שלושה דברים ברורים כשמגיעים ליום חמישי שלפני המרוץ באוסטין:
- מרקז, כנראה ינצח.
- רוכבי ימאהה, כנראה יתקשו.
- המסלול של האמריקות, כמו לא מעט דברים בארצות הברית, הוא קצת יותר מדי. יותר מדי ארוך, יותר מדי טכני, ועם ישורות ארוכות שבסופן היירפינים הדוקים.

לורנזו אמנם נוהג לסמן בדגלו הידוע את כיבושו של מסלול, אבל בעידן המודרני יש מעט מסלולים שנשלטים בידי רוכב אחד למשך זמן רב וללורנזו אין כזה באמתחתו. רוסי היה הבעלים של מוג'לו במשך 7 שנים ברציפות וסטונר שלט בפיליפ איילנד במשך 6 שנים רצופות. מרקז, כמו רוסי וסטונר, שולט באוסטין באופן מוחלט ומנצח בפעם הרביעית ברציפות. לורנזו ורוסי, שהיה צפוי כי יתקשו, הצליחו להפתיע ולמצוא סט-אפ מתאים שלא מכרסם את הצמיג הקדמי של הימאהה ודירגו מיד אחרי מרקז, כשלורנזו שני ורוסי שלישי.
לורנזו היה איטי בדירוג רק ב-69 מאיות השנייה ממרקז, אבל לאור קצב המרוץ של מרקז ללורנזו הייתה רק דרך אחת לנסות ולמנוע ממרקז את הניצחון – לזנק היטב ולנסות לפגום בקצב המרוץ של מרקז. לורנזו מצליח לעשות זאת פעמיים בהקפה הראשונה, כשהוא מצליח לדחוף את ה-YZR-M1 שלו לפני מרקז בפנייה 1 ובפנייה 11, רק בשביל לצאת רחב ולאבד את המקום. מרקז, כאמור, יוצא ראשון מפנייה 11 של ההקפה הראשונה וחוצה את דגל השחמט 6 שניות לפני לורנזו, כשהפער בשיא עמד על יותר מ-8 שניות.

מאחורי מרקז ולורנזו בוקה ומבולקה שרואים במעט מרוצים. זה מתחיל עם לוריס באז על הדוקאטי של אוינטייה שמתרסק, חוזר ואף משיג נקודת אליפות כשהוא מסיים במקום 15. הבא בתור יהיה רוסי, שמתרסק במהירות גבוהה בפנייה 2 ופורש מהמרוץ. פדרוסה מאבד שליטה על ה-RCV213V בבלימה לפנייה 1, והאופנוע משגר את עצמו ישירות לדוקאטי GP16 של דובי ומבצע בו חיסול ממוקד. מרוץ שני ברציפות ללא מזל לדובי. יאנונה, שהיה אחראי על הורדתו של דובי בארגנטינה, זוכה מן ההפקר ומקבל במתנה את המקום השלישי והאחרון על הפודיום.
בהמשך יהיו אלה קראטשלאו וסמית' שיתרסקו אחד אחרי השני בפנייה 11. שניהם ישובו לרכב אך יסיימו ללא נקודות. צמד רוכבי סוזוקי נאבקים בעוז על המקום הרביעי, כשוינאלס מנסה לתקוף את אלייש כאן וכאן וגם שם. לבסוף, לאחר שלמד את אלייש, וינאלס מראה שהוא בדרך קדימה עם עקיפה מתוכננת לעילא ולעילא. וינאלס בולם מאוחר לפנייה 1 בקו הפנימי, יוצא מעט רחב ובמקביל לאלייש אבל מחזיק את הקו הפנימי אל תוך פנייה 2 המהירה. טורק את הקו לאלייש וממשיך אל המקום הרביעי במרוץ. אלייש, שבחר לרכב על צמיגים רכים מלפנים ומאחור, מתקשה עם השחיקה המוגברת של הצמיגים ומסיים חמישי. סוזוקי מראים התקדמות רבה, ואצל וינאלס פודיום הוא רק עניין של זמן.

ואם כבר הזכרנו צמיגים, השונות בבחירת הצמיגים באוסטין הייתה יוצאת דופן. למישלין יש מספר דרכים לשנות את מידת הקושי של הצמיג. לרוב עושים זאת על ידי שימוש בתרכובות שונות, אך לעתים משיגים את השוני על ידי תרכובת זהה אבל במבנה צמיג שונה. מרקז בחר לרכב עם צמיג רך מלפנים ובינוני מאחור. ימאהה ודוקאטי נעלו צמיג בינוני בשני הצדדים. אלייש אספרגרו בחר לרכב עם רך קדימה ואחורה, בעוד בן קבוצתו וינאלס רכב עם בינוני בקדמי ורך באחורי. פדרוסה, שהוא אולי הרוכב הקל בקטגוריה, מתקשה להביא את המישלין האחורי שלו לטמפרטורת עבודה ולכן בחר לרכב עם צמיג אחורי רך על מנת לשמור על חום הצמיג, בעוד מלפנים בחר לרכב עם צמיג בינוני שמתחמם בקלות תחת עומס הבלימות ונשחק לאט יותר.
למרקז אולי היה קדם עונה מהגיהינום, אבל עם שני ניצחונות ברצף ומקום שלישי בקטאר מרקז מוביל על לורנזו ב-21 נקודות ועל רוסי ב-33 נקודות. אפס נקודות לרוסי באוסטין זאת מכה קשה במרוץ שלו לאליפות. לורנזו חייב לנצח בחרז אחרת מרקז יתפוס גל, וכשמרקז תופס גל – כמו בשתי האליפויות הקודמות שלו – הוא בלתי ניתן לעצירה.
ניפגש שוב, א' בחול המועד פסח בחרז שבדרום ספרד, ועד אז, אביב שמח לכם ולמארק מרקז.

טבלת האליפות לאחר הסבב השלישי
- מארק מרקז, הונדה, 66 נק'
- חורחה לורנזו, ימאהה, 45 נק'
- ולנטינו רוסי, ימאהה, 33 נק'
- פול אספרגרו, ימאהה, 28 נק'
- דני פדרוסה, הונדה, 27 נק'

חבל שלא הורחב על הסיפור של רוסי במירוץ. לפי זמני החימום וסימולציות המירוץ היתה איזושהי תקווה שרוסי יאתגר את מארקז. בהקפה השנייה הוא היה צמוד אליו אחרי שלורנזו יצא רחב מדי, אך מייד החל להידרדר במיקום באופן שאותת על בעיה. לאחר המירוץ רוסי הסביר שהוא שרף את הקלאץ' בזינוק ולכן נאלץ להרפות מהקצב – "נסעתי עם חצי גז בישורת" במילותיו שלו, כדי לאפשר לקלאץ' להתקרר ולהתאושש, ואכן הוא הרגיש שהקלאץ' חוזר לאט לאט לתפקד, עד שהגיעה הנפילה. מעניין להכיר שרוכבי העל על מכונות העל מתמודדים לפעמים עם אותן בעיות עתיקות יומין שמוכרות לרוכבים רבים.