דף הבית / מכונות / רכיבה ראשונה: הונדה פורצה 750 דגם 2025
Honda-Forza-750-2025-Test-02

רכיבה ראשונה: הונדה פורצה 750 דגם 2025

בהונדה משפרים את יכולות התיור של הפורצה 750 תוך שמירה על היכולות הספורטיביות, ומגדילים את טווח השימושים של המקסי-סקוטר המוצלח; מבחן דרכים

  • יתרונות: עיצוב, שילוב של מנוע וגיר, מיגון רוח ונוחות רוכב, איכות וגימור, התנהגות דינמית לצד יכולות תיור, מערכות אלקטרוניקה, יש גרסת A1
  • חסרונות: מסך TFT קטן מדי, תחזוקת שרשרת הינע
  • שורה תחתונה: הפורצה מקבל עבודת גוף חדשה לגמרי שמגדילה את יכולת התיור שלו אבל לא על חשבון הספורט, מגדילה את טווח השימושים והופכת אותו לגרנד-תיור; המקסי סקוטר במחיר המשתלם מבין הגדולים
  • מחיר: 79,268 ש"ח
  • מתחרים: הונדה X-ADV750ימאהה טימקס 560
  • מפרט טכני: מנוע טווין מקבילי, 745 סמ"ק, 58.6 כ"ס ב-6,750 סל"ד (אופציה לגרסת A1 מוגבלת ל-47.6 כ"ס), 7 קג"מ ב-4,750 סל"ד, 8 שסתומים, SOHC, קירור נוזל, הזרקת דלק, 6 הילוכים אוטומטיים DCT, הינע סופי שרשרת, שלדת יהלום מצינורות פלדה, מזלג הפוך בקוטר 41 מ"מ, מהלך 120 מ"מ, זרוע אלומיניום עם בולם יחיד ומנגנון לינקים, מהלך 120 מ"מ, צמד דיסקים בקוטר 210 מ"מ, קליפרים רדיאליים, דיסק אחורי 240 מ"מ, אורך כולל 2,200 מ"מ, בסיס גלגלים 1,580 מ"מ, גובה מושב 790 מ"מ, מרווח גחון 135 מ"מ, מיכל דלק 13.2 ל', משקל מלא 236 ק"ג, תצרוכת דלק מדודה 20 ק"מ/ל', צמיגים 120/70R17, 160/60R15
  • בקרות ואלקטרוניקה: מצערות חשמליות עם 5 מצבי רכיבה – ספורט, סטנדרט, גשם, ושני מצבים אישיים לבחירת הרוכב, מערכת ABS, בקרת אחיזה עם 3 מצבים וניתוק, בקרת בלימת מנוע עם 3 מצבים, גיר DCT עם 4 מצבי עבודה, פנסי LED מלאים, תאורת יום אוטומטית DRL, מפתח קרבה KEYLESS, מסך TFT בגודל "5 עם חיבור לטלפון הנייד, ביטול איתותים אוטומטי, 4 מאותתים בבלימת חירום, שקע USB-C על הכידון

צפו בווידאו – הונדה פורצה 750 דגם 2025 ברכיבה ראשונה:

מה זה?

הפורצה 750 הוא התשובה של הונדה לסגמנט המקסי-סקוטרים הלוהט. יחד עם ה-X-ADV הוא משלים מתקפה דו-ראשית על הסגמנט, עם צמד כלים שתוקפים מכיוונים שונים. בעוד ה-X-ADV בנוי בקונספט של מקסי-סקוטר-אדוונצ'ר-שטח, הפורצה הוא מקסי-סקוטר ספורט-תיור לכביש, או GT בשפת הונדה.

לשנת 2025 מבצעים בהונדה מתיחת פנים משמעותית לכל משפחת הפורצה,כשיש עיצוב חדש חד ואגרסיבי יותר, עם חזית חדשה הכוללת פנסים קטנים וחדים יותר. אלו כוללים גם את המאותתים, וכן תאורת יום DRL, ופנסי LED היקפיים. גם כאן מתגאים בהונדה בשימוש בחומרים ממוחזרים מתעשיית הרכב ('Biomass Material Durabio') לייצור חלקים שונים בדגמי הפורצה.

יש משקף קדמי גדול יותר, שיחד עם עיצוב החזית החדש משלים שיפור משמעותי בתחום הגנת הרוכב על הרוכב, ויש משטח רגליים חדש ורחב יותר, וגם המושב חדש, כשהוא רך יותר ואמור לספק יותר נוחות לרוכב. המסך הוא ה-TFT החדש של הונדה בגודל "5, והוא כולל תצוגה חדשה, ממשק משתמש חדש וקל יותר לתפעול על-ידי ג'ויסטיק בבית המתגים השמאלי, וכן חיבור לטלפון הנייד דרך אפליקציה של הונדה, הכוללת גם התממשקות לגוגל מפות. יש גם בקרת שיוט שמגיעה כסטנדרט, וגם היא מתופעלת מבית המתגים השמאלי החדש.

הפלטפורמה המכאנית נותרת כמעט זהה, כשמנוע הטווין המקבילי בנפח 745 סמ"ק מותאם לתקנות יורו 5+, והוא מפיק 58 כ"ס ו-7 קג"מ. המצערות חשמליות, ויש כעת 3 מצבי רכיבה קבועים (סטנדרט, ספורט, גשם) השולטים על כוח המנוע, בקרת האחיזה, בלימת המנוע והתנהגות הגיר, ועוד שני מצבים  שאותם הרוכב יכול לכוון בהתאם להעדפותיו. תיבת ה-DCT שופרה בתוכנה, כשבהונדה טוענים שכעת היא חלקה יותר במהירויות נמוכות ובפניות. בנוסף, לכל אחד ממצבי הרכיבה יש את המפה שלו לתפעול התיבה.

הונדה פורצה 750 דגם 2025
הונדה פורצה 750 דגם 2025

ביצועים

בסעיפי הביצועים וההתנהגות הדינמית אין שינוי גדול בדגם החדש של 2025, פשוט כי הפלטפורמה המכאנית נשארה זהה והפורצה 750 נשאר מכונת ביצועים מרשימה. עם מנוע וגיר מצוינים ועם מכלולי שלדה של אופנוע, הפורצה 750 מתמקם כאחד הסמנים הימניים בתום הביצועים בסגמנט המקסי-סקוטרים. המנוע גמיש מאוד ומספק מומנט כבר מסל"ד אפס, והוא מושך בצורה חלקה וחזקה עד לקו האדום – שממוקם מוקדם מאוד ב-7,000 סל"ד. אבל העניין פה הוא השילוב עם תיבת ההילוכים DCT, שיודעת להוציא מהמנוע הזה ביצועים מצוינים. התאוצה חזקה, כפי שניתן לראות בווידאו, עד למהירות השיוט הנוחה שעומדת על סביב 150 קמ"ש.

גם בהתנהגות הדינמית הפורצה מצטיין, וזה גם אחד הקלפים החזקים שלו. עם שלדה קשיחה ובסיס גלגלים ארוך, מערכת מתלים בשרנית וגלגלים במידות ספורטיביות עם צמיגי ספורט – הפורצה הוא מהמקסי-סקוטרים היותר ביצועיסטיים. היציבות גבוהה, כשמערכת המתלים הספורטיבית יחסית, בעלת מהלכי הגלגלים הקצרים יותר מאשר ב-X-ADV האח לפלטפורמה (120 מ"מ מלפנים ומאחור), תורמת גם היא את חלקה לתחושה הספורטיבית. ההיגוי מהיר למדי, והפורצה מצטיין בכבישים מפותלים. גם בשינויי כיוון הפורצה הפתיע, למרות המשקל הגבוה של 236 ק"ג – אם כי אלו ממוקמים נמוך ולא מפריעים להתנהגות הדינמית.

הבולמים כאמור ספורטיביים וקשיחים יחסית, אולם סופגים טוב, ואפשר לומר שהם מכוילים בהתאם לרוח הפורצה. מה שכן, גם הם מתכתבים עם השלדה הקשיחה, כשעם מזלג הפוך בשרני על צמד משולשים – אין כמעט עיוות של הפרונט תחת בלימות חזקות או כניסות אגרסיביות לפניות. מערכת הבלמים, שגם היא כאמור לקוחה מתחום האופנועים, בעלת עוצמה גבוהה והמון רגש, והיא סוגרת את תחום הביצועים וההתנהגות הדינמית המצוינת.

נסכם את הפרק ונגיד שהשילוב של המנוע וגיר ה-DCT, יחד עם מכלולי השלדה מהשורה הראשונה והנדסה מוקפדת, ממקמים את הפורצה כאחד מהמקסי-סקוטרים היותר ביצועיסטיים – גם בתאוצות ומהירות סופית, אבל בעיקר בהתנהגות דינמית וביצועי כביש. התרשמנו.

שומר על הביצועים המצוינים
שומר על הביצועים המצוינים

איך זה מרגיש?

כאן נמצא לדעתנו השינוי הגדול ל-2025, כשבדור השני שלו בהונדה לוקחים את הפורצה לכיוון יותר תיורי, אבל בלי לפגוע ביכולות הספורטיביות. העיצוב ועבודת הגוף החדשים לא נועדו רק להיות יפים, אלא גם – ובעיקר – לספר לרוכב נוחות גבוהה יותר אשר תשפר את יכולות התיור של הפורצה, והשיפור משמעותי.

המושב החדש נוח יותר, כשניתן להחליף אותו במושב קומפורט לנוחות גבוהה יותר לאורך זמן. יש מקום רב יותר לרגליים, אבל השיפור המשמעותי נמצא בחזית: בהונדה ניפחו מעט את החזית, אבל בעיקר שיפרו את האווירודינמיות, וכעת זרימת האוויר מוסטת רחוק לצידי הכלי ומאפשרת לרוכב בועת ואקום סביבו. תוסיפו לזה משקף רוח חשמלי אשר במצב הגבוה שלו מספק מיגון רוח מעולה גם לגובה וגם לצדדים, ותקבלו סביבת רוכב נטולת רוח שמאפשרת נוחות גבוהה. זו אחת הנקודות המשמעותיות ששופרו בפורצה החדש של 2025, והיא הופכת את הפורצה ממקסי-סקוטר ספורטיבי למקסי-סקוטר ספורט-תיור – כלומר מרחיבה את טווח השימושים של הפורצה.

שיפור נוסף נמצא בתיבת ה-DCT האוטומטית כפולת המצמדים. בהונדה ממשיכים לשפר את התיבה, כשהתוכנה משתפרת מעט ל-2025 ומאפשרת העברת הילוכים חלקה יותר וכן חלקות גבוהה יותר בזינוק מהמקום. התיבה הזאת כבר בת יותר מ-15 שנים, והיא שואפת לשלמות עם תפעול מעולה. וכפי שכתבנו יותר מפעם אחת – היא מתאימה מאוד למנוע הטווין המקבילי הזה, והשילוב ביניהם יותר יחידת כוח מעולה שגם חסכונית בדלק – כ-20 ק"מ לליטר דלק בממוצע במהלך המבחן.

כרגיל, איכות החומרים, המכלולים והגימור – מעולה, לא פחות. מכלולי השלדה לקוחים לגמרי מעולם האופנועים, וזו אחת הסיבות להתנהגות הדינמית המעולה, אבל גם הגימור ברמה גבוהה – אם זה בפלסטיקה או בסביבת הרוכב המושקעת. המושב ופתח התדלוק נפתחים מצמד כפתורים שנמצאים ליד המתג ההצתה הראשי, כשכולם עובדים עם מפתח הקרבה.

וכמו ב-X-ADV750, גם כאן הממשק החדש של תפעול מערכות האלקטרוניקה קל ואינטואיטיבי, ופשוט מאוד להתמצא בתפריטים הרבים. מה שכן, מסך ה-TFT החדש קטן מדי. במקסי-סקוטר מפואר שכזה היינו מצפים למסך גדול יותר, למשל בגודל "7. מה שכן, יש סוף-סוף שקע USC-C על הכידון, אחרי שעבר מתחת למושב. נקווה שגם ה-X-ADV יקבל מתישהו את השיפור הקטן והחשוב הזה.

משפר את יכולות התיור
משפר את יכולות התיור

סיכום ועלויות

בהונדה לוקחים את הפורצה 750 המוצלח ומעצבים אותו מחדש, כשהעיצוב החדש נועד להרחיב את טווח השימושים של המקסי-סקוטר המוצלח ולהפוך אותו ממקסי-סקוטר ספורטיבי למכונת ספורט-תיור. על-ידי שיפור משמעותי של מיגון הרוח וסביבת הרוכב, וכן שיפור נוחות המושב ושיפור מרווח הרגליים של הרוכב, בהונדה משפרים משמעותית את הנוחות וגדילים את יכולות התיור של הפורצה 750. בכך בהונדה מרחיבים את טווח השימושים של הפורצה, ומגדילים את הפן התיורי – אבל לא על חשבון הספורטיביות. מהלך טוב, חשוב ויעיל.

מחירו של הפורצה 750 נקבע על 79,268 ש"ח, שהם 9,000 ש"ח פחות מהאח לפלטפורמה, ה-X-ADV750, כ-10,000 ש"ח פחות מהגרסה הרגילה של הטימקס, וכ-19 אלף ש"ח פחות מגרסת הטק מקס היוקרתית והמאובזרת. המחיר הזה מציב אותו כמקסי-סקוטר הגדול הפחות יקר, ונותן לו ערך מוסף משמעותי. בהקשר הזה נציין שאנחנו לא מבינים כיצד יש פער של 9,000 ש"ח בינו לבין ה-X-ADV, שכן הם יושבים על פלטפורמה זהה, וההבדלים ביניהם הם בעיקר עיצוביים.

כך או כך, הפורצה 750 הוא מקסי-סקוטר שלא מוערך מספיק. זהו כלי מעולה במחיר אטרקטיבי ביחס למתחריו היקרים, והוא מספק חבילת ביצועים, נוחות וטכנולוגיה מתקדמים וטובים. כלי ספורט-תיור מצוין שמתאים למגוון רחב של רוכבים, ובהונדה עושים עבודה מעולה ל-2025 בשיפור של הקונספט ומתן אופי גרנד-תיור לפורצה 750.

עלויות טיפולים

  • 1,000 ק"מ – 1,025 ש"ח
  • 12,000 ק"מ – 671 ש"ח
  • 24,000 ק"מ – 2,690 ש"ח
  • 36,000 ק"מ – 671 ש"ח
  • 48,000 ק"מ – 2,969 ש"ח
  • סה"כ ל-48,000 ק"מ – 8,026 ש"ח

המחירים כוללים חלפים, עבודה ומע"מ, והם נכונים ליום פרסום המבחן בלבד.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 47, רוכב על אופנועים 31 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

BMW-F900GS-Test-004

ב.מ.וו יוצאת במבצע על ה-F 900 GS החדש

בדלק מוטורס יוצאים במבצע על ה-F 900 GS - האדוונצ'ר החדש והטכנולוגי של ב.מ.וו; במסגרת המבצע יינתנו הנחות משמעותיות על כלל גרסאות הדגם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן