דגמי 2020 של גאס גאס 'הישנה' וכן כל הטכנולוגיה ופלטפורמת הייצור של החברה הספרדית, לרבות האחריות על חלקי חילוף ללקוחות הקיימים – נמכרה לחברת רייחו (RIEJU) הספרדית.
מספר חודשים לאחר שגאס גאס הספרדית נרכשה על-ידי קבוצת ק.ט.מ, שמאגדת את המותגים ק.ט.מ, הוסקוורנה ו-WP, כבר קיבלנו כיוון ברור לאן ק.ט.מ לוקחת את המותג. אופנוע הראלי של גאס גאס כבר ערך בכורה מוצלחת בראלי דקאר האחרון, דגמי המוטוקרוס החדשים הוצגו וכבר ערכו את טבילת השטח הראשונה של גאס גאס באליפות העולם במוטוקרוס MXGP, ובקרוב גאס גאס יציגו סגמנט חדש לגמרי של אופנועי כביש ואדוונצ'ר, וכן ליין חדש של אופנועי אנדורו ומוטוקרוס – 2 ו-4 פעימות. המכנה המשותף להכל הוא התבססות כבדה על דגמי ק.ט.מ הקיימים, ואם תכופפו לנו את היד, נגיד שנכון לעכשיו הם למעשה ק.ט.מ באדום ולבן.
עד כה תהינו מה יעשו בגאס גאס עם דגמי האנדורו הקודמים של המותג, שכבר הוצגו לקראת 2020, ובכללם דגמי השתי פעימות: EC 300 / 250 / 200. הרי היה ברור מהרגע הראשון שק.ט.מ יזרקו אותם לפח. רכבנו עליהם בשנת 2018 והתרשמנו מהם לטובה.
חברת האופנועים הספרדית רייחו, אשר יושבת סמוך לברצלונה, מייצרת מעל 12,000 אופנועים בשנה (בעיקר דגמי 50 ו-125 סמ"ק) ומייצאת כ-85% מכך ל-40 מדינות ברחבי העולם, רכשה את הפלטפורמה והטכנולוגיה של גאס גאס ותציג – כדגמי 2021 – את הדגמים שכבר מוכנים לייצור. סביר להניח, שרייחו גם ייצרו את כל חלקי החילוף הנדרשים עבור דגמי הגאס גאס הישנים, שקיימים בשוק העולמי ובישראל.
הדבר מאוד מזכיר את SWM, שהייתה חברה איטלקית שייצרה אופנועי טריאל ואנדורו בין השנים 1971 ל-1984 – השנה בה נסגרה. בשנת 2014 הצטלב גורלה עם הוסקוורנה ה'אדומה', שהפכה את החזרה מן המתים לאמנות. רצף הזמן של שתי החברות נפגש בשנת 2014, השנה בה מכרה ב.מ.וו את הוסקוורנה לאחר שהבינה את גודל הצרה אותה רכשה רק 3 שנים קודם לכן. הקונה, סטפן פירר, הבעלים של קבוצת ק.ט.מ, היה מעוניין רק בשם המותג, שכן טכנולוגיה וכושר ייצור היו לו משלו. כאן נכנס לתמונה אמפליו מאצ'י – לשעבר הוסקוורנה בגלגולה הקודם, אפריליה וקג'יבה – שניסה שוב לייצר אופנוע איטלקי משלו. בסיוע כסף סיני נרכש המותג הנשכח SWM, ובאותו הכסף נרכשו גם הטכנולוגיה ומפעל הייצור של הוסקוורנה בווארזה שנותרו ללא דורש. החיבור בין שניהם החזיר לחיים מותג איטלקי ישן, והמהדרין ידרשו שני מותגים ישנים שחזרו לחיים. כעת, מהלך דומה קורה גם עם גאס גאס.
נציין שיבואנית ק.ט.מ לישראל היא ד.ל.ב מוטוספורט, יבואנית גאס גאס היא מטרו מוטור, ואילו יבואני רייחו לישראל היא ה.מ מוטורס.
חבל , הרסו עוד מותג מצוין , בינתיים נשארו בטא , שרקו ו TM
אל תידג – גם אותם המפלצת הקטומה בעלת שבעת הראשים תטרוף …