צילום: עמרי גוטמן – OMG
גרסת 2017 של מרוץ האקסטרים-אנדורו רד-בול רומניאקס הסתיימה אתמול (שבת) – גם הפעם, עם נוכחות ישראלית מרשימה. במשך 4 ימי רכיבה מלאים התמודדו המתחרים – בכל ארבע הקטגוריות – עם אתגרי אנדורו קשים ותובעניים בהרי הקרפטים שברומניה, בנוסף ליום הפרולוג שהתקיים ביום שלישי ברחוב הראשי של סיביו, העיירה המארחת, שכלל אתגרי אקסטרים מלאכותיים.
גיא נורסלע, עוד לא בן 14, השתתף לראשונה ברומניאקס בקטגוריית האיירון, וסיים במקום הראשון – 21 דקות בזמן הכללי לפני המקום השני! גיא רכב על הק.ט.מ SX85 שלו, כשמלווה אותו זיו כרמי, מאמנו האישי. נורסלע הצעיר סיים את היום הראשון במקום השני, ביום השני כבר תפס את ההובלה ולא שמט אותה עד לסיום היום הרביעי. כבוד גדול לישראלי הצעיר, שעליו עוד נשמע רבות בעתיד. ראוי לציין כי נורסלע התמודד אל מול רוכבים מבוגרים על אופנועים גדולים וחזקים, ולמרות הנחיתות הוא הצליח כאמור לסיים במקום הראשון ולהניף את דגל ישראל על המדרגה הגבוהה בפודיום.

צוק סלע, האח האמצעי במשפחת סלע, התחרה השנה בקטגוריית הסילבר התובענית. קטגוריית הסילבר משמעותית קשה יותר מהברונז, והיא כוללת אלמנטים אקסטרימיים רבים שאותם עוברים המקצוענים של קטגוריית הגולד. סלע סיים במקום ה-45 הקטגוריה – הישג מצוין לבחור הצעיר בן ה-16.
צוק סלע: "היה לי מרוץ מאוד קשה ויחד עם זאת כיפי. מצד אחד נהניתי מכל רגע, ומצד שני היה לי מאוד קשה רוב הזמן. המרוץ הזה שונה לגמרי מקטגוריית הברונז שאותה עשיתי שנה שעברה מכיוון שהוא מעמיד אותך במצבי קיצון כמעט כל רגע נתון ביום הרכיבה. כל יום בין שבע לשמונה שעות רכיבה, המון עליות וירידות הזויות שרק מפחיד להסתכל עליהן. בקטגוריית סילבר מאוד חשוב לדעת גם מתי לרדת מהאופנוע ולדחוף ומתי לא, ואיך לשמר אנרגיה ליום כל כך ארוך. במהלך המרוץ היו המון קשיים של נפילות ושהאופנוע נופל לתהום, ויש קושי גופני מאוד גדול מבחינת העומס על השרירים. בסוף המרוץ כשסיימתי שמחתי מאוד בגלל שהבנתי שכל הקשיים היו שווים את התוצאה. סיימתי במקום ה-45 ואני מאוד שמח מהתוצאה".

האח הצעיר לבית סלע, סוף סלע, שגם לו טרם מלאו 14 שנים, רכב השנה לבדו בקטגוריית הברונז על גבי הק.ט.מ SX85 שלו וסיים במקום ה-20 הסופר-מכובד. סלע הצעיר רכב בנחישות לאורך כל המרוץ, כשהוא ממוקד מטרה וללא טעויות משמעותיות, וסיים במקום טוב בהרבה מרוכבים בוגרים ומנוסים ממנו. זוהי תוצאה מעולה לסוף סלע, וגם הוא יהיה בעתיד הלא רחוק חלק מחוד החנית של רוכבי האנדורו הישראלים.

רוכבים ישראלים נוספים: מירון קליגר סיים במקום ה-83 בקטגוריית הברונז ורמי צמח סיים במקום ה-92 באותה הקטגוריה מתוך 190 מסיימים – בפעם הראשונה שבה הוא משתתף במרוץ האקסטרים המטורלל. יפה ומכובד.


בקטגוריית הגולד של המקצוענים נרשמו השנה כמה פרישות ופציעות של רוכבים. אלפרדו גומז (ק.ט.מ), שרק לאחרונה ניצח בארצברג רודיאו, נפצע ביום השני ונאלץ לפרוש. גם ג'וני ווקר הבריטי (ק.ט.מ) פרש בשל פציעה, וכך גם ווייד יאנג (שרקו).
גראהם ג'רוויס מנצח על ההוסקוורנה TE300 שלו, 34 דקות לפני מריו רומן הצעיר שרוכב על שרקו. במקום השלישי פול בולטון הבריטי (ק.ט.מ), וברביעי מנואל לטנביכלר (ק.ט.מ), הבן הצעיר של אנדראס לטנביכלר.
כבוד גדול!!!
איזה כיף לשמוע על נצחון ודגל ישראל בראש הפודיום של מירוץ בינ"ל … ועוד כזה…
כבוד גם לכל יתר הישראלים.
וסחתיין לך עומריקו על הכתיבה החדה לפחות כמו התמונות.

שאפו.