דף הבית / חדשות / טירוף: 217 כ"ס ממנוע V8 חשמלי
Curtiss-V8-06

טירוף: 217 כ"ס ממנוע V8 חשמלי

מושג חדש בעולם האופנועים החשמליים - מעתה אמרו E8 ולא V8; שת"פ של קונפדרייט וזירו יצר מפלצת חשמלת אימתנית

היצרנית האמריקאית Confederate, המעצבת ומייצרת אופנועים ייחודיים ועליה כבר כתבנו בעבר, התחברה בשנת 2017 לזירו, והשתיים הקימו חברה חדשה שנקראת קרטיס (Curtiss) – על שמו של גלן קרטיס, יצרן אופנועים ורוכב מרוצים פעיל שקבע שיאי מהירויות רבים אי-שם בתחילת המאה ה-20, עם אופנוע מיוחד שנשא מנוע V8 בנפח מנוע של 4,410 סמ"ק.

בקפיצה קדימה, כמעט 120 שנה, החברה החדשה, שכבר זכתה בפרסים על אבטיפוס שהציגה בשנה שעברה, הציגה דגם רטרו-עתידני הנראה כמעט זהה לדגם המקורי, רק שבמקום מנוע V8 אימתני מורכב מנוע אי-אייט, או E8 בקצרה. כן, האופנוע חשמלי, עם הספק מוצהר של לא פחות מ-217 כ"ס ומומנט של 20 קג"מ ממנוע YASA P400 R Series. הסוללה, אגב, מספקת 16.8kwh ב-399V.

השלדה עשויה מטיטניום ומרותכת ידנית, מערכת המתלים המיוחדת מאלומיניום מתכווננת במלואה, הגלגלים עשויים מקרבון, והמחיר המוצהר בארה"ב – 75,000$. טירוף!

מנוע E8 חשמלי
מנוע E8 חשמלי
כך נראית היצירה
כך נראית היצירה
וכך נראה המקור - ה-V8 של קרטיס מ-1907
וכך נראה המקור – ה-V8 של קרטיס מ-1907

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

790 01

ק.ט.מ: בקרוב דור חדש ל־790 אדוונצ'ר

תמונות ריגול חדשות חושפות כי בק.ט.מ בוחנים דור חדש של ה־790 אדוונצ'ר עם עיצוב חדש, מערכת בלימה חדשה ושינוי דרמטי במיכל הדלק

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן