דף הבית / גריד / סוזוקי חושפת את ה־GSX-10R – ספורט שפוי
gsx-10r-1166-of-4771

סוזוקי חושפת את ה־GSX-10R – ספורט שפוי

בסוזוקי חושפים את ה־GSX-10R, שהוא גרסה ספורטיבית מאוד של ה־GSX-S1000 GX ומצטרף בתור האח המתורבת של הג'יקסר 1000 האייקוני

בסוזוקי חושפים את ה־GSX-10R החדש – שמנסה לגשר בין הפער שבין יכולות ספורטיביות גבוהות לשימושיות יומיומית ולהוות אופנוע ספורט שפוי.

בסוזוקי קופצים לחזית הטכנולוגיה המודרנית עם אופנוע ספורט גדול הבנוי על פלטפורמת ה־GSX-S1000, כפי שהכרנו עם גרסת הספורט תיור בדמותו של ה־GSX-S1000 GX. המנוע הוא אותו 4 צילינדרים המוכר בנפח 999 סמ"ק, כשכאן בגרסת ה־10R הוא מפיק את אותם 152 כ"ס ב־11,000 סל"ד ו־10.8 קג"מ ב־9,250 סל"ד. בסוזוקי מציינים כי למנוע הנוכחי נעשו התאמות לטובת דלק מבוסס אלכוהול מהעתיד, ולכן מרבית המכלולים הפנימיים הם חדשים, אם כי לדעתנו אמורים להיות זהים לחלוטין לגרסה שבחנו ב־GX.

סוזוקי GSX-10R – אופנוע ספורט שפוי
סוזוקי GSX-10R – אופנוע ספורט שפוי

מסביבו אותה שלדת קורות אלומיניום (עם ההתאמות לגרסת ה־10R), עם שלדת זנב מאלומיניום ועם זרוע אחורית המוכרת מדגמי ה־GSX-R. יש כאן את הבולמים המכניים המוכרים מהג'יקסס 1000 – מזלג קאיאבה הפוך בקוטר 43 מ"מ מלפנים ובולם אחורי יחיד, חדש כאן בגרסה – שניהם עם כיול מלא. יש כמובן חישוקי 17″ עם צמיגי ברידג'סטון Battlax Hypersport S23 במידות 120/70 ו־190/55 מלפנים ומאחור בהתאמה. לבלימה יש צמד דיסקים בקוטר 310 מ"מ עם קליפרים רדיאליים של ברמבו. גובה המושב עומד על 810 מ"מ (15 מ"מ נמוך מהג'יקסר 1000), מיכל הדלק בנפח 18 ליטרים, והמשקל המלא עומד על 214 ק"ג.

לסוזוקי GSX-10R רשימת אלקטרוניקה מלאה כמובן שכוללת בקרות מתקדמות הנתמכות ב־IMU. זאת דרך מערכת TLRS (ר"ת traction, lift, roll torque, and slide) שכוללת בקרת אחיזה רב שלבית ו־ABS להטיה, בקרת ווילי, ובקרת הרמה של הגלגל האחורי תחת בלימה חזקה. יש שלושה מצבי רכיבה, כשכל מצב שולט על בקרת האחיזה, בקרת הווילי ומערכת בקרת המומנט בגלגול החדשה, כשהרוכב יכול לכוון כל מצב רכיבה באופן אישי.

gsx-10r-1698-of-4771

בקרת המומנט בגלגול היא בעצם יישום מתקדם של בקרת האחיזה הפועל בהטיה, כאשר ככל שזווית ההטיה גדולה יותר, כך המנוע מספק פחות כוח, ובאופן רך יותר. המערכת מתחשבת גם במהירות הנסיעה של האופנוע. כך למשל, ביציאות מפניות ניתן לפתוח יותר גז, והמערכת תדע להתאים את כמות פתיחת המצערת לזווית ההטיה ולמהירות, וכמובן שגם למצב האחיזה של הצמיג האחורי באספלט.

יש כמובן מצערות חשמליות, קוויקשיפטר לשני הכיוונים, וכן מערכת בקרת שיוט המאפשרת להעביר הילוכים בזמן עבודתה, בקרת בלימה בשיפוע המונעת הרמה של הגלגל האחורי בבלימה בירידה, התנעה קלה (לחיצה קצרה על כפתור ההתנעה עד להתנעה), וכן מייצב סל"ד סרק.

העיצוב ספורטיבי ואגרסיבי, ומשדר את המסר שמדובר כאן על אופנוע ספורט. עולם אופנועי הספורט הטהורים תמיד היה בשוליים ובהרבה שנים האחרונות ממשיך להדחק עוד ועוד למתי מעט. כאן, עם ה־GSX-10R בסוזוקי רוצים להגדיר את כביש נס הרים קודם, לפני מסלול המרוצים. כלומר אופנוע ספורט שמשרת את הכביש הציבורי ולא מחפש את המסלול הפנוי, באותו הקונספט של הימאהה R9. בהחלט מעניין.

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

Royal Enfield Himalayan 750 Eicma (4)

רויאל אנפילד חושפת הימליאן 750 חדש

רויאל אנפילד חושפת הימליאן 750 חדש עם מנוע טווין מקבילי חדש מקורר אוויר־שמן המפיק 55 כ"ס ועם מערכות אלקטרוניקה מתקדמות; המנוע הגדול בתולדות רויאל אנפילד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן