- יתרונות: קונספט ועיצוב, תפעול, איכות שמע, DMC
- חסרונות: טווח קליטת אינטרקום, 4 רוכבים בלבד ב-DMC
- שורה תחתונה: מערכת תקשורת מהאיכותיות שיש, דקה במיוחד, עם כל הפיצ'רים של קארדו ועם אינטרקום DMC
- מחיר: 1,790 ש"ח לסט בודד, 2,990 ש"ח לסט זוגי
- יבואן: ברקום תקשורת
מה זה?
ה-SMARTH היא מערכת תקשורת חדשה של קארדו (סקאלה ריידר) שפותחה במיוחד עבור קסדות HJC. הבסיס הטכנולוגי של ה-SMARTH היא של ה-SMARTPACK – האחות הקטנה של ה-PACKTALK שאותה בחנו לפני כמעט שנתיים, כלומר מערכת תקשורת הכוללת טכנולוגיית אינטרקום DMC ל-4 רוכבים, אינטרקום בלוטות', חיבור ל-2 סלולריים, רדיו מובנה ועוד כמה וכמה פיצ'רים ואפשרויות שיתוף (ראו מפרט טכני).
מה שמבדיל את ה-SMARTH מה-SMARTPACK הוא המבנה: בעוד ה-SMARTPACK בנויה במבנה הסטנדרטי של מערכות התקשורת, כלומר מוח שיושב בתוך עריסה וכולל בתוכו גם את הסוללה, ה-SMARTH מופרדת לשני חלקים – המוח (הדק מאוד) הכולל את כפתורי התפעול יושב במיקום הרגיל – בחלקה השמאלי של הקסדה, בעוד הסוללה יושבת בחלקה האחורי של הקסדה. מבנה זה יוצר דיבורית דקה במיוחד – הדקה ביותר שראינו עד עכשיו, שכמעט ואינה בולטת החוצה מהקסדה.
מפרט טכני
- טכנולוגיית אינטרקום DMC ל-4 רוכבים
- אינטרקום בלוטות' – עד 4 רוכבים
- אינטרקום 1+8
- Click-To-Link – לקשר ספונטני עם רוכבים אחרים
- Cardo Gateway – אינטרקום עם מכשירים שאינם של קארדו
- AGC – ווליום אוטומטי
- VOX – פקודות קוליות, הפעלה קולית של האינטרקום והטלפון
- כריזה קולית
- פעולות טלפון נייד
- הנחיות GPS
- שיתוף מוזיקה עם הנוסע
- שיתוף שיחת טלפון עם הנוסע
- הזרמת אודיו במקביל לאינטרקום
- רדיו FM מובנה עם 6 תחנות בזיכרון, כולל RDS
- הגדרת מספרים לחיוג מהיר
- רמקולים גדולים 40 מ"מ (ניתנים להחלפה)
- מיקרופון היברידי (חוטי ובום משולב) ומיקרופון חוטי
- חיבור לאפליקציית Cardo
- חיבור ל-Cardo Community – פלטפורמת אינטרנט לעדכוני תוכנה והגדרות
- עד 13 שעות שיחה / שבוע המתנה
מה מגיע באריזה?
הדור האחרון של מערכות התקשורת של קארדו שודרג משמעותית באריזה, שכעת יוקרתית מתמיד.
באריזת ה-SMARTH DUO הזוגית שקיבלנו למבחן מגיעים (הכל כפול 2):
- מוח SMARTH מחובר עם כבל לסוללה אחורית
- רמקולים 40 מ"מ, כולל בוסטרים
- מיקרופון חוטי ומיקרופון היברידי
- מטען קיר וכבל USB
- מתאמים שונים לסוללה ולמוח
- מדבקות וולקרו לרמקולים ולמיקרופון
- ספוגיות נוספות למיקרופונים
- מדריכי התקנה, שימוש וניירת
תפעול וחוויית שימוש
ההתקנה של ה-SMARTH על הקסדה קלה ופשוטה, אורכת דקות ספורות ואינה דורשת כלי עבודה כלשהם. יתרון חשוב של המערכת הוא שהיא אינה כוללת ערכת שמע, שכן הרמקולים והמיקרופון מתחברים ישירות למוח.
על אף שה-SMARTH תוכננה ייעודית לקסדות של HJC, היא יושבת היטב על קסדות רבות. התקנו אותה למשל על SHOEI, וכן על קסדות נוספות, ובעזרת המתאמים השונים שמגיעים בערכה היא ישבה היטב על כל אחת מהקסדות שניסינו.
המוח דק במיוחד, בולט כ-2-3 מ"מ בלבד בצד הקסדה, לעומת מערכות תקשורת אחרות שבולטות 2-3 ס"מ. זהו אחד היתרונות הגדולים של ה-SMARTH לדעתנו, בנוסף לעיצוב המודרני והאסתטי. הסוללה שיושבת מאחור לא מפריעה, לא מורגשת, וניתן להניח את הקסדה על בסיסה בתמיכת הסוללה.
תפעול ה-SMARTH מתבצע על-ידי 5 כפתורים בלבד – לעומת 6 כפתורים למשל בדגמים קודמים של קארדו כמו ה-G9x. זה אומר שכדי להפעיל את שלל הפונקציות של המערכת יש צורך לעתים ללחוץ על 2 כפתורים בו זמנית. מכיוון שהגענו אל ה-SMARTH ישירות מ-PACKTALK – הכוללת גלגלת סופר-נוחה לתפעול, לקח לנו כמה ימים עד שהתרגלנו לממשק החדש, ימים שבהם הסתובבנו עם ספרון ההפעלה בכיס המעיל והשתמשנו בו מדי פעם. אחרי כמה ימים של שימוש – התרגלנו.
הכפתורים עצמם – 3 על גוף המוח ושניים לווליום מתחתיו – אינם בולטים, אולם הם רחבים מאוד ויש ביניהם הפרדה בולטת, כך שגם עם כפפה ניתן להרגיש על איזה כפתור לוחצים. גם לזה צריך להתרגל כמה ימים.
איכות השמע של הרמקולים גבוהה מאוד, ובהזדמנות זו נמליץ לכל מי שרוכב עם מערכות תקשורת של סקאלה ריידר להחליף את הרמקולים בקוטר 32 מ"מ לכאלו בקוטר 40 מ"מ, במיוחד למי ששומע מוזיקה לעתים קרובות. כאן ב-SMARTH ה-40 מ"מ מגיעים כסטנדרט.
עוד חשוב לדעת – הווליום האוטומטי עובד מצוין וניכר שהפיתוח שלו המשיך בשנים האחרונות. את הפקודות הקוליות ביטלנו, פשוט כי אי אפשר לדבר עם מישהו בחוץ מבלי שהיא תיכנס לפעולה. במקום זה אנחנו לוחצים על כפתור ומפעילים את הפקודות הקוליות ידנית. שיתוף המוזיקה זו פונקציה מעולה, שבה אנחנו משתמשים המון בהרכבה. גם כאן ניכר שהיא הגיעה לבגרות, עם חיבור מהיר מאוד וללא ניתוקים. עוד פיתוח מורגש הוא הפריצה של הטלפון הסלולרי בזמן ששומעים רדיו – זה נעשה באלגנטיות ובהורדה הדרגתית של הווליום. מצוין.
אם כבר דיברנו על הרדיו, אז התפעול שלו פשוט מאוד, בעזרת כפתור אחד בלבד (האמצעי), כולל העברת תחנות קדימה ואחורה בזיכרון, וכן סריקת תחנות. פשוט, אינטואיטיבי ויעיל. הקליטה עצמה טובה למדי, וגם היא שופרה ממערכות קודמות. גם תפעול נגן המוזיקה של הטלפון טוב ויעיל, בדיוק כמו הרדיו. בנושאים הללו, ניכר שבקארדו הגיעו לרמת פיתוח טובה.
משך הסוללה כשהשתמשנו בתקשורת אינטרקום בלוטות' בשילוב רדיו או מוזיקה עמד על 10 עד 12 שעות – מכובד ביותר. כאשר עברנו לתקשורת DMC, משך הסוללה עמד על סביב 7-8 שעות. הסיבה היא שה-DMC סורק כל הזמן ומחפש דיבוריות מקושרות, ולכן הסוללה נגמרת מהר יותר. כך או כך, זמן הסוללה טוב מאוד בשני המקרים.
בואו נדבר על האינטרקום. את זה של הבלוטות' אנחנו מכירים ממערכות תקשורת של קארדו, ואין פה שינוי. אפשר לעשות שיחות ועידה של 4 רוכבים, ואם מתאמצים אפשר להדגיע גם ל-6 רוכבים ויותר, אולם אז הסיכוי לניתוקים גבוה.
אנחנו רוצים להתייחס דווקא ל-DMC. הרעיון הוא רשת תקשורת בין מספר מכשירים שמקושרים כולם ביניהם – ברשת ולא בשרשור. מה שאומר שכל אחד מהמכשירים יכול להיות מחובר לכל אחד אחר, כל עוד הם בטווח הקליטה.
לשיטה הזו יש כמה יתרונות חשובים. ראשית – ההתאמה סופר-מהירה, קלה וחד-פעמית. מרגע זה כל המערכות מקושרות ביניהן, וכשיהיו בטווח קליטה יתחברו אחת לשנייה. שנית, זוהי רשת ולא שרשור של מכשירים, כך שאם רוכב יוצא מטווח קליטה הוא לא קוטע את השרשור – שוב, כי הוא חלק מרשת. לקבוצות רכיבה זהו יתרון אדיר.
יחד עם זאת, ל-SMARTH יש שתי בעיות ב-DMC. הראשונה היא שהיא מוגבלת ל-4 רוכבים בלבד, כמו ב-SMARTPACK ובניגוד ל-PACKTALK, שם אפשר להגיע עד 15 רוכבים. 4 רוכבים זה לא מספיק לטעמנו, והיינו רוצים לראות את ה-SMARTH עם אפשרות ל-6 או 8 רוכבים. תחשבו על קבוצת הרכיבה הקבועה שלכם – אפשר לקשר בין כולם, ואז לא משנה מי מגיע לטיול הבא, כולם כבר מחוברים ביניהם. עם 4 רוכבים בלבד זה לא אפשרי, וצריך לקשר מחדש בין מערכות התקשורת בכל רכיבה.
הבעיה השנייה היא טווח הקליטה. מכיוון שאין אנטנה חיצונית כמו ב-SMARTPACK או ב-PACKTALK, טווח הקליטה קצר יותר ועומד על מאות מטרים בשטח פתוח ופחות מזה אם אין קו ראייה ישיר בין מערכות התקשורת שבאינטרקום. כך למשל, הפרעות החלו ברכיבת שבילים מאחורי צלע הר, ואפילו מאחורי מטעים כאלה ואחרים של עצים, מרחק מאות בודדות של מטרים. ברכיבת כביש המצב היה טוב יותר, אך עדיין הטווח קצר יותר משל מכשירים הכוללים אנטנה.
נסכם את ה-DMC ונגיד שמדובר בפיתוח טכנולוגי מעולה של קארדו, שמתאים מאוד למערכות תקשורת אינטרקום בין רוכבים ובקבוצות רכיבה, רק שכאן ב-SMARTH חסר לנו עוד טווח קליטה לעומת ה-PACKTALK המעולה.
סיכום ועלויות
ה-SMARTH לוקחת את יתרונות ה-SMARTPACK ושמה אותם באריזה אלגנטית וסטייליסטית יותר. היא מיועדת אמנם לקסדות HJC, אבל בפועל מתאימה כמעט לכל קסדה (אל תרכשו לפני שתבדקו שהיא מתאימה לקסדה שלכם, בהנחה והיא לא HJC).
היא איכותית מאוד, קלה לתפעול, מציעה איכות שמע גבוהה ביותר, ובערך את כל הפיצ'רים שמערכות תקשורת יכולות להציע נכון להיום – כולל את תקשורת ה-DMC של קארדו וכן שיתוף מוזיקה. החיסרון העיקרי שלה הוא טווח הקליטה בתקשורת אינטרקום, שככל הנראה ייפתר על-ידי אנטנה פנימית גדולה יותר.
1,790 ש"ח לסט בודד ו-2,990 ש"ח לסט כפול זה המון כסף אבסולוטית, אבל בכסף הזה מקבלים את אחד המוצרים הטכנולוגיים ביותר בשוק מערכות התקשורת. מוצר שהוא גם איכותי, וגם מעוצב באלגנטיות ובסטייליסטיות. אנחנו אהבנו מאוד.
היי
אמנם הכתבה לא נכתבה אתמול אבל אולי בכל זאת תענו לי-
איזו דיבורית עדיף? הסמארט שסוקרה כאן או הייעודית של שואי ה- 01?
הקסדה המדוברת היא שואי
תודה
ה-SMARTH הרבה יותר מתקדמת ולכן בעינינו היא עדיפה.