דף הבית / חדשות / גאס גאס: מפסיקים את הייצור
GASGAS

גאס גאס: מפסיקים את הייצור

צעד נוסף בדרך לפשיטת רגל או לחלופין מכירת החברה

גאס גאס, יצרנית אופנועי האנדורו והטריאל הספרדית אשר נמצאת בשליטה של אנשי עסקים ישראליים, לא מוצאת את הדרך לפיתרון. הדיווח האחרון שלנו היה לפני כחודשיים, אז הודיעה החברה על כוונה לפשיטת רגל כצעד להפעלת לחץ על הבנקים. כעת נרשם צעד נוסף בסאגה, כשהחברה מודיעה על הפסקת הייצור ומציעה למכירה את המפעל שנמצא בקטלוניה. הצעד הוא המקביל לכינוס נכסים בישראל, מה שאומר שאם לא יגיע רוכש שיהיה מוכן לקנות את החברה – גאס גאס תיסגר.

המשמעות של סגירת גאס גאס תהיה שליטה כמעט מוחלטת של ק.ט.מ בשוק האנדורו העולמי. כבר עכשיו ק.ט.מ מחזיקה בכ-75% משוק האנדורו העולמי עם צמד המותגים ק.ט.מ והוסקוורנה. היעלמותה של גאס גאס מהמפה עשויה להגדיל את הנתח של ק.ט.מ לכדי 85% ואף יותר, מה שאומר אפס תחרות.

למרות כל הקשיים טרם נאמרה המילה האחרונה, וייתכן שיימצא רוכש שיהיה מוכן לרכוש את גאס גאס במחיר נמוך כך שהחברה תמשיך לייצר אופנועים. כולנו תקווה שכך יהיה.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 48, רוכב על אופנועים 32 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

Desmo450 MX Factory (28)

דוקאטי מציגה: דזמו 450 MX בגרסת פקטורי

בדוקאטי מתחילים את עונת המוטוקרוס של 2026 עם גרסת פקטורי מדוגמת של הדזמו 450 MX עם פחות משקל, יותר כוח ובולמים איכותיים יותר; רק ב־400 יחידות

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן