דף הבית / חדשות / המס על אופנועי שטח: החגיגה נגמרה
image071

המס על אופנועי שטח: החגיגה נגמרה

חודשיים בלבד החזיק המס המופחת על אופנועי שטח, שנהנו מפרצה על הדרך

צילום תמונה ראשית: בני דויטש

נראה שהחגיגה נגמרה: אופנועי אנדורו נהנו בחודשיים האחרונים ממס קנייה מופחת של 40%, וכעת חלקם חוזרים לשיעורי מס גבוהים יותר. אמנם נמוכים יותר מבעבר, אבל לא נמוכים כמו ביישום הרפורמה במס הקנייה.

זה התחיל לפני פחות מחודשיים – שאז נכנסה לתוקף הרפורמה במס הקנייה, שבמסגרתה מס הקנייה על כלים קטנים ובינוניים עם הספקים נמוכים ירד מ-72% לשיעורים של 40%, 50% או 60% – בהתאם להספק של הכלי. כלים עם הספק של 100 כ"ס ומעלה נשארו עם 70% מס קנייה (ירידה של 2%).

העניין הוא שאופנועי אנדורו בכל הנפחים מגיעים עם תקינה אירופאית, וכדי לעבור את התקינה ההספק שלהם צריך להיות מוגבל. במעמד המסירה מסירים את המגבלות ומקבלים אופנוע אנדורו עם הספק מלא. כך למשל אופנוע אנדורו בנפח 250 סמ"ק מרובע פעימות, המפיק כ-40-35 כ"ס בפועל, נרשם עם פחות מ-10 כ"ס בלבד ברישיון הרכב, ולכן לפי הרפורמה במס הקנייה שיעור המס עליו עומד על 40% בלבד. המצב דומה בכל אופנועי האנדורו, וכתבנו על זה ב'המרוויחים והמפסידים מהרפורמה במס הקנייה'.

תהינו גם עד מתי תתאפשר הפרצה הזו, ומסתבר שחודשיים בלבד. בימים האחרונים רשות המסים עושה בעיות לחלק מהיבואנים ובראשם ד.ל.ב מוטוספורט, יבואנית ק.ט.מ, ומעלה את מס הקנייה על אופנועי אנדורו. כעת מס הקנייה על אופנועי אנדורו אצל חלק מהיבואנים עומד על 60% לחלק גדול מהדגמים ו-50% לחלק קטן מהדגמים – תלוי בנפח המנוע ובהספק. המס על אופנועי אנדורו בנפח 125 סמ"ק נשאר כמו שהיה לפני הרפורמה – 40%, והעדכון הוא רק לכלים בנפח הגדול מ-125. חשוב לציין שאצל חלק מיבואני האופנועים לא נרשם שינוי בשיעורי המס על אופנועי אנדורו.

המפסידים הגדולים מהמהלך הם למעשה אופנועי האנדורו בנפח 450-150 סמ"ק – 2 ו-4 פעימות. אם לאחר הרפורמה מחירם ירד בשיעור של 10,000 עד 20,000 ש"ח, הרי שעכשיו המחיר צפוי לעלות בכשני שליש מההורדה. כלומר אופנוע שמחירו ירד בכ-15,000 ש"ח צפוי לעלות כעת שוב בכ-10,000 ש"ח.

אז זהו. החגיגה הזמנית הסתיימה – כמו שצפינו שיהיה, אבל זה קרה מוקדם מהצפוי. כעת נשאר לראות כיצד ישתנו מחירי המשומשים. אלו צפויים לחזור לרמה שמלפני הרפורמה.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 47, רוכב על אופנועים 31 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

2025_YAM_XP500ADX_EU_BNC2_ACT_005_03_preview

חדש בארץ: ימאהה טימקס 560 המחודש ל-2025

השוק הישראלי הוא הראשון שמקבל את הימאהה טימקס 560 של 2025, שמקבל מתיחת פנים, תוספת אלקטרוניקה, ומערכות שליטה מתקדמות יותר- גם בגרסה הרגילה וגם ב-TechMAX

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן