בניסיון להגביר תחרות בייבוא אופנועים וטרקטורונים, וכן רכבים פרטיים, ועדת הכלכלה בכנסת עובדת על הצעת חוק שתאפשר ליבואן זעיר לייבא גם אופנועים ורכבים לא חדשים ובמכסה גדולה יותר מהמותר כיום – עד 60 כלים בשנה במקום עד 20.
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה לקריאה שנייה ושלישית הצעה ממשלתית לתקן את חוק רישוי שירותים ומקצועות בענף הרכב העוסקת בנושאי כלי רכב שיבואנים זעירים רשאים לייבא. בנוסף, בעניין חובת היבואנים הישירים לטפל ברכבים שמייבאים יבואנים זעירים או עקיפים.
לפי ההצעה שאושרה בשלב זה, יבואן זעיר יוכל לייבא גם אופנועים ורכבים לא חדשים, ומספר הרכבים שיוכל לייבא בכל שנה יעלה מ-20 כיום ל-60. בנוסף, מוצע שלא לחייב את היבואנים הישירים לטפל ברכבים מסוג מכונה ניידת שיובאו על-ידי יבואנים עקיפים או זעירים. עוד אושר כי התיקונים יהיו בהוראת שעה ל-4 שנים, כאשר שרת התחבורה תוכל להאריך את התקופה בעד 4 שנים נוספות. על-פי ועדת הכלכלה, הצעת החוק נועדה להגביר תחרות בדו-גלגלי וטרקטורונים, מבלי לפגוע ביבואנים הישירים.
חוק שירותי הרכב המקורי משנת 2016 נועד לקדם רפורמה שנועדה להגביר את התחרות בענף ולהביא להוזלת מחירי כלי רכב ואופנועים חדשים, הפחתת עלויות שירותי תחזוקה, מוסכים וחלקי חילוף, וכן קביעת מחיר ריאלי של כלי רכב משומש.
אהוד שניידר, נציג איגוד יבואני הדו-גלגלי שנכח בדיון, ציין כי משרד התחבורה מבקש לבטל את הוראת השעה שהחריגה את יבואני הרכב הדו-גלגלי והטרקטרונים ללא הסבר, בטענה שזה יגביר תחרות, אך האיגוד טוען שלא ניתן לדעת זאת. "ההחרגה במקור הייתה כי הדירקטיבה האירופית באותה עת לא חלה על אופנועים וטרקטורונים. המצב הזה לא השתנה, היא עדיין לא חלה על כלי רכב מהסוג הזה", אמר. נציגת רשות התחרות, שירה פאיראיזן, ציינה כי הרשות תומכת בשינויים כדי לקדם את התחרות.
נציג פורום היבואנים הזעירים, עו"ד רועי ארפי, ציין כי התיקון מבורך אך צריך להיות בשילוב עם משרד האוצר. ארפי הוסיף שלמעלה מ-300 אלף כלי רכב נמכרים בשנה בישראל, והתיקון יכול לקדם את התחרות: "אם האוצר לא ישכיל לחבק את הייבוא המקביל, כל המאמץ של משרד התחבורה לא יעזור", אמר. יו"ר איגוד המוסכים, רונן לוי, העלה בפני הוועדה כי יש לוודא שהרכבים שלא מיובאים על-ידי היבואן הישיר יקבלו את אותם תנאים גם בביטוח, "הפניקס לא הסכימה לבטח רכבים שיובאו שלא על-ידי היבואן הישיר", אמר. נציג רשות שוק ההון, שמואל זקן, התייחס לנאמר וציין כי חברות הביטוח מבטחות רכבים מייבוא מקביל: "אם יש מקרים נקודתיים, זה נוגע למבוטחים שלא מוכנים לעשות הערכת שווי לרכב שלהם".