בימאהה מציגים את ה-YZF-R1 בגרסאות GYTR ו-GYTR Pro – צמד אופנועי R1 מוכנים למסלול, כשהאחד במפרט של רוכבי הובי והשני במפרט הקרוב לזה של אופנוע הסופרבייק של ימאהה.
בשנת 2021 טופראק ראזגאטליגלו (Toprak Razgatlioglu) הטורקי זכה באליפות הסופרבייק העולמית והעניק לימאהה את אליפות היצרנים – תואר בו זכתה לאחרונה בעונת 2009. GYTR, חטיבת המרוצים של ימאהה (ר"ת Genuine Yamaha Technology Racing) מוסיפה את ה-YZF-R1 לרשימת האופנועים שבאמתחתה (אחרי הטיפול שקיבל ה-YZF-R6 בשנה שעברה) עם צמד גרסאות למסלול בלבד, כאשר גרסת ה'פרו' קרובה מאוד לאופנוע המפעל של ימאהה.
ה-R1 GYTR יושב כמובן על פלטפורמת ה-R1, עם מנוע הארבע צילינדרים בשורה בנפח 998 סמ"ק. אליו מתווספים 25 אביזרי מסלול רבים מהקטלוג על מנת להפוך אותו למכונת מסלול מושחזת. יש מחשב ניהול מנוע שמגיע מגרסת המסלול, וניתן לכוון בו את מפות ניהול המנוע כדי להגיע לטיונינג אופטימלי. בנוסף, יש צמת חשמל מינימליסטית של דגם המרוץ. מערכת הפליטה החליפית של אקרפוביץ' כוללת את הדוד וצינורות האמצע, ובמערכת היניקה יש פקקים מקוריים למערכת מחזור האוויר מסעפת הפליטה – מה שחוסך משקל של צינורות ושסתום.
ההינע הסופי עם שרשרת מרוץ GYTR R-Series 520 וגלגלי שיניים במידה 520, מה שמוריד משקל בלתי מוקפץ. יש צינורות בלימה מצופים פלדה שזורה עם רפידות ברמבו מסוג Z04. ה-R1 GYTR מגיע ללא מערכת ABS, כשיש פלאג ביטול לקונקטור המקורי. יש מערכת ריר-סט (רגליות רוכב הכוללות מנופי בלם והילוכים) מאלומיניום מכורסם, מתכווננת באופן מלא, כשניתן להפוך את רגלית ההילוכים לעבודת מסלול (הילוך ראשון למעלה, כל השאר למטה). לגרסת ה-GYTR אין מפתח כלל, כשפתח התדלוק נפתח בפתיחה מהירה למרוצים, ואת מתג ההצתה עם מפתח מחליף מתג ON/OFF על הכידון.
הפיירינג כמעט כולו עשוי מפיברגלס ומיועד למרוצים, כשאין כמובן מושב אחורי, ואילו המושב הקדמי הוא פיסת ספוג דחוס המודבק על יחידת הזנב – כמו באופנועי מרוץ. לפי חוקי ה-FIM – יש גם מגן למנוף הבלם הקדמי ולגלגל השיניים האחורי. פרט לכל אלה, ה-R1 GYTR מגיע עם סטנד מרוצים אחורי ועם פינים תואמים על האופנוע.
אם זה לא מספיק, אז בימאהה מציעים גם את ה-R1 GYTR Pro, שהוא הקנייה הכי קרובה לאופנוע המרוץ ודומה מאוד לגרסת ולנטינו רוסי החד-פעמית שהוצגה בשנה שעברה. מעטפת הפיירינג עשויה כולה מקרבון קל משקל, וכך גם שלדת הזנב. יש בלמי ברמבו פקטורי, יש מחשב ניהול מנוע מקצועי של מרלי שמספק יותר מהכל למנוע, ויש מערכת בולמים של אוהלינס פקטורי, שעלותה לבדה עשויה להגיע ליותר מ-50 אלף אירו. יש גם זרוע אחורית של חטיבת המרוצים של ימאהה, גלגלי שיניים ושרשרת קלי משקל, ועוד רשימה ארוכה, אקזוטית ויקרה.
סדנאות GYTR של ימאהה יגיעו ל-25 מרכזים ברחבי אירופה בחודשים הקרובים, כשהם מציעים קרוב ל-400 אביזרים שונים לטובת שיפורי מסלול. את צמד גרסאות ה-R1 ניתן יהיה להזמין רק שם. מחירים לא נמסרו, אבל זול זה לא יהיה. נשמח לראות אותם כאן במסלולי הבית שבישראל.