צילום: אביעד אברהמי
- יתרונות: מנוע, מחיר, נוחות, רב-גוניות
- חסרונות: אבזור
- שורה תחתונה: הדאונטאון 350i הוא קטנוע חזק ונוח שנותן תמורה מעולה למחיר
- מחיר: 31,900 ש"ח
- מתחרים: סאן-יאנג ג'וימקס Z 300, סאן-יאנג קרוזים 300i, ימאהה איקסמקס 300, הונדה פורצה 300
- נתונים טכניים: צילינדר יחיד, 320.6 סמ"ק, קירור נוזל, 30 כ"ס, הזרקת דלק, תמסורת וריאטור, דיסק קדמי 260 מ"מ, דיסק אחורי 240 מ"מ, מערכת ABS, מערכת בקרת אחיזה TCS, משקל מלא 189 ק"ג, בסיס גלגלים 1,553 מ"מ, גובה מושב 810 מ"מ, מיכל דלק 12.5 ל', צמיגים 120/80R14, 150/70R13
מה זה?
את הקימקו דאונטאון 350i כמעט ואין צורך להציג, שכן זהו להיט המכירות של קימקו בישראל ואחד הקטנועים הנמכרים ביותר בישראל. לקראת 2020 בקימקו מחדשים את הקטנוע הוותיק עם עדכונים קוסמטיים קלים, ובעיקר מערכת בקרת אחיזה TCS – שאף נוספה לשמו של הקטנוע. גרסת 2015 נבחנה פה וגם זכתה למבחן ארוך טווח (סיכום השנה – כאן בקישור) ולאחרונה נבחנה במבחן ההשוואתי שערכנו. במבחן ההשוואתי כתבנו על הדאונטאון 350i: "העיצוב עדיין נאה, אך מתחיל להיות מיושן" – אז הנה, זכינו לעדכון קליל בעיצוב. באותו מבחן גם התלוננו ש"ביציאה מרמזורים קרה לא פעם שהרגשנו בחסרונה של בקרת האחיזה כשהגלגל האחורי פרפר על האספלט" – ושוב – בקימקו קראו ותיקנו.
אנחנו כמובן נשמח מאוד אם תקראו את הכתבה שלפניכם, אבל למעשה אתם יכולים לקרוא את אותן כתבות ישנות ורק להביט בתמונות שבמבחן הזה. אבל למרות הדמיון לדגם הישן, לא ויתרנו על מבחן לגרסה חדשה של קטנוע כה חשוב, והשתדלנו לתת זווית חדשה במבחן הזה – טיול לרמת הגולן. יצאנו ביום חורף בהיר ויפה מהרצלייה, כשהמטרה ארוחת צהריים בעין זיוון שבגולן ורכיבה בחזרה. אז בכל זאת, אנא המשיכו לקרוא.
ביצועים
ביציאה לדרך הדאונטאון נותן תחושה של קטנוע מעט רך. המתלים שוקעים תחת תלאות הכביש, ההיגוי מפיל את הכלי לתוך הפנייה, והמושב הרך (עליו התלוננו במבחן ההשוואתי) גרמו לנו להתחרט מעט על ההתחייבות בת 350 הקילומטרים שלקחנו על עצמנו. לאחר עצירת תדלוק וניפוח הצמיגים ללחץ המומלץ ההיגוי השתפר, וגם אם הוא אינו ניטרלי לחלוטין – הוא טיפוסי לגמרי לקטנוע. אם בכל זאת תרצו לראות כיצד שיפרנו את הבולמים הקדמיים בדאונטאון 350i ששירת אצלנו במבחן ארוך טווח של שנה – לחצו על הקישור. מה שכן, גם בפתיחת הגז האגרסיבית ביותר הגלגל האחורי אינו מחליק ואינו מפרפר. מערכת ה-TCS של בוש עושה את העבודה – הגלגל לא מחליק, ולמעט נורת ההתראה הכתומה בלוח השעונים שמראה שהמערכת פועלת בקושי הרגשנו את ההתערבות שלה
בעלייה על כביש 531 העמוס החששות התחלפו בחיוך. הקטנוע החזק מאיץ היטב בכל מהירות ועוזר לפלח את התנועה הכבדה בקלות. את הירידה לכביש 6 לוקח הדאונטאון 350i במהירות וביציבות, ובכביש 6 עצמו הוא משייט בקודקוד של פירמידת המזון. נכון, היו כמה טייסים שעקפו אותנו, אבל ברוב הזמן המנוע מאפשר לדאונטאון לקבוע את הקצב ולהיות ראשון גם מבלי להתעלל בו.
המנוע מעט גס ומחוספס, אבל אין בעיה לשייט איתו על יותר מ-120 קמ"ש, והוא שומר על יציבות טובה גם במהירויות גבוהות יותר. בין אם הכביש פתוח ובין אם עמוס, את הקצב קבענו אנחנו ללא הגבלה מהמנוע. גם בעליות התלולות של כביש 65 וכביש 85 הדאונטאון 350i מושך קדימה ומשאיר את כל המכוניות מאחור.
איך זה מרגיש?
הדאונטאון 350i TCS הוא כלי מרווח – וזה כמובן לא השתנה. אותו מושב נמוך ורך, אותם מדרסי רגליים ארוכים המסתיימים מלפנים בזווית נוחה, אותו לוח שעונים הכולל שני שעונים אנלוגיים ומסך LCD עם מחשב דרך ביניהם (במדינות אחרות הלוח הוחלף ללוח חדש עם מסך ה-Noodoe של קימקו), אותם צמד תאי כפפות עם שקע USB, אותו מתג הצתה ומתחתיו אותו פתח תדלוק, ואותן ידיות בלם מתכוונות. תא המטען נשאר זהה, אך נוסף בו 'שטיח מקיר לקיר' שמרפד את רצפתו ועוזר בשמירה על הציוד. העיצוב כולו נשאר זהה כמעט לגמרי, עם שינויים קטנים במשקף – שנראה ומתפקד יותר טוב
מיגון הרוח טוב ומפנה את כל הרוח אל מתחת לקסדה. כל עוד אין רוחות צד הרוכב לא יסבול מרעשי רוח מיותרים. גם המושב השוקע ממנו חששנו לא היה נורא בכלל. נכון שלא ניתן לשנות את מיקום הישבן, אבל יש שפע של אפשרויות לשנות את מיקום הרגליים, ומדי פעם ללחוץ עם הרגליים ולשחרר לרגע את הישבן – ששרד ללא כאבים גם בסוף היום, לאחר 350 הקילומטרים שגמע.
בסך הכל רכבנו 356 ק"מ במהירות ממוצעת של 101 קמ"ש (מהירות מרבית 135), כשהדרך חזרה – שהייתה מעט עמוסה – פוגעת בסטטיסטיקה (הדרך לגולן ארכה 1:41 ש' והחזרה 7 דקות יותר). צריכת הדלק הממוצעת הייתה 25.44 ק"מ/ל', וזאת מבלי שהיינו עדינים מדי עם הגז.
מי שכן השתנו הם המתגים, שקיבלו שדרוג ומזכירים את המתגים של ה-AK550. הם יותר נאים, נראים יותר איכותיים, ויותר קלים לתפעול. במיוחד בולטים מתג האיתות מהיר התגובה ומתג המצוקה המפעיל את ארבעת המאותתים על-ידי משיכה של מתג ההתנעה בהפלקה קלה של אגודל ימין. מאוד נוח. נוסף גם מתג לביטול מערכת בקרת האחיזה, אבל אנחנו לא רואים שום צורך להשתמש בו – המערכת עושה את העבודה וכמעט שאינה מורגשת. גם הפנס האחורי השתנה, וכעת הוא הבקליט החיצונית שקופה, ואילו פנסי ה-LED של האור האחורי ואור הבלם הם אדומים, ואילו נורות האיתות עצמן כתומות.
ויש עוד דבר חשוב שלא השתנה – וטוב שכך – המחיר. הקימקו דאונטאון 350i נמכר כיום במחיר מבצע של 30,700 ש"ח על הכביש – פחות מהדגם הקודם, כשמחיר המחירון עומד על 31,900 ש"ח על הכביש.
סיכום ועלויות
כולנו מכירים את האמרות "אם זה עובד – אל תתקן" או "סוס מנצח לא מחליפים", אז למה קימקו נוגעים בקטנוע המנהלים הנמכר ביותר שלהם? כי למעשה הם לא משנים בו הרבה. מערכת בקרת האחיזה הכרחית לתקנות בטיחות בארצות רבות, ואצלנו תקבלו הנחה של 3% בביטוח החובה בזכות המערכת – מה שהופך את התמורה למחיר של הקימקו דאונטאון 350i לעוד יותר טובה.
הקימקו דאונטאון הוא קטנוע מרווח, שלא לומר שמנמן, שאמנם מסתדר היטב גם בתוך העיר, אך היתרון הגדול שלו הוא בנסיעה בין-עירונית שבה המנוע החזק בא לידי ביטוי. גם בגרסה החדשה הוא עדיין מיושן ולוקה מעט בתחום האבזור, אך כמה הייתם מוכנים להוסיף במחיר בשביל לוח שעונים מתוחכם או מפתח קרבה? כמו שהוא, הדאונטאון 350i TCS הוא קטנוע מנהלים נהדר, ובמחיר שבו הוא נמכר הוא נחשב עסקה מעולה. וכך גם היה בעצם הדגם הקודם כך שאין חדש תחת השמש – וטוב שכך!
עלויות טיפולים
- 1,000 ק"מ – 479 ש"ח
- 5,000 ק"מ – 648 ש"ח
- 10,000 ק"מ – 1,003 ש"ח
- 15,000 ק"מ – 693 ש"ח
- 20,000 ק"מ – 1,885 ש"ח
- סה"כ ל-20,000 ק"מ – 4,778 ש"ח
וכרגע על הדאון טאון החמישי, היו לי 3 300 ו2 350
למה בביטוח חברת הפול מתעלמת מ3% הנחה שמגיע לקטנועים המצויידים בTCS ודורשת הוכחות למרות שמצויין ברשיון הרכב בפירוש כמו בימאהה xmax300 הם לא נותנים את ההנחה.
למה ??? מאותה סיבה שכלב מלקק לעצמו את הביצים כי הוא יכול ואין בכל רפובליקת הבננות הzאת מישהו שיעצור את כל הריקבון הזה .