דף הבית / גריד / דוקאטי חושפת את הדזמו 250 EDS אנדורו הסדרתי
0247

דוקאטי חושפת את הדזמו 250 EDS אנדורו הסדרתי

בדוקאטי מרחיבים את ליין אופנועי האנדורו עם דגם הרבע ליטר הראשון – הדזמו 250 EDS אשר מבוסס על דגם המוטוקרוס עם מנוע הדזמודרומיק בנפח 250 סמ"ק

בדוקאטי מציגים כצפוי את דגם האנדורו של הדזמו 250, אשר לוקח את פלטפורמת המוטוקרוס ומתאים אותה לשימוש אנדורו – עם מיכל דלק גדול יותר, הילוך שישי, בולמים מותאמים ואביזרי אנדורו. הוא מוצג בתערוכת מילאנו, אבל עם פרטים טכניים מועטים.

בקיץ האחרון הציגו בדוקאטי את הדזמו 450 EDS אשר מבוסס על גרסת המוטוקרוס עם התאמות כמובן לשימוש אנדורו. במקביל גם יצא הדזמו MX 250, שעליו מבוסס דגם האנדורו שכאן. בדוקאטי משום מה חוסכים בפרטים, ורק מציינים באתר הרשמי שהדזמו 250 EDS יגיע לשווקים בקיץ 2027 כדגם 2028.

0247

אבל אם הוא כבר צץ בתערוכת מילאנו אז נכתוב את כל מה שאנחנו יודעים: המנוע הוא גרסה מוקטנת של האח הגדול, עם צילינדר יחיד בנפח 249.7 סמ"ק, השוקל קצת פחות מ־25 ק"ג. נתוני מידות הבוכנה זהות לאלו של הפניגאלה V4 R, לא פחות, עם 81 מ"מ קוטר קדח על 48.4 מ"מ קצרצרים של מהלך בוכנה. גם כאן השסתומים (שסתומי היניקה מטיטניום, שסתומי הפליטה מפלדה) פועלים בשיטת הדזמודרומיק, כלומר עם מנופים ולא עם קפיצים. מבחינת מספרים הדזמו 250 בדגם המוטוקרוס מספק 44.5 כ"ס ב־12,500 סל"ד ו־2.8 קג"מ ב־8,800 סל"ד, כאשר הקו האדום נקבע ב־15,000 סל"ד. דגם האנדורו יפיק לדעתנו מעט פחות הספק (כנראה סביב 40 כ"ס) לטובת שליטה טובה יותר בתנאי אנדורו צפופים. לטובת רכיבת אנדורו התווסף גם הילוך שישי לתיבת ההעברה.

השלדה (אשר שוקלת פחות מ־9 ק"ג) והזרוע האחורית עשויים מאלומיניום. מערכת המתלים כוללת מזלג קדמי הפוך של שוואה בקוטר 49 מ"מ עם מהלך גלגל של 310 מ"מ, ובולם יחיד עם מהלך גלגל של 301 מ"מ. כמובן שניתן לכייל את שני הצדדים בצורה מלאה, וב־EDS הכיול יותאם לשימוש אנדורו. מערכת הבלימה של ברמבו כוללת דיסק יחיד של גאלפר בקוטר 260 מ"מ מלפנים, ודיסק בקוטר 240 מ"מ מאחור. החישוקים של אקסל מאלומיניום בקוטר 21″ מלפנים ו־18″ מאחור (19″ במוטוקרוס). משקל האופנוע ללא דלק צפוי לעמוד על כ־107 ק"ג.

כל רשימת האלקטרוניקה מהמוטוקרוס עוברת גם לכאן, עם שני מצבי רכיבה, בקרת אחיזה רב שלבית, בקרת בלימת מנוע, בקרת זינוק וקוויקשיפטר. יוצע גם קיט מרוצים אופציונלי עם יותר רעש, כוח ואלקטרוניקה.

עוד הבדל בין דגם ה־EDS ל־MX הוא כמובן קיט תאורה וקיט מיגון אשר מיועד לשימוש אנדורו ומאפשר גם רישוי כביש (רישוי צהוב).

כאמור, הדוקאטי דזמו 250 EDS יוצג רשמית במהלך שנת 2027 ויגיע, גם לישראל, לקראת סוף השנה.

הדוכן של דוקאטי בתערוכת EICMA 2026
הדוכן של דוקאטי בתערוכת EICMA 2026

 

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

2027_YAM_RW350_EU_DNBMP_ACT_013_03_preview

ימאהה מציגה: RW350 – מתחרה ל־ADV350

בימאהה מציגים עם ה־RW700 את ה־RW350 בתפקיד קטנוע קרוסאובר שיכול לתת מענה בשטח ולהתמודד עם מתחרים חזקים מהונדה ומסין

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן