מיזם 'דרך האפשר' – התארגנות המחברת עיוורים ולקויי ראייה ומאפשרת להם לחוות טיולי אופנועים מאורגנים בישראל – מחפשים מתנדבים לטיול הבא שיתקיים ב-21 ביולי 2023. מוזמנים למלא את טופס ההצטרפות ולתרום לקהילה.
ניתן למארגנים – אלונה פרידמן, עמוס ברעם, אורן מלינוביץ – את הבמה: חיבור בין לקויי ראיה לאופנוענים נראה על פניו בלתי אפשרי. ישנם גופים רבים שמנסים להנגיש ולגשר על הקושי ולייצר פעילויות מגוונות עבורם.
שלא במקרה, גם אנחנו נחשפנו לאפליקציית Be My Eyes המדהימה שמחברת לקויי ראייה ועיוורים מול קהילת הרואים הבין-לאומית ומאפשרת להם לקבל עזרה נקודתית. בשיחת הטלפון הראשונה שלנו עם כוכב כוכבי (כשמו כן הוא!) עלה הקשר שלנו עם עולם האופנועים, ומהר מאוד נולד הרצון לחבר את לקויי הראיה עם רוכבי האופנועים. קשר שעד היום, למיטב הבנתנו, לא התקיים מעולם.
מתוך השיחות הבנו שאופנוען בשם אורן, שמתנדב שנים רבות בפעילות דומה אך בתחום רכיבת האופניים, מעוניין גם הוא לקדם פעילות כזו. נפגשנו, הכרנו, שוחחנו, התלהבנו, דמענו וזהו. החלטנו. אנחנו בעניין.
וכאן נולד המיזם "דרך האפשר". הבנו שיש לנו אפשרות להעניק ולעשות טוב מול קהילה גדולה של בעלי מוגבלויות ולחבר אותם לעולמות שאנחנו כל כך אוהבים. לחופש ולרכיבה האין סופית. לחברותא לביחד.
הטיול הראשון שלנו היה בעצם טיול למידה. איך מתנהלים בעולם של לקויי ראיה, מה הדגשים שיש לתת עליהם את הדעת, כל הרגשות והחששות צפו. בטחון הרוכבים, בטיחות המורכבים, מורכבות ההתנהלות, לוגיסטיקה, מסלול, תוכן וכו'.
מסתבר שזה היה הרבה יותר קל משדמיינו.
שיתוף הפעולה, ההתלהבות וההתרגשות שהגיעו מהכיוון של המורכבים הייתה מרגשת ומעצימה. מרגיש איתם שאין קושי שלא ניתן להתגבר עליו. אנשי שיחה נפלאים, מעודכנים ומעניינים, עוסקים בספורט ולא מוותרים על אף המגבלה. העצמה והשראה!
התארגנו, כתבנו נהלים, הגדרות ונקודות חשובות. התחלנו בפניות אישיות לחברים, רוכבי אופנועים שהנתינה היא בדמם. עוד לא הגענו לפסיק מהם. רק על מנת שנוכל ליצור קבוצה ראשונה שתעניק לנו את ההבנה איך מארגנים מסע שכזה.
בימים אלו אנו שוקדים על הטיול הבא שצפוי להתקיים ב-21 ביולי 2023, כיוון כללי דרום.
מה אנחנו מחפשים? רוכבי ורוכבות אופנועים מכל המינים והסוגים, שיש להם ניסיון בהרכבה, שהאופנוע שבבעלותם מותאם להרכבה, מבוטח כמובן, ארגז אחורי יתרון, ואולי גם יש להם ציוד נוסף לטובת המורכב/ת שלהם, ושהלב שלהם פתוח וגדול ויש להם מקום לנתינה שכזו. הטיולים אינם ארוכים, חוויה מעצימה ומועצמת מעצם מהותה.
ברורים לנו החששות והדאגות מהחיבור. מבטיחים לכם שכשתפגשו במורכבים שלכם, תבינו שאין כל סיבה. רובם פעילים בתחום ספורטיבי כזה או אחר, הם עצמאיים ושמחים מאוד על החיבור.
מוזמנים להיכנס לקישור, למלא את טופס ההצטרפות' ולשאול שאלות, להציף חששות, להעלות רעיונות ובעיקר להגיע ולהיות חלק.
רעיון ויוזמה מבורכים:
1. המורכבים חייבים להגיע עם ציוד רכיבה מותאם ומלא מהבית: קסדה מלאה(מותאמת למערכת שמע), מעיל, מכנס, כפפות, ונעלים.
2. המורכבים צריכים להיות מצויידים בחליפות מתנפחות.
3. המורכבים חייבים לעבור קורס ייעודי, צריך לבנות להם תכנית מותאמת.
4. אופנוע תקני, זה כולל מגני חום לאגזוז, רגליות, ידיות אחיזה, צריך לחייב ארגז או משענת אחורית, וכמובן לחייב מערכת תקשורת עם המורכב(זה גם ובעיקר להעברת הוראות בטיחות, וגם כדי לעדכן על מהלך הדרך, מיקום וזמן), כל אלה וזה באחריות בעלי האופנועים.
5. כל מרכיב חייב להשתתף באותו קורס יעודי שיהיה מותאם לנושא.
6. צריך לדרג מסלולים לפי רמת קושי, ולהציע מסלולי טיול שנבדקו, ויש לגביהם מפת דרך מסודרת כולל תחנות ריענון, שהכל יהיה ידוע מראש, כולל זמנים.
7. ככל שרוצים הנגשה לציבור רחב חייבים למצוא ספונסר שייסע(לרוכבים ולמורכבים), רוב הנכים מתמודדים עם הישרדות כלכלית.
8. כן כן וגם מה שרשמתם למעלה.
אל תתנו לחפיפניקיות לתפוס אתכם בסיבוב (תכונה ישראלית אופיינית), ואל תעשו טובות לעיוורים, תעשו את העבודה כמו שצריך, או אל תעשו בכלל.