מעתה, רוכב פרטי אשר רוצה להתחרות בצמרת העולמית של מרוצי הראלי לא חייב לבחור רק בק.ט.מ על שלושת צבעיה, אלא יכול – תיאורטית – לרכוש הונדה CRF450RX ראלי, אשר מגיע במפרט קרוב מאוד לזה של רוכבי המפעל.

רוכב אשר מבקש להתחרות במרוצי מדבר בין-לאומיים ברמת הדקאר – כמו, לדוגמה, גדי נחמני – יכול היה עד כה לרכוש את הק.ט.מ 450 ראלי רפליקה ואחיו למותג – הוסקוורנה וגאס גאס. זה נועד לרוכבי מרוצים הרוצים להתחרות בענפי המדבר הקשוחים, אך אינם תחת קבוצת מפעל רשמית. הרפליקה מאפשר לרוכבים הפרטיים את הכלי הקרוב ביותר לאופנוע המפעל, והוא פיסת טכנולוגיה המכילה חלקים ומכלולים מהרמה הגבוהה ביותר, שתפקידם הוא אחד – לכבוש ולנצח מרוצים.
בהונדה מריצים בהצלחה את ה-CRF450 ראלי, שפותח במיוחד בשנת 2013 עבור מרוצי מדבר בכלל והדקאר בפרט, על ידי HRC – חטיבת המרוצים של הונדה. בשש שנים האחרונות זכו הונדה בדקאר שלוש פעמים, כשהאחרון היה במהדורת 2024, כך שיש את כל הסיבות בעולם לרצות לרכוב על האופנוע האדום.
ב-RedMoto האיטלקיים, אשר בונים אופנועי הונדה לשוק האיטלקי, מאפשרים ל-50 רוכבים בלבד לרכוש את ה-CRF450RX ראלי, אשר קרוב עד לזהות מלאה לאופנועי המפעל של ריקי בראבק וחבריו. הבסיס במקור הוא גרסת המוטוקרוס של ההונדה – ה-CRF450R – אבל למעשה מדובר באופנוע שנבנה מחדש מהיסוד ומשודרג בכל שנה. המנוע הוא סינגל בנפח 449.4 סמ"ק (96 מ"מ קוטר צילינדר, 62.1 מהלך בוכנה), 4 שסתומים עם צמד גלי זיזים, יחס דחיסה של 13.5:1 ומהירות מרבית של 160 קמ"ש. יש כמובן מערכת הזרקת דלק ומתנע חשמלי, ונוסף פה הילוך שישי. ב- RedMoto מצהירים על 58 כ"ס.
השלדה הראשית בנויה מצמד קורות אלומיניום, ושלדת הזנב עשויה מקרבון. מלפנים יש מזלג הפוך פקטורי של שוואה בקוטר 49 מ"מ עם מהלך של 310 מ"מ, ומאחור בולם יחיד פקטורי של שוואה עם מערכת לינקים ומהלך גלגל של 315 מ"מ. מערכת הבלימה כוללת דיסק קדמי יחיד בקוטר 300 מ"מ ואחורי בקוטר 240 מ"מ. יש משכך היגוי כמובן, וחישוקי Takasago Excel ייעודיים לראלי. גובה המושב עומד על 990 מ"מ גבוהים, מרווח הגחון על 310 מ"מ והמשקל על 138 ק"ג.
נתון המשקל הוא לפני מילוי דלק בצמד מיכלי הדלק מלפנים ומאחור עם נפח כללי העומד על 36 ליטרים – 22 ל' מלפנים ו-14 ל' מאחור, שאגב מספיקים בממוצע לכ-300-250 ק"מ של רכיבה תחרותית. יש מיגונים מלאים ותושבות מובנות לאביזרי הניווט במגדל הקרבון עם יחידת תאורה מ-LED.
כאמור, יש רק 50 יחידות שיגיעו לייצור במחיר שלא פורסם אבל מוערך בכ-250 אלף ש"ח וצפונה. למי שרוצה להיכנס לעולם הזה אנחנו ממליצים להקשיב לניסיון של גדי נחמני, שכבש את הדקאר פעמיים, בווידאו המצורף:
כמה רוכבים שאינם מקצוענים, קרי שזאת היא פרנסתם באמת ידעו מה לעשות עם הדבר היפה ??? האמת שרוב רוכבי ההובי יכולים להסתפק בcrf 300 עם כמה שיפורי מתלים ומנוע ויחסכו ממון רב.