האם מערכות תקשורת לקסדות תצאנה מהחוק באנגליה? מהלכים בכיוון הזה מתבצעים בימים אלו בממלכה המאוחדת.
השימוש בסלולר בזמן נהיגה הפך להיות גורם מסכן ראשון במעלה בארץ ובעולם. נהגים ורוכבים המתעסקים בסלולר בזמן נהיגה מסכנים את עצמם ושאר משתמשי הכביש. עד כאן אין עוררין והכל ברור וידוע. לכן, בעשור האחרון יותר ויותר רוכבים עברו להשתמש בדיבוריות בלוטות' המחוברות לקסדה, ויותר מכך – ניתן אף לרכוש קסדות אינטגרליות עם המערכת, ישירות מהחנות. מערכות כאלה מציעות לא רק תפעול טלפון ושיחות, אלא גם רדיו, מוזיקה, ותקשורת אינטרקום עם רוכבים אחרים או עם המורכב.
כעת עולה באנגליה טענה שמערכות תקשורת לקסדה מסוג אלה מסיחות את הדעת לא פחות מאחיזה בטלפון עצמו בזמן הרכיבה. לטענת המקטרגים, יש תפיסה מוטעית בקרב הרוכבים לגבי בטיחות העניין.
כאמור, באנגליה התכנסה ועדה ממשלתית שככל הנראה תוציא תקנה שתאסור על רוכבים גם להשתמש במערכות המובנות. ההחלטה צפויה להתקבל על לסוף השנה. אנו מאמינים שעד אז תקום צעקה בקרב הרוכבים, ולחץ גדול עוד יותר מהצד של לובי בעלי העניין המסחרי בנושא, לשינוי רוע הגזירה. אם ההחלטה אכן תתקבל, גדולים הסיכויים שביום מן הימים היא תחלחל לשאר אירופה ואלינו.
נמשיך כמובן לעדכן.
אפשר במקרה קישור לכתבה המקורית?
מעניין הנושא
https://www.motorcyclenews.com/news/2019/august/hands-free-phone-ban/
וגם אם כן יצא החוק הזה יום אחד בארץ איך בדיוק יאכפו אותו ?
איך יוכיחו שעשית שימוש בדיבורית בזמן שהיא על הקסדה הרי לא יכולים לראות אם אתה מדבר או לא?
פשוט יאסרו להתקין דיבורית בקסדה.
מהלך נכון. השימוש בדיבורית במהלך הרכיבה הוכח כגורם הסחה משמעותי. בזמן רכיבה יש להיות מרוכז ברכיבה.