צילום: אייל מור, סיביו
הפרולוג – הקטע הראשון של הרד-בול רומניאקס, התקיים אתמול ברחוב הראשי של העיירה המארחת – סיביו.
כמו שחשבנו, השנה הפרולוג היה קשה במיוחד, ועל כך העידו כל רוכבי העילית. מזג האוויר לא שיחק לטובת המתחרים, וגשם ששטף את העיירה בשעות הבוקר הפך את הפרולוג אפילו ליותר קשה, על גבול הביזארי. כך למשל את פחי הזבל המתכתיים הענקיים כמעט ובלתי ניתן היה לעבור, והרוכבים נחלצו לעזור אחד לשני בסבלות אופנועים.
תומר שמש (מס' 300) זינק ראשון בקטגוריית הברונזה, ו'פתח ציר' לבאים אחריו. התנאים החלקים גרמו לקשיים רבים בצליחת המסלול, ושמש לא הצליח להעפיל לגמר הפרולוג. גם גיל קינן, הישראלי היחידי בקטגוריית הסילבר, לא הצליח להעפיל לגמר.

לעומתם, זיו כרמי וערן וולנברג סיימו במקומות 23 ו-24 בהתאמה וכן השתתפו בגמר. בהחלט מכובד!
כבוד גדול גם לדני ליזרוביץ' בן ה-50 שהצליח לסיים את קטע הפרולוג בכוחות עצמו, למרות כל הקשיים.
בקטגוריית הגולד – רוכבי העילית – ניצחון בפרולוג לג'וני ווקר (ק.ט.מ), מנצח הרומניאקס של שנה שעברה. שני אלפרדו גומז ושלישי גראהם ג'רוויס, שניהם על הוסקוורנה.
היום יצאו הרוכבים לקטע הניווט הראשון מבין ארבעה בהרי הקרפטים, שם הם ייתקלו במכשולים טבעיים קשים במיוחד, כמו שמרוץ אקסטרים-אנדורו מטורלל מספק לרוכבים.