דף הבית / מכונות / רכיבה ראשונה: דוקאטי מונסטר 2021
Ducati-Monster-2021-Test-PH

רכיבה ראשונה: דוקאטי מונסטר 2021

לקראת שנתו ה-30, המונסטר זונח את שלדת מסבך משולשי הפלדה לטובת אחת מאלומיניום ומתקרב ליפן, אבל מתחדד בהתנהגות – ובמיוחד בעיצוב; מבחן דרכים

צילום: אופק דנון

  • יתרונות: עיצוב מודרני יפהפה, מנוע טסטהסטרטה 11 מעלות מעולה, התנהגות דינמית חדה ומדויקת, חבילת אלקטרוניקה ובקרות,
  • חסרונות: זווית צידוד כידון, נפח מיכל דלק, פליטת חום לרגליים
  • שורה תחתונה: המונסטר מתקרב ליפן עם שלדת האלומיניום, אבל מתחדד בהתנהגות, משתפר באלקטרוניקה, וגם נראה מעולה
  • מחירים: 87,000 ש"ח למונסטר, 92,000 ש"ח למונסטר+
  • מתחרים: ק.ט.מ 890 דיוק, ימאהה MT-09קוואסאקי Z900אפריליה טואונו 660
  • נתונים טכניים: מנוע L-טווין טסטהסטרטה 11 מעלות, 937 סמ"ק, 111 כ"ס ב-9,250 סל"ד, 9.5 קג"מ ב-6.5 סל"ד, 4 שסתומים לצילינדר, דזמודרומיק, קירור נוזל, הזרקת דלק עם מצערות חשמליות בקוטר 53 מ"מ, 6 הילוכים על קלאץ' רב-דיסקי רטוב בתפעול הידראולי, שלדת אלומיניום, מזלג הפוך בקוטר 43 מ"מ, מהלך 130 מ"מ, זרוע אלומיניום עם בולם יחיד ומנגנון לינקים, כיוון עומס קפיץ, מהלך גלגל 140 מ"מ, צמד דיסקים חצי צפים בקוטר 320 מ"מ עם קליפרים רדיאליים ברמבו 32 ומשאבה רדיאלית, דיסק אחורי בקוטר 245 מ"מ עם קליפר 2 בוכנות, מערכת ABS להטיה, בסיס גלגלים 1,474 מ"מ, גובה מושב 820 מ"מ (800 מ"מ עם מושב נמוך, 775 מ"מ עם מושב נמוך וקיט הנמכה לבולמים), מיכל דלק 14 ל', משקל מלא 188 ק"ג, צמיגים 120/70ZR17, 180/55ZR17
  • אלקטרוניקה ובקרות: מצערות חשמליות, 3 מצבי רכיבה (ספורט, תיור, אורבן), 3 מצבי כוח מנוע, ABS להטיה ב-3 מצבים, בקרת אחיזה ב-8 מצבים, בקרת ווילי, קוויקשיפטר לשני הכיוונים, בקרת זינוק, פנסי LED היקפיים, אורות יום אוטומטיים, ביטול מאותתים אוטומט, מסך TFT בגודל "4.3

צפו בווידאו – דוקאטי מונסטר 2021 ברכיבה ראשונה:

עריכה: אביעד אברהמי

מה זה?

הדוקאטי מונסטר המקורי, בעיצוב האייקוני של מעצב העל מיגל גלוצי, הוצג בשנת 1992, והוא אחד הכלים החשובים של דוקאטי בכל הזמנים. לאורך כמעט 30 שנה, שבהן נמכרו יותר מ-350 אלף מונסטרים מכל הדגמים ובכל הנפחים, המונסטר היה הלחם והחמאה של דוקאטי – אופנוע שהכניס מזומנים באופן שוטף, יצר יציבות כלכלית ואפשר לדוקאטי לפתח דגמים נוספים.

אם מחלקים את המונסטרים לתקופות, אז בין 1993 ל-2007 זו התקופה הראשונה, שבה היו מונסטרים מ-600, דרך 750, 900 ועד 1,000 סמ"ק. ב-2008 המונסטר קיבל מתיחת פנים משמעותית ראשונה, ואפשר לומר שזה כבר הדור העיצובי השני. הדור הזה עבר מתיחות פנים ואבולוציה במשך כעשור וחצי, והוא אפילו קיבל מנועים מקוררי נוזל בנפחים 821 ו-1,200 סמ"ק.

לשנת 2021, שהיא השנה ה-29 של המונסטר, בדוקאטי מציגים את הדור העיצובי השלישי של המונסטר. להבדיל מכל המונסטרים מהעבר, שלצד השם מונסטר בא מספר המציין את נפח המנוע, המונסטר החדש נקרא רק מונסטר, בלי ציון הנפח. זה, אגב, עומד על 937 סמ"ק של מנוע הטסטהסטרטה 11 מעלות המוכר והאיכותי.

אבל העניין פה הוא לא המנוע, אלא השלדה. אחד מסימני ההיכר של המונסטרים לאורך השנים (ושל דוקאטי בכלל) היה שלדת מסבך משולשי הפלדה. כאן היא פינתה את מקומה לשלדת אלומיניום קדמית עם מנוע המשמש כגורם נושא עומס מרכזי. דוקאטיסטים רבים עיקמו את האף, שכן שלדת מסבך משולשי הפלדה הייתה גם אלמנט עיצובי המזוהה מאוד עם המונסטר, וכאן הוא נעלם. אבל חייבים לומר שתצורת שלדת האלומיניום עבדה מצוין ב-MotoGP כשג'יג'י דלינייה החליף את השלדה הוותיקה באחת מאלומיניום, והיא עובדת מעולה בפניגאלה V4 ו-V2, וגם באופנוע הסופרבייק של דוקאטי, אז למה לא במונסטר? אגב, גם שלדת הזנב, הזרוע האחורית והחישוקים – כולם חדשים במונסטר החדש.

דוקאטי מונסטר 2021
דוקאטי מונסטר 2021

העיצוב הוא אחד האלמנטים החזקים במונסטר החדש. הוא שומר על קווי המתאר המוכרים של המונסטר, עם פנס עגול, קונטור מיכל הדלק, מנוע L-טווין גדול וחשוף וזנב מינימליסטי, אבל הוא קופץ שנות אור קדימה, והוא מודרני לחלוטין – שלא לומר עתידני. בדוקאטי לוקחים את עיצוב המונסטר רחוק קדימה, ומצהירים שיש כבוד למונסטר ולעיצוב האייקוני, ולכן קווי המתאר, אבל אנחנו בכל זאת 30 שנה קדימה. העיצוב החדש והמינימליסטי מקצץ 2.5 ליטרים מנפח מיכל הדלק, שעומד כעת על 14 ליטרים בלבד.

המנוע הוא כאמור הטסטהסטרטה 11 מעלות (זווית חפיפת השסתומים) בנפח 937 סמ"ק המוכר לנו מדגמים נוספים של דוקאטי, והוא מחליף את מנוע ה-821 שפורש לגמלאות. כאן בגרסה הזו הוא מפיק 111 כ"ס ו-9.5 קג"מ, אחרי ההתאמה ליורו 5. הוא מציע מנגנון הנעת שסתומים דזמודרומיק, וגם מצמד רב-דיסקי רטוב.

הבולמים נשארו כמעט זהים לדגם היוצא, עם מזלג הפוך בקוטר 43 מ"מ ובולם יחיד עם מנגנון לינקים מאחור, כשהכיוון היחיד הוא לעומס הקפיץ בבולם האחורי. הבלמים אימתניים, עם צמד דיסקים בקוטר 320 מ"מ, קליפר ומשאבה רדיאליים ומערכת ABS להטיה, והצמיגים – פירלי דיאבלו רוסו III – במידות הספורטיביות המקובלות.

בצד האלקטרוניקה מערכת ניהול מנוע עם מצערות חשמליות ו-3 מצבי רכיבה, 3 מצבי כוח מנוע, מסך TFT חדש בגודל "4.3, קוויקשיפטר לשני הכיוונים, בקרת זינוק, בקרת אחיזה, בקרת ווילי, מערכת ABS להטיה, ביטול מאותתים אוטומטי ופנסי LED היקפיים.

גרסת המונסטר+ מקבלת גם מסיכת חזית מינימליסטית, כיסוי למושב המורכב, וכן צביעה כהה ייחודית.

שלדת אלומיניום - לראשונה במונסטר
שלדת אלומיניום – לראשונה במונסטר

ביצועים

המונסטרים לדורותיהם תמיד היו כלים עם אספירציות ספורטיביות במקרה העדין, וספורטיביים מאוד בדגמי הקצה. המונסטר החדש שומר כמובן על המאפיינים הללו, ולוקח אותם קדימה ל-2021.

את המנוע אנחנו אוהבים מאוד, וכבר כתבנו עליו בדגמי המולטיסטראדה 950, ההיפרמוטארד 950 והסופרספורט 950. זה מנוע טכנולוגי מצוין, חזק בקצה הסקאלה ומביא את המונסטר מהר מאוד ל-200 קמ"ש ויותר, אבל העניין הגדול בו הוא הגמישות הרבה: כ-80% מהמומנט הרב מתקבלים פה כבר ב-3,000 סל"ד, כך שיש כוח זמין בכל סל"ד, וההתעסקות בתיבת ההילוכים – הארוכה והמדויקת – הופך לפחות שכיח. נציין שהקוויקשיפטר כצפוי עובד מצוין.

המנוע הזה משלב באופן מצוין יכולות ספורטיביות כמו כוח, תגובת מצערת וזריזות בטיפוס בסל"ד, יחד עם נוחות ושימושיות יום-יומיות. לכן הוא מתאים לליין רחב כל כך של דגמים. במצב החזק ביותר הוא מספק את מלוא ההספק עם תגובת מנוע ספורטיבית, חדה ומיידית. במצב הביניים הוא מספק את מלוא ההספק עם תגובת מנוע מרוסנת יותר, ואילו במצב המתון ביותר הוא מספק 75 כ"ס עם תגובת מצערת מתונה לתנאי אחיזה ירודים כמו גשם או אספלט עירוני חלקלק.

מאפיין חשוב של המנוע המעולה הזה הוא חלקות הפעולה והתפעול שלו, שבאים יחד עם חספוס עדין ונעים. מנוע הטסטהסטרטה 11 מעלות עבר אבולוציה רבה בשנים האחרונות, ומבחינתנו הוא שואף לשלמות – בכל אחד מהדגמים שבו הוא מותקן. פנינה מוטורית אמיתית, גם כאן במונסטר.

מנוע הטסטהסטרטה 11 מעלות - פנינה מוטורית
מנוע הטסטהסטרטה 11 מעלות – פנינה מוטורית

גם ההתנהגות הדינמית טובה מאוד, כצפוי. המונסטר החדש שוקל 188 ק"ג משקל מלא, שהם 18 ק"ג פחות מהמונסטר 821 אותו הוא מחליף, וזה מורגש מאוד גם בעלייה על הכלי כשהוא סטטי וגם כשהמונסטר בתנועה. כך למשל ההיגוי זריז מאוד, וכך דם שינויי כיוון מהירים. יחד עם זאת, המונסטר שומר על יציבות גבוהה – על אף שבסיס הגלגלים התקצר ב-6 מ"מ ביחס לדגם היוצא, וכעת הוא עומד על 1,474 מ"מ.

מערכת הבולמים טובה. הספיגה טובה והמתלים כאמור שומרים על יציבות ואף תומכים היטב ברכיבה ספורטיבית. יחד עם זאת, על אף שההידראוליקה טובה למדי ועומדת היטב במפרט וביכולות הדינמיות של המונסטר החדש, היינו רוצים לראות פה כיווני הידראוליקה לשיכוך הכיווץ וההחזרה – גם מלפנים וגם מאחור. אם כבר שוברים מסורת ועוברים לשלדת אלומיניום, אז שגם הבולמים יעברו להיות מתכווננים.

כך או כך, ההתנהגות הדינמית של המונסטר היא טובה, זריזה, קל לקפל אותו לפניות – גם במקומות צפופים וטכניים, והוא בעל זמישות גבוהה מאוד כמו אופנועים קטנים משמעותית. ועל אף שהמונסטר מעולה בצפוף, הוא עובד מצוין גם בפניות מהירות ובסוויפרים. אופנוע ספורטיבי רב-תכליתי עם ביצועים מודרניים.

והבלמים. הו, הבלמים! בדוקאטי התקינו מערכת בלמים חזקה מאוד הכוללת רכיבים איכותיים – על אופנוע ששוקל פחות מ-190 ק"ג. התוצאה היא בלמים אימתניים ששותלים את הפרונט באספלט – עם הון עוצמה והמון רגש בידית. כל זה, אגב, מגובה במערכת ABS להטיה הכוללת 3 מצבי התערבות, כולל אחד המשחרר את הגלגל האחורי לחופשי ומיועד לרכיבת מסלול או רכיבה ספורטיבית במיוחד.

אופנוע זמיש, ביצועים טובים מאוד
אופנוע זמיש, ביצועים טובים מאוד

איך זה מרגיש?

תנוחת הרכיבה במונסטר החדש היא 'מונסטרית' אופיינית, כלומר פלג גוף עליון זקוף למדי עם ידיים הנשלחות קדימה לכידון שטוח. בדוקאטי שמרו על הארגונומיה המונסטרית המוכרת, אבל עשו דיאטה רצחנית לממד הרוחב. כך למשל, אזור מיכל הדלק והברכיים כל כך צר, שהוא מזכיר כלים בנפחי 300 ו-400 סמ"ק – רחוק מאוד מכלים בנפח 900 ו-1,000 סמ"ק. מדהים כמה שהוא צר וקומפקטי, וזה מתכתב היטב עם ההתנהגות הדינמית הזמישה ועם יכולת הקיפול לפניות.

המונסטר גם נוח למדי. אל תצפו לאיכות חיים באוכף של מוליטיסטראדה, אבל ביחס לנייקד המצב לא רע. המושב נוח גם לאורך זמן, תנוחת הרכיבה הזקופה לא מעייפת, ורק היעדר מיגון הרוח בשילוב זרועות פרושות לצדדים עלולים לעייף את הרוכב ולהגביל את מהירות השיוט ארוך הטווח לסביב 150-140 קמ"ש. בטווח המהירויות האלה, אגב, המנוע מגרגר חצי בעצלתיים, ורק מחכה להאיץ מהיציאה מהפנייה.

איכות הבנייה, החומרים והגימור ברמה גבוהה מאוד – כמו בכל האופנועים של דוקאטי מהשנים האחרונות. בכלל, מאז שדוקאטי נרכשה על-ידי אאודי שופרה מאוד האיכות הכללית של המוצרים, והם הפכו להיות סופר-פיין. גם המונסטר הוא כזה, וזה מורגש בכל מקום באופנוע.

ביחס ישר לאיכות המוצר, גם הידידותיות למשתמש גבוהה, והמונסטר החדש קל מאוד לרכיבה וידידותי מאוד. בטח שמתם לב שגם את זה אנחנו אומרים על כל האופנועים של דוקאטי בתקופה האחרונה, וזה נכון וחשוב – שכן זהו אחד המהפכים החשובים של החברה בעשור האחרון.

לידידותיות הזו אחראים גם איכות הבנייה וההרכבה, אבל גם האלקטרוניקה – שכמו בכל האופנועים של דוקאטי היא מתקדמת, ובעיקר עובדת מצוין ולא מורגשת. בדוקאטי תפרו חבילת אלקטרוניקה המתאימה לסגמנט וכוללת את חבילת הבטיחות (ABS להטיה, בקרת אחיזה ב-8 מצבים), אבל גם בקרת ווילי, בקרת זינוק, קוויקשיפטר ו-3 מצבי רכיבה. הכל כאמור עובד מעולה, מרחיב את טווח השימושים של המונסטר, ובעיקר הופך את המונסטר לידידותי לרוכב – אופנוע ספורטיבי, אבל ידידותי.

בעיר ,לעומת זאת, המונסטר יהיה פחות יעיל. זה גם החום שנפלט רגלי הרוכב – תופעה אופיינית למנועי יורו 4 ויורו 5 – וגם זווית צידוד הכידון המוגבלת שתקשה על השתחלויות בין מכוניות. המונסטר אוהב כבישים פתוחים יותר, ושם הוא זורח.

קומפקטי וצר, גימור מעולה
קומפקטי וצר, גימור מעולה

סיכום ועלויות

יש דוקאטיסטים אדוקים שפחות מרוצים מהמונסטר החדש, מפני שהוא זונח את שלדת מסבך משולשי הפלדה המסורתית ועובר לשלדת אלומיניום קדמית, וגם עף קדימה בעיצוב למקומות מודרניים-עתידניים. הגישה הרומנטית הזו מוכרת ומקובלת, בטח לרוכבים שאצלם האופנוע מנגן על הרגשות ועל הלב.

יחד עם זאת, השינוי לדעתנו מחויב המציאות כדי להישאר תחרותי בשוק תובעני עם כלים מצוינים ומודרניים. וזה לא רק חבילת האלקטרוניקה המכובדת, אלא גם המנוע המעולה, ושלדת האלומיניום שמאפשרת ממד רוחב צר במיוחד והורדת משקל מסיבית. וזה בעיקר העיצוב העתידני והיפהפה. כאן אנחנו חייבים לציין שככל שמתבוננים במונסטר יותר – כך יותר מתאהבים בפרטים הקטנים ובשילוב שבין אלמנטים 'מונסטריים' בני 30 שנה לבין עיצוב מודרני-עתידני. אחד הכלים היפים לדעתנו.

מחירו של המונסטר החדש עומד על 87 אלף ש"ח, ומטפס עד 92 אלף ש"ח למונסטר+ הכולל מסיכת חזית קטנה, כיסוי למושב המורכב וצביעה ייחודית. המחיר הזה גבוה משל מתחרהו הישיר – הק.ט.מ 890 דיוק, והוא מתמקם כסמן הימני של קטגוריית הנייקדים הבינוניים-גדולים המאוד פופולרית. לא זול, אבל אופנוע מעולה, מודרני ויפהפה. העתיד על-פי דוקאטי.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 46, רוכב על אופנועים 30 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

25YM Honda CMX1100 Rebel

הונדה מציגה: CMX1100 רבל מעודכן ל-2025

בהונדה מעדכנים את ה-CMX1100 Rebel לשנת 2025 ומוסיפים לצמד הגרסאות הקיים גם את גרסת ה-'SE'. ...

3 תגובות

  1. Avatar

    סורי
    אבל איבד את היחודיות שהיתה לקודמיו….
    נראה קצת כמו MT 07 שנמתח לגובה ולצדדים
    לפחות בתמונות…
    אבל על הקודמים גם בתמונות ראו את הקרביות והיחודיות המרגשת..
    אנלא בטוח אולי זה רק אצלי אבל דוקאטי אמיתי בשבילי זה אופנוע שאתה נורא רוצה אבל מיד קופצת המחשבה, כמה דברים אני צריך "להקריב" בשבילו…
    וזה לדעתי מה שעושה אותו כ"כ נחשק.
    דוקאטי שמתקרב ליפני הוא קצת פחות דוקאטי…

  2. Avatar

    עכשיו ראיתי ברחוב קוואסאקי וחשבתי שזה המונסטר החדש, הפך לעוד אחד מהעדר

  3. Avatar

    יכול להיות שהוא כלי מדהים ,אבל עיצובית הוא עוד נייקד רגיל ,שום עיצוב מיוחד המזוהה עם דוקאטי!!כמו שהיטיב לתאר המגיב הראשון ," דומה ל mt07" ,חבל.

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן