תעשיות הרכב בכלל ותעשיית האופנועים בפרט מתמודדות בחודשים האחרונים עם משבר שמתחיל ממחסור בחומרי גלם כדוגמת גומי או ברזל, ממשיך לסמי-קונדקטורים (שבבים, מוליכים למחצה) למערכות האלקטרוניקה, ומסתיים בבעיות שינוע עולמיות. ההשלכה העיקרית היא על הפיתוח של דגמים חדשים, מחסור בדגמים קיימים, והתייקרות רוחבית בלתי נמנעת על כל התחום.
בישיבות המערכת האחרונות חוזרת ועולה ההשוואה לחודשים מקבילים בשנים קודמות. היה הרבה יותר מה לסקר בענף הדו-גלגלי עם דגמים חדשים ופיתוחים מעניינים, שפשוט לא משתקפים בתקופה הנוכחית. במסיבת העיתונאים לרגל הצגת חמשת האדוונצ'רים העדכניים של ק.ט.מ שיתפו בכנות אנשי ד.ל.ב על הקשיים והאתגרים העומדים בתחום הדו-גלגלי.
משבר הקורונה העולמי גרם לסגירה מוחלטת של מפעלים לתקופה ארוכה ולצמצום משמעותי בכוח האדם ובתפוקה עם השלכות שמורגשות עד היום. הבידודים והסגרים הכפויים גרמו להתגברות הדרישה והצריכה של מוצרי אלקטרוניקה ביתיים כדוגמת מחשבים ניידים, סמארטפונים וקונסולות משחק. מוצרים אלה מופעלים בעיקר על-ידי סמי-קונדקטורים (שבבים או צ'יפים) שמפעילים גם את מערכות האלקטרוניקה באופנועים המודרניים. השבבים האלו, לדוגמה, הם חלק אינטגרלי במערכות ה-IMU (ר"ת Inertial Measurement Unit – יחידת מדידה אינרציאלית), שמורכבות בכל כלי דו-גלגלי מודרני. מדובר על מערכת אלקטרונית המודדת את הכוחות והמומנטים הפועלים עליה (ועל האופנוע). בעזרת שילוב של מדי תאוצה – חיישנים המשמשים למדידת תאוצות קוויות, סיבוביות וג'יירוסקופיות – מודדים את הזווית שבין גוף הנמצא בתנועה לגוף במצב אופקי (הקרקע). מערכות הניהוג, הבקרה והבטיחות של האופנועים נתמכות במלואן על-ידי ה-IMU.

התגברות הדרישה למערכות הביתיות יצרה תעדוף ורווח כלכלי ברור בקרב מפתחי ויצרני השבבים. במשך שנה העולם עמד מלכת עם כבישים ריקים, והמחיר לכך הוא שתעשיית הרכב נדחפה לאחור בתור, וכעת סובלת ממחסור משמעותי בשבבים למעבדים ולמחשבים. בתחום הרכב מדובר בעיכוב בייצוא של מאות אלפי רכבים הממתינים במפעלים ובנמלים, אפילו אם רק מדובר על שבב שמטעין אלחוטית את הסלולר שגורם לעיכוב. בפיג'ו אף חזרו ללוחות שעונים אנאלוגיים בחלק מרכביהם במקום לוחות TFT מודרניים כתוצאה מכך. בתחום האופנועים המחסור גם כן קיים ומורגש, אולם הוא משפיע פחות מאשר בתעשיית הרכב.
בעיה נוספת נמצאת בזמינות ובעלויות השילוח. משבר הקורונה גרם לעומס עצום על השילוח הימי, והתוצאה היא ביקושים אדירים למכולות ולאוניות – גם תחום שהתמודד עם משבר בשנת הקורונה. הביקוש המוגבר יוצר עומסי תנועה בים ובנמלים, שמתמודדים גם עם פרוטוקולי קורונה מחמירים שמאטים ומייקרים את עבודת אנשי הנמל. הייקור הזה משפיע על עליית מחירי השילוח של פי שלושה ויותר מאשר בעבר.
הגדלת עלות השילוח מגדילה משמעותית את מחירי האופנועים בישראל, שכן עלות השילוח נחשבת בעלות האופנוע לצורך מס קנייה ולצורך מע"מ על המחיר הכולל. המשמעות היא שכל הרכבים והאופנועים יתייקרו בעתיד הקרוב, בדיוק בגלל הסיבה הזו.
היצרנים האופטימיים מעריכים שתורגש התייצבות לקראת שנת 2023. כלומר עד אז נרגיש חוסרים באספקת כלים קיימים, פיתוחים עתידיים של דגמים יואטו או יעצרו לגמרי, ומעל הכל נשלם יותר על אופנועים חדשים וכלל המוצרים הנלווים.
בישרעעהל ממילא המדינה היקרה בעולם בכל תחום אפשרי ,בהפרש עצום ממדינות אחרות, אז באמת שאין צורך להמציא תירוצים להעלאת מחירים ולהכין את הפלבאים לדפיקה הבאה.