נקודת אור כלכלית קטנה לקבוצת פירר מוביליטי (קבוצת ק.ט.מ) ועסקה סיבובית מעניינת ל-MV אגוסטה, שחוזרת לעצמאות מלאה.
קבוצת ק.ט.מ רכשה בשנת 2022 רבע ממניות חברת MV אגוסטה האיטלקית, כאשר לפני מספר חודשים נרכשו מניות נוספות לסך של 50.1% מהמניות, בהשקעה שהוערכה בכ-220 מיליון אירו. רכישת המניות נועדה בזמנו להכניס את פירר מוביליטי לשותפות אסטרטגית אשר תתבטא ברכש החלפים לחברה ומכירה דרך המפיצים המקומיים בארצות הברית, קנדה ומקסיקו, והייתה חלק מתכנית ההתרחבות הגלובלית של הקונצרן – עוד כשחשבו שם שמצבם טוב.
קבוצת פירר מוביליטי נמצאת בקשיים פיננסיים משמעותיים, כשמניית החברה בצלילה חופשית. בחברה החלו וממשיכים בפיטורי מאות עובדים, וזאת כחלק מתכנית הבראה בת 90 ימים שבמסגרתה אמורה הייתה הנהלת החברה לבצע ארגון מחדש לכל המבנה הארגוני של החברה – זאת, כזכור, בשל חובות לנושים בסך של מאות מיליוני אירו. ויתור עיקרי ראשון היה ההודעה על מכירת המניות המשותפות בחברת הבוטיק האיטלקית MV אגוסטה.
כעת נמסר כי משפחת סרדרוב (Sardarov) המחזיקה את חברת 'Art of Mobility', הבעלים של MV אוגוסטה, רכשה בחזרה את המניות. סכום העסקה לא נמסר, אך ההערכות הן שהם רכשו בחזרה בסכום נמוך מזה ששילמו בק.ט.מ עבורם. המספרים של MV אגוסטה מראים כי שנת 2024 הסתיימה עם כ-4,000 אופנועים שנמכרו, גידול של לא פחות מאשר 116% משנת 2023. נכון לעכשיו המותג האיטלקי האקזוטי מופץ בעולם באמצעות 219 נקודות הפצה, כאשר עד לסוף השנה הנוכחית יהיו 270 מפיצים.