דף הבית / ציוד / מבחני ציוד / היזהרו מחיקויים – השוואת כפפות
image1-828x552

היזהרו מחיקויים – השוואת כפפות

הסתכלו על זוג הכפפות שבכותרת. שתיהן מאותו דגם ומאותה החברה, אבל קיים הבדל משמעותי ביניהן - כפפה אחת היא כפפה מקורית והשנייה היא חיקוי סיני. האם אתם מצליחים לזהות את ההבדל?

בשנים האחרונות המסחר עבר שינוי משמעותי כאשר חברות רבות העבירו את מפעלי הייצור שלהם לסין. למה דווקא סין? כוח העבודה זול, הממשלה הסינית מקלה ומעודדת את זה, והתוצאות איכותיות כל עוד מבצעים בקרת איכות. המעבר של היצרנים לסין הביאה להורדת מחירים לחברות עצמן, ובחלק מהמקרים הורדת המחירים הגיעה גם ללקוח.

אחד החסרונות במעבר לייצור בסין היא התרבות הסינית, ששונה לחלוטין משלנו ולא מענישה בחומרה עבירות כמו העתקה. כך הסינים מרגישים בנוח להעתיק כל דבר שרק אפשר מהחברות שהם עובדים עבורן, לפעמים בלי התחכמות רבה – פשוט להמשיך ולייצר באותו פס ייצור כמויות עודפות של אותו מוצר. כך נוצר שוק החיקויים. זה קיים במכשירים סלולריים, זה קיים באלקטרוניקה, זה קיים במוצרי בית, וכמובן זה קיים בתחום ציוד הרכיבה.

באופן כללי, את כל החיקויים ניתן לחלק לשלוש קבוצות:

במקרה הבסיסי של חיקוי המוכר פשוט לוקח מוצר סיני גנרי ומדביק עליו סמל מותג יוקרתי ומוכר, כמו כאן באנדרסוט שבתמונה.

image12

במקרה הפחות גרוע  הוא ממציא מוצר בעצמו ומנסה לשווק אותו כמקורי, כמו במקרה הבא. מעיל בד(!) עם גבנון, מה שגורם לאדם לתהות האם מי שתכנן את זה אי פעם אפילו ראה אופנוע.

image13

וכמובן, המקרה החמור ביותר של חיקוי –  העתקת מוצר מקורי. המוכרים לוקחים את התבניות והתכניות שניתנות להם מהיצרנים, ופשוט מייצרים את אותו המוצר מחומרים נחותים, ככה שעין לא מיומנת לא תדע לזהות את ההבדלים. התבניות זהות ולכן הצורה, התפירה והסגנון זהים, אבל כל השאר שונה – אין את החומרים בהם משתמשים במוצר המקורי, אין בקרת איכות, ואם משהו משתבש – הכפפה לא תיזרק לפח אלא תישלח איך שהיא. והכי חשוב – שוב, אין איכות חומרים כמו במוצר המקורי.

 

image2

למען הכתבה יצאנו לתור באתרים הסיניים וחיפשנו ציוד רכיבה. בהתחלה חיפשנו מילים כלליות כמו 'כפפות אופנוע', אבל האמת שגם חיפוש של דגמים ספציפיים מעלה תוצאות, ובפרט כאן אפשר לראות את מה שהיא ככל הנראה הכפפה שמחקים הכי הרבה בעולם – האלפינסטארס GP PRO. היות ועל הדגם הזה נכתבו הררי מילים, רצינו בכתבה זו להתמקד בכפפה אחרת, כדי להראות שיש כפפות חיקוי מכל המותגים.

למען הכתבה הזמנו כפפת Revit SLR. המוצר מגיע ארוז היטב בשקית 'מקורית' עם טיקט וסמלים, ונראה שלמטרות שיווק לא נחסך ממנו כלום.

image3

image4

image5

יש אפילו תגית מקורית עם מידה בתוך הכפפה

image6

על פניו מבחינה ראשונית של המוצר – הכל שם.

image7

אפשר להתרשם שכל המדבקות והכיתובים במקום, התפרים הכפולים והחורים זהים.

image8

עד כה – נראה אפילו במבט מדוקדק שהכפפות זהות, אפילו אם אנחנו מתעמקים לפרטים הקטנים. כדי לעמוד על ההבדלים לקחנו זוג ככפות מקורי זהה של רוויט שניתנו לנו באדיבות אי.די. מוטורספורט. הדגם והצביעה זהים, ההבדל היחיד הוא במידה, מה שלא משפיע על הבדיקה.

בכל התמונות הבאות הכפפות משמאל הן המקוריות והחיקוי הסיני נמצא מימין.

מהתבוננות ראשונית, ההבדל היחיד פה הוא שיש רק תגית אחת בכפפות הסיניות ובכפפה המקורית שתיים.

image9

בכף היד ובאגודל התפירה והצורות של פיסות העור נראות זהות, אפילו חורי האוורור. כבר כאן אפשר לשים לב להבדל קטן בגימור –הרבה פרימות קטנות בעור הלבן איפה שהוא נחתך, וגם חורי האוורור לא נראים כל כך אסתטיים כמו בכפפה המקורית. נתעמק בהמשך למה זה חשוב ומה בדיוק זה אומר.

image10

על גב הזרוע – שוב התפירות והתבניות זהות, אבל ניתן לראות שוב את הקצוות הפרומים בעור הצבוע בכפפת החיקוי, ושוב לשים לב לעובדה שהחורים לא נראים מדוייקים כמו בכפפה המקורית.

image11

כמה חשוב שיהיה לי עור אמיתי בכפפה?

כשבאים לייצר חיקוי, חוסכים בכל פן אפשרי, והחיסכון העיקרי מושג על ידי שימוש בחומר דמוי עור.

כמה מילים על עור. כשעור פרה נחתך לייצור, הוא בדרך כלל עבה מדי לשימוש, ונפרס לשתיים ולפעמים שלוש שכבות. אחרי שחותכים מהעור את הצורות הנדרשות, מדביקים את השאריות עם חומר פלסטי מיוחד בעל מרקם של עור שמאפשר להשתמש בחתיכות לשימושים אחרים. בדרך כלל, החומר דמוי העור שהסינים משתמשים בו מכיל במקרה הטוב פירורי עור אמיתי מקצוות כאלה ואחרים, ובמקרה הגרוע זה מאה אחוז תחליפים פלסטיים לעור. בפועל, כשהסינים מייצרים כפפת חיקוי, הם ייצרו אותה אמנם מאותן תבניות, אבל מהחומרים הזולים ביותר שהיו להם במלאי, עם הגימור המינימלי. למה להשקיע? למי הקונה יתלונן?

מה כל זה אומר? ובכן, כשאתם רוכבים בכביש במהירות תלת ספרתית –  במקום שתהיה לכם על היד כפפת עור מלא שתוכננה לשמור עליכם בתאונה ועברה בדיקות איכות מחמירות מיצרן איכותי, יש לכם כפפת פלסטיק שעבר תהליכי ריכוך שיגרמו לו להרגיש כמו עור, עם התפרים הזולים ביותר שהיצרן הסיני יכול היה למצוא באותו יום.

נכון, לכל אחד יש חבר שנוסע כבר זמן מה עם כפפת חיקוי סינית, והוא אפילו החליק איתה ואומר שלא קרה לו כלום והוא לא מרגיש בהבדל. כאן נגיד שאנחנו שמחים שהוא לא נפצע מההחלקה, אבל באותה מידה אנחנו מכירים מישהי שנסעה ברכב מחיפה לתל אביב עם בלם היד מורם כל הדרך, וגם היא טוענת שהיא לא הרגישה הבדל.

נחזור לכפפות עליהן דיברנו בתחילת הכתבה. הן לא עשויות עור. לצורך ההדגמה חתכנו פיסה מהעור של הככפה. בצידה השני התגלתה רשת בד פשוטה. בסך הכל כל הקונסטרוקציה הזאת של העור נראית כאילו לקחו בד עדין ושפכו עליו פלסטיק.

image14

תפסנו את החתיכה עם שני אגודלים ומשכנו. עם מעט מאמץ ה'עור' נחלק לשניים והבד שהחזיק אותו נפרם.

image15

כמה זה חמור? תנסו לקרוע בד של ג'ינס פשוט שתמצאו ותראו שזה קרוב לבלתי אפשרי. החומר הזה הרבה יותר עדין מג'ינס.

היינו סקרנים איך העור יגיב לחום. כשאנחנו מחליקים על הכביש, בטח ובטח בקיץ, הכפפה מתחממת ומתגרדת על הכביש. במידה והיא איכותית מספיק היא תחזיק מעמד ולא תיקרע, ככה שהידיים שלנו לא ייחשפו.

אז הצתנו את חתיכת העור הזאת. עור רגיל יתחמם, יתעוות, ולבסוף ייהרס, אבל עדיין ישמור על השלמות שלו. מה קרה כשהדלקנו את החתיכה הזאת? ה'עור' הזה לא החתמם, לא שינה צבע, לא נהרס. הוא נדלק כמעט בצורה מיידית. הוא בער כמו חוט שפצור, כל כך מהר שבקושי הספקנו לצלם לפני שהחום הגיע לאצבעות.

image16

רק לשם השוואה הנה סרטון של מספר בדים נשרפים. עור ב- 3:12 דק'. שימו לב שהוא לא עולה באש ולא נקרע.

אוקיי, עכשיו החכמתי, אני לא אקנה מאתרים סיניים יותר. זה מספיק?

לא. בימינו זה כבר לא מספיק, כי את מה שסיפרנו פה מאות ואלפים יודעים כבר מזמן, וגם בארץ אנחנו מוקפים בחיקויים לציוד מקורי. אפילו אנשים פרטיים מייבאים חיקויים בכמויות קטנות היישר לישראל. חקיינים סיניים פתחו חנויות באתרים יותר נחשבים כמו איביי, ומוכרים את סחורת החיקוי באותו מחיר שבו נמכר מוצר מקורי, בתקווה שרק מתי מעט יעלו על זה שזה חיקוי.

image17

לצערנו, גם בקבוצות המכירה בפייסבוק בארץ לא חסרים מקרים של מכירת ציוד מזויף. לא הוספנו תמונות מתוך כבוד לצנעת הפרט, אבל תשאלו את עצמכם שאלות נוקבות בפעם הבאה שאתם רואים אדם פרטי מעלה מודעה שבה הוא מוכר כפפה חדשה בשליש מחיר ממה שהיא עולה בארץ. האם זה סביר שמישהו יקנה כפפה כל כך יקרה בשביל למכור אותה כחדשה בהפסד של אלף שקל תוך כמה רכיבות?  לדוגמה – הכפפה הזאת עם הסליידר בכף היד שנראה כמו שלושה קווים ישרים, מופיעה שוב ושוב ושוב בקבוצות הפייסבוק בתור כפפה חדשה שנמכרת עקב אי שימוש.

 

image18

איך אפשר להיות בטוח שאני קונה משהו איכותי בלי להתמקצע בנושא החיקויים?

אנחנו משלמים כל כך הרבה על התחביב שלנו. הביטוח, האחזקה, הדלק, האופנוע עצמו – כל זה עולה אלפי ועשרות אלפי שקלים בשנה. לא כדאי לחסוך בציוד. אם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם קונים מוצר איכותי ומקורי שיחזיק מעמד שנים וישמור עליכם במקרה של תאונה, הדרך הכי קלה לעשות את זה היא לקנות מחנות גדולה ומוכרת, לא מיד שנייה ולא ממוכר עלום שם באיביי.

אודות מיכאל סמטנוב

Avatar
פריק של ציוד רכיבה, נשוי לאופנוענית מגניבה, ואומרים שגם מבשל לא רע...

עשוי לעניין אותך

Cardo-Packtalk-Edgephones-02

ציוד במבחן: קארדו PACKTALK EDGEPHONES

ה-PACKTALK EDGEPHONES היא ערכת אוזניות של קארדו המיועדת ל-PACKRALK EDGE - איכותית מאוד ומקלה על ההדרכה והתקשורת עם רוכב על המסלול

תגובה אחת

  1. Avatar

    כתבה ממוכזרת מפול גז.

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן