נוחות, כך שהוא משלב היטב בין נוחות לבין ספורטיביות. צוואר הבקבוק של היכולות הדינמיות נמצא – כרגיל באופנועי תקציב מסוג זה – בבולם האחורי הפשוט. הוא סופג היטב שומר על נוחות והוא גם עובד טוב על כבישים איכותיים, אבל כשלוחצים אותו מעבר לרמה בינונית או בכבישים גליים או שבורים – האופנוע מתחיל להתנדנד. שוב, טבעי לאופנועים מסוג זה, ומי שירצה להגדיל את טווח היכולות הדינמיות יצטרך להחליף את הבולם האחורי.
ההיגוי פה זריז, והטייגר ספורט נכנס לפניות מהר ומדויק – גם בזכות תנוחת הרכיבה הזקופה והכידון הרחב. הוא גם יציב מאוד כל עוד האספלט איכותי ומפולס, והשליטה עליו קלה ואינטואיטיבית. מערכת הבלמים לא שותלת את הפרונט באספלט אלא מספקת כוח בלימה טוב והרבה רגש, ואפשר לסכם שההתנהגות הדינמית של הטייגר ספורט 660 היא בהתאם לקטגוריה – עם ערך מוסף של פרונט מצוין, ובעיקר מנוע טריפל איכותי ומהנה.
איך זה מרגיש?
הטייגר ספורט 660 אופנוע קטן ממדים, וגובה המושב שעומד על 835 מ"מ מאפשר לכל רוכב להגיע עם רגל לקרקע. רוכבים גבוהים עלולים למצוא אותו אפילו קטן מדי, אבל לא צפוף. למרות מנוע הטריפל, הרחב יותר נניח מטווין מקבילי, אזור מיכל הדלק והברכיים צר מאוד כך שקל להתחבר לאופנוע עם פלג הגוף התחתון.
המושב נוח, ובאופן כמעט מפתיע הוא נשאר נוח גם אחרי רכיבה ארוכה, וזו נקודה חשובה מאוד כשמדובר באופנוע כולבויניק. גם מיגון הרוח לא רע בסך הכל. המצב הנמוך שימושי בעיר ובמהירויות נמוכות, וכשהמהירות עולה מושכים את המשקף כלפי מעלה ביד שמאל ונהנים ממיגון רוח טוב שמסיט את רוב הרוח מקסדת הרוכב ומאפשר לרכוב מהר. גם תנוחת הרכיבה הזקופה נוחה למדי, ויחד עם מושב נוח ומיגון רוח סביר מתקבל אופנוע נוח יחסית – למרות הממדים הקטנים.
אותם ממדים קטנים מאפשרים קלות תפעול גבוהה, כך שקל מאוד לרכוב על הטייגר ספורט 660. בכלל, האופנוע ברמת גימור טובה מאוד, והחיבור בין החלקים לכדי מכונה אחת תורם גם הוא לידידותיות הרבה של הטייגר ספורט 660. זהו עניין חשוב ביותר, שכן חלק מקהל היעד של האופנוע הזה, ובכלל של קטגוריית האדוונצ'ר-ספורט בנפח בינוני לכביש, הם רוכבים מתחילים או רוכבים ללא הרבה ניסיון שמחפשים כלי תחבורה יום-יומי עם ערך מוסף של רכיבות ארוכות וטיולים.
יתרון נוסף של הטייגר ספורט 660 נמצא באלקטרוניקה ובבקרות. יש כאמור מצערות חשמליות, ויש 2 מצבי רכיבה – כביש וגשם – כשלא ממש הרגשנו הבדל ביניהם, אם כי על-פי טריומף יש הבדל בהתערבות בקרת האחיזה. בכבישים האיכותיים שבהם רכבנו, שגם היו נקיים אחרי גשמים, לא ממש השתמשנו בבקרת האחיזה – אבל טוב שהיא שם. יש כמובן מערכת ABS המחויבת בתקנות, ויש פנסי LED ומסך פשוט שמשלב LCD ו-TFT ומספק נתונים בסיסיים בפשטות ונשלט מבית המתגים השמאלי באינטואיטיביות מוחלטת. בתוספת תשלום ניתן לרכוב את החיבור לאפליקציית MyTriumph, המאפשרת יותר אופציות שליה דרך הסלולר, וגם חיבור למצלמת גופרו.
אפשר לסכם את הפרק ולומר שהטריומף טייגר ספורט 660 הוא אופנוע מודרני וקל לרכיבה, נוח גם למרחקים ארוכים, בעל גימור טוב, וגם מציע קצת יותר מערכות אלקטרוניקה ובקרות מהמקובל בקטגוריה.
סיכום ועלויות
הטייגר ספורט 660 נכנס לתוך קטגוריה חשובה ביותר של האדוונצ'ר-ספורט לכביש בנפח בינוני, והוא עומד מול מתמודדים ותיקים ואיכותיים עם מספרי מכירות נאים ביותר – בישראל ובאירופה. הוא מביא איתו כמה יתרונות משלו, כמו מנוע הטריפל האיכותי והמהנה, הבקרות האלקטרוניות המתקדמות יותר, וגם המזלג ההפוך הספורטיבי.
בשאר הפרמטרים הוא מתמודד יפה עם האופוזיציה – אם זה בממדים הפיזיים, בנוחות הרכיבה ובמיגון הרוח, וגם בקלות התפעול והרכיבה. אלו פרמטרים חשובים ביותר בקטגוריה הזו. בנוסף, לטייגר ספורט 660 עיצוב ספורטיבי מודרני, ולעתים נראה כאילו לקחו אופנוע נייקד ספורטיבי והגביהו אותו על המתלים – כלומר הטייגר ספורט 660 נראה מצוין לטעמנו.
מחירו של הטייגר ספורט 660 עומד על 64,400 ש"ח. זהו מחיר הגבוה במעט מהמתחרים, אבל הוא גם נותן יותר – אם זה מנוע הטריפל הייחודי עם מכלול התחושות שלו, או כאמור הבקרות האלקטרוניות המתקדמות יותר. כך יוצא שהמחיר סביר בסך הכל ומתאים לתמורה שמקבלים. אופנוע טוב של טריומף בסגמנט חשוב מאוד.
לא נראה לי שהקוואסאקי ורסיס 650, והונדה NC750X נותנים פייט. אופנועי בסיס להגיע מ א' ל ב' ולא ממש מעניינים.
לגבי הטרייסר 700 ייתכן וכן, למרות שהוא פחות צילינדר, אבל יותר קג"מ. במחיר בטוח מתחרה.
העיקר שיש תחרות, תמיד טוב.