בבנלי מחזירים את השם האייקוני 'טורנדו', ומציגים אופנוע ספורט בנפח 500 סמ"ק לצעירים בעלי רישיון נהיגה A1 – מתחרה להונדה CBR500R.
הטורנדו המקורי היה כלי אייקוני של בנלי האיטלקית סופרבייק אקזוטי עם מנוע טריפל בנפח 898 סמ"ק שיוצר בין 2002 ל-2014. כעת מחזירים בבנלי את השם המפואר, עם אופנוע ספורטיבי חדש בעל מנוע טווין בנפח 500 סמ"ק, המיועד לבעלי רישיון נהיגה A1 (באירופה A2) – עד 47.6 כ"ס.

מנוע הטווין המקבילי בנפח 500 סמ"ק מגיע מה-TRK502, כשהוא עובר את השינויים הנחוצים כדי להתאים לתקנות יורו 5. המנוע מפיק את מלוא ההספק המותר לקטגוריה – 47.6 כ"ס ב-8,500 סל"ד, ו-4.7 קג"מ ב-6,000 סל"ד.
השלדה עשויה מפלדה ונראית קשיחה, כשהבולמים מגיעים ממרזוקי – מזלג הפוך בקוטר 41 מ"מ עם כיוונים מלאים ובולם יחיד עם כיווני עומס קפיץ ושיכוך החזרה מאחור. גם מערכת הבלמים מרשימה, עם צמדדיסקיםבקוטר320 מ"מ וקליפרים רדיאליים של ברמבו מלפנים, וכן משאבה רדיאלית של ברמבו. גם מערכת הבלימה מאחור מגיעה מברמבו. חישוקי ה-"17 יצוקים, כשעליהם צמיגים במידות הספורטיביות 120/70 ו-160/60.
העיצוב קרבי ומודרני, עם קווים שמזכירים את הטורנדו המקורי – במיוחד בחזית. יש תאורת LED היקפית, ויש מסך TFT בגודל "5 המתממשק לטלפון הנייד. יש גם חיישני לחץ אוויר בצמיגים ושקע USB לטעינה.
הבנלי טורנדו 500 החדש צפוי להגיע ארצה בחצי השני של שנת 2024 – אז גם ייקבע מחירו, שצפוי להיות תחרותי מול ההונדה CBR500R.