בזונטס מציגים בתערוכת מילאנו את פלטפורמת ה־552 החדשה, אשר כוללת 4 דגמים של מקסי־סקוטרים עם מנועי טווין מקבילי, שנכנסים היישר אל מול היפנים החזקים.
את קטנועי זונטס הכרנו בשנה האחרונה דרך ה־368G וה־368E שהם הכלים החשובים ביותר בליין הנוכחי של זונטס, כשצפינו שהם יהיו להיטי מכירות בישראל. זוהי פלטפורמת קטנועית עם מנוע סינגל בנפח 368 סמ"ק, המציע מעבר לעיצוב המודרני גם מכלולים ברמה גבוהה, ורמת אבזור הגבוהה בהרבה מקטנועים אחרים בסגמנט. האחד בתצורת אדוונצ'ר־קרוסאובר ושני בתצורת מנהלים.
כעת חושפים בזונטס את פלטפורמת ה־552, שהגיחה בשנה שעברה בתערוכה כקונספט. הבסיס המשותף לווריאציות השונות של המקסי־סקוטרים הוא מנוע הטווין המקבילי החדש בנפח 531 סמ"ק, מקורר הנוזל. ההספק מתאים לקטגורית רישיון A1 ועומד על 47.6 כוחות סוס ב־7,250 סל"ד והמומנט על 5.7 קג"מ ב־5,500 סל"ד. יש תמסורת CVT רציפה כמובן, שבניגוד למבנה של קטנוע קונבנציונלי כאן הוא בתצורת מקסי־סקוטר עם מנוע הנמצא בתוך השלדה ועם זרוע אחורית נפרדת.

ה־552G עם חישוקי שפיצים ללא פנימית (טיובלס) בקוטר 17″ מלפנים ו־15″ מאחור, מזלג קדמי הפוך, ובולם אחורי יחיד עם יכולות כיול עומס קפיץ ושיכוך החזרה. מרווח הגחון עומד על 180 מ"מ, מיכל הדלק מכיל 16 ליטרים, והמשקל המלא עומד על 208 ק"ג.
מבחינת אלקטרוניקה ואבזור, כנהוג למקובל מסין יש מסך TFT בגודל 8″ עם קישוריות לאפליקציה ועדכונים OTA, חימום מושב נפרד לרוכב ולמורכב, ידיות מחוממות, משקף רוח מתכוונן ב־5 מצבים, בקרת שיוט, בקרת אחיזה (TCS) ו־ABS. יש גם מגן גחון מאלומיניום, מיגוני צינורות נירוסטה היקפיים מקוריים, פנסי ערפל, מגני ידיים ורגליות אלומיניום לרכיבה בעמידה.

ה־552Z מוגדר כמקסי־סקוטר ספורט GT עם עיצוב ספורטיבי ומתלים המכוילים להתנהגות כביש, המיועדת בעיקר לרכיבה עירונית מהירה ולתיור. יש חישוקים יצוקים בקוטר 15″ מלפנים ומאחור, מיכל דלק בנפח 17 ליטרים, מושב רחב עם חימום חשמלי מובנה, ידיות מחוממות (ב־3 רמות), משקף קדמי מתכוונן חשמלית הנע בטווח של 160 מ"מ, תאורת LED היקפית, מפתח קרבה, ניטור לחץ וטמפרטורת צמיגים (TPMS), ושני שקעי טעינה. המשקל המלא עומד על 198 ק"ג

ה־552H מוגדר כגרסה המינימליסטית עם עיצוב ספורטיבי יותר, זנב קצר וחזית אגרסיבית עם תאורת LED חדה. זהו הדגם הקל ביותר בסדרה באופן משמעותי, עם משקל עצמי נמוך של 178 ק"ג בלבד. בנוסף הוא עם בסיס הגלגלים הקצר ביותר בסדרה (1,445 מ"מ) שמשפר את הזריזות הכיוונית. גובה המושב עומד על 760 מ"מ ומיכל הדלק מכיל רק 14.5 ליטרים, מה שמאפשר גם את המשקל הנמוך.

ה־552S משתמש באותה פלטפורמת שלדה ומיכל דלק (17 ליטרים) של ה־Z, אך החזית שלו מעוצבת בצורה שונה, צרה וחדה יותר. פנסי החזית מעוצבים אחרת כדי להעניק לו מראה מעט שונה ואולי אופנועי יותר. בניגוד לגרסאות ה־GT, ה־S משלב חישוק 17″ מלפנים ו־15″ מאחור. המשקף החשמלי שלו מעט פחות רחב מזה של ה־Z וגובה המושב עומד על 770 מ"מ.
הזונטס 552 צפוי להגיע לישראל בתקופה הקרובה עם תמחור שטרם נקבע, אך הוא כמובן צפוי להיות אטרקטיבי.
FullgaZ אופנועים, קטנועים וכל מה שגז