ב.מ.וו נתנו לסדנת העיצוב של רולנד סנדס את הב.מ.וו R18 החדש. התוצאה שהתקבלה היא ה-R18 דראגסטר המדהים שאתם רואים כאן.
בסדנת העיצוב של רונלד סנדרס חשבו על דבר אחד כשקיבלו לידיהם את ה-R18 החדש: מכוניות שרירים אמריקאיות (Muscle Cars) ומרוצי דראג, כמו האלה שאביו של סנדס השתתף בהם. החזון השתלב יפה עם הדרך שב.מ.וו נקטו טרם הצגת ה-R18, דרך שנתנה לסדנאות מסוימות יד חופשית בעיצוב המגה-קרוזר עם מנוע הבוקסר הענק בנפח 1,802 סמ"ק.
שלוש סדנאות עיצוב בעולם בנו בשנה שעברה סביב המנוע את הפרשנות שלהם לקרוזר גדול בעל מנוע בוקסר (למשל כאן, וגם כאן). בב.מ.וו עצמם הציגו בתערוכת מילאנו 2019 דגם קונספט שני – R18/2 – ולבסוף חשפו באפריל השנה את הגרסה הסדרתית.
סנדס בחר כאן להבליט עוד יותר את המנוע, תוך כדי שינוי מבנה השלדה והסרת הבולם האחורי לגמרי, שכן הוא אינו נדרש במרוצי דראג. מערכת הפליטה היא מייצור עצמי ותחריש גם חרשים, המזלג לקוח מב.מ.וו R nineT, מערכת הבלימה מלפנים לקוחה מה-S1000RR, כשמשאבת הבלם היא פרי פיתוחו של סנדס, וכל שאר פרטי העיצוב הם על-פי החזון שלו. בנוסף לדגם הסדרתי, סנדס עיצב שתי ערכות עיצוב הנקראות 'Machined' ו-'2-Tone-Black', הנבדלות בחישוקים שונים וחלקי עיצוב רבים שיהפכו את ה-R18 ה'רגיל' למשהו אחר לגמרי.
מנוע הבוקסר החדש מורכב משני הצילינדרים מאלומיניום, אשר מספקים את הנפח המדויק של 1,802 סמ"ק – זאת על-ידי קוטר קדח של 107 מ"מ ומהלך בוכנה של 100 מ"מ. נתון ההספק הוא 91 כ"ס (67 קילווואט) המושגים ב-4,750 סל"ד (הקו האדום ב-5,750 סל"ד), והמומנט מרשים ועומד על 16.1 קג"מ המושגים ב-3,000 סל"ד – מעל 15 קג"מ מהם יימצאו בטווח בין 2,000 ל-4,000 סל"ד על-מנת לאפשר משיכה רציפה כבר מסל"ד רצפה. למנוע תיבת ההילוכים עם שישה הילוכים, ואופציה להילוך אחורי המאפשר יכולת להניע אחורה את 345 הק"ג (משקל יבש) בעזרת המתנע החשמלי – בדומה לכלים בסדרת ה-K1600 – וזאת בכדי לצאת ממקומות שאינם מאפשרים להסתובב.
כמיטב המסורת של ב.מ.וו, השלדה היא מסוג פלדה במבנה מונוקוק עם מנוע המשמש כגורם נושא עומס, עם מתלה אחורי 'סופטייל', שנראה כאילו אין שם בולם, אלא שזה למעשה קיים ומציע מהלך גלגל של 90 מ"מ, כאשר מלפנים המזלג בקוטר 49 מ"מ מספק מהלך של 120 מ"מ.
מראה הרטרו מסתיר מאחוריו את הטכנולוגיה העדכנית ביותר, כצפוי מב.מ.וו. כך למשל יש 3 מצבי ניהול אופנוע – Rain (רטוב), Rock לעומס ו-Roll לשיוט, הניתנים גם לכיוון אישי – קצת הומור גרמני. יש גם ABS ובקרת אחיזה מתקדמים – שניהם להטיה, מה שמעיד כמובן על חיישן מדידת אינרציה IMU המותקן גם הוא. יש גם בקרת שיוט, שעשויה להיות שימושית למי שמבלה הרבה זמן בכבישים בין-עירוניים ישרים וארוכים, ויש חימום לידיות, חיישני לחץ אוויר בגלגלים, מפתח קרבה KEYLESS, וכן פנסי LED היקפיים, כשהפנס הקדמי מתכוונן לפנייה ומפעיל פנס LED צידי שפותח את הפנייה כשהאופנוע עובר את ה-10 מעלות הטיה.
כצפוי וכנהוג, בב.מ.וו מציעים רשימת אביזרים אופציונליים ארוכה מפה ועד מינכן. ה-R18 יצא, בשלב ראשון, בשתי גרסאות: סטנדרט ו-'First Edition', שתוצע עם הרבה כרום ואביזרים נלווים ממותגים כגון כובע, חגורה ועוד.
ה-R18 צפוי להגיע לישראל לקראת סוף השנה. מחיר טרם פורסם, אך אינו צפוי להיות עממי. כמובן שנעדכן.