יצרנית הרכבים והאופנועים הגרמנית ב.מ.וו מסרה את כלי הרכב החשמלי מספר 500,000 שלה, ומצהירה שעד סוף 2021 היא רוצה להכפיל את הכמות.
בב.מ.וו הציגו את הרכב הכל-חשמלי הראשון ב-2013 – ה-i3 הקטן. לפי ב.מ.וו, משנת 2016 היצרנית עומדת בראש מכירות מכוניות חשמליות בגרמניה, ונמצאת בפסגה האירופאית והעולמית בתחום. מטרות החברה לסוף שנת 2021 הן להכפיל את כמות הרכבים למיליון – רבע מסך מכירותיה – ולעלות לשליש מסך המכירות בשנת 2025 וחצי עד סוף העשור. היעד החשמלי יכלול בתוכו גם את חטיבת הדו-גלגלי של ב.מ.וו, עם הקורקינט החדש, קטנועים ואופנועים.
לקורקינט החשמלי החדש טווח רכיבה של 12 ק"מ ומהירות מרבית של 20 קמ"ש. בנוסף, מערכת בלימה נפרדת לגלגל הקדמי והאחורי ומערכת תאורה. סוללת הליתיום נטענת תוך שעתיים. הקורקינט שוקל 9 ק"ג, והוא מתקפל בקלות לפי ב.מ.וו.
דגם הקונספט הספורטיבי ה-ויז'ן DC רודסטר מופיע בכל פרסום של ב.מ.וו, ולהערכתנו יכנס לייצור בשנה הקרובה. ב.מ.וו, שמאוד מחוברים לתצורת מנוע הבוקסר שלהם (צמד בוכנות המסודרות בצורה אופקית בכיוונים הפוכים מימין ומשמאל וחובטות בגל הארכובה – מפה המושג 'בוקסר'), המלווה אותם מעל 90 שנה, שימרו את העיצוב הייחודי והרחב של בסיס המנוע גם עם דגם ה-DC רודסטר. המעצבים לקחו את הסוללה והרכיבו סביבה את צלעות הקירור, שנעות החוצה כשמפעילים את המנוע ומזכירות מאוד את המנוע המקורי, ושלדת אלומיניום. בב.מ.וו הדגישו את המאמץ בחסכון במשקל עם השימוש גם בקרבון בשלדה ושאר המכלולים. העיצוב משלב חזית נמוכה וארוכה וחלק אחורי קצר וגבוה. גל הינע חשוף ומזלג דואולבר (Duolever). בצמיגי המצלר, הייעודיים לדגם, מוטבעים מחזירי אור שתורמים לנראות ומתחברים לאור אחיד כשהגלגל בתנועה.
סקיצות חדשות שנחשפו לאחרונה מראות תכנון לאופנוע נייקד ספורטיבי. בדגם המוגדר בתרשים אין שלדה מסורתית, ולמעשה כל יחידת המנוע החשמלי משמשת כגורם נושא עומס מרכזי שאליו מחוברים המתלים והמכלולים. במקביל ב.מ.וו הזמינו מספר עיתונאים לרכב על דגם הרודסטר קונספט ה-E-Power Roadster. העיצוב נראה מאולתר בשלב זה, אך נתוני המנוע שפורסמו – מומנט אפקטיבי פוטנציאלי של לא פחות מ-152 קג"מ (נתון מטורף, שב.מ.וו עצמם פרסמו) ותאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-2.9 שניות – מראים שעל-פי תפיסתם, אופנוע חשמלי יכול וצריך לייצר ריגושים, כמו כל אופנוע ספורט.
לב.מ.וו כיום יש את הקטנוע החשמלי – הדור השני של ה-C Evolution, שנמכר בעולם עם סוללה שנמצאת בשימוש המכונית החשמלית של ב.מ.וו – ה-i3, בעלת הקיבול של 94Ah לתא. ה-C Evolution הסטנדרטי מגיע עם הספק אפקטיבי של 19 קילוואט (26 כ"ס) כשההספק המקסימלי עומד על 35 קילוואט (כ-48 כ"ס). יש גרסה חלשה יותר, המותאמת לרישיון נהיגה אירופאי A1 – עד 125 סמ"ק ו-11 קילוואט (אצלנו הקטגוריה הזו נקראת עדיין A2), והיא מפיקה את מקסימום ההספק המותר בקטגוריה – 11 קילוואט (כ-15 כ"ס). מבחינת טווחי נסיעה, הגרסה הרגילה תאפשר נסיעה של 160 ק"מ עד לפריקת המצבר, והגרסה המוגבלת תאפשר כ-100 ק"מ של נסיעה. המהירויות המרביות – 129 קמ"ש ו-120 קמ"ש בהתאמה, כשהן מוגבלות אלקטרונית.
העתיד המאוד קרוב.