דף הבית / גריד / דוקאטי חושפת את הדזמו 450 SM – גרסת הסופרמוטו
Ducati Desmo 450 SM (4)

דוקאטי חושפת את הדזמו 450 SM – גרסת הסופרמוטו

דוקאטי תציג בסוף השנה את הדזמו 450 SM – סופרמוטו מקצועי למסלול על־בסיס פלטפורמת ה־450 החדשה; הצצה ראשונה לאופנוע קיבלו משתתפי WDW במיזאנו במסגרת חגיגות 100 שנים לדוקאטי

בדוקאטי מרחיבים את פלטפורמת הדזמו 450, לוקחים את פלטפורמת המוטוקרוס והופכים אותה למכונת סופרמוטו קרבית ונחשקת למסלול.

בשנה שעברה הציגו בדוקאטי את המוטוקרוס החדש, הדזמו 450 MX. בחודש שעבר הוצג דגם האנדורו אשר יושב על אותה הפלטפורמה. דגמים אלו מתאימים את הטכנולוגיה והאלקטרוניקה שאנחנו מכירים מתחום הכביש והאדוונצ'ר של דוקאטי אל עולם השטח.

הדזמו 450 SM נחשף במסגרת חגיגות 100 שנים לדוקאטי במיזאנו
הדזמו 450 SM נחשף במסגרת חגיגות 100 שנים לדוקאטי במיזאנו

לכן זה לא כל כך מפתיע שבדוקאטי לוקחים עוד צעד ומשתמשים באותם המכלולים – עם ההתאמות הנדרשות – להצגת אופנוע סופרמוטו תחרותי. זה הוצג במסגרת ה־WDW – האירוע השנתי של דוקאטי במיזאנו, שהפעם עמד בסימן 100 שנים למותג מבולוניה – עם תאריך יעד להצגה רשמית בספטמבר השנה.

בדוקאטי לא משחררים פרטים טכניים של הדזמו 450 SM, אבל ברור לכולם שהמנוע יעבור בשלמותו מדגמי השטח. מנוע הסינגל בנפח 449.6 סמ"ק מציע מידות של 96 מ"מ קוטר קדח על 62.1 מ"מ מהלך בוכנה. שסתומי היניקה בקוטר 40 מ"מ ועשויים מטיטניום, ושסתומי הפליטה בקוטר 33 מ"מ מפלדה. עיקר הגאווה היא שיטת ההפעלה הדזמודרומיק, כלומר עם מנופים ולא עם קפיצים. ההספק צפוי להיות כמו במוטוקרוס (הספק מנוע האנדורו הופחת לטובת הייעוד), כלומר 63.5 כ"ס ב־9,400 סל"ד ו־5.4 קג"מ ב־7,500 סל"ד או 56 כ"ס עם מערכת פליטה משוחררת. סביר להניח שיהיה שינוי ביחסי ההעברה הסופיים.

בדוקאטי כן מצהירים כי נעשו התאמות בשלדה, וכמובן חישוקים ייעודיים לסופרמוטו, מערכת בולמים עם מהלך מקוצר לרכיבת מסלול, וכן מערכת בלימה קדמית אימתנית לטובת הייעוד החדש, כאשר המפרט המלא ייחשף לקראת ההצגה הרשמית.

נציין כי תחום הסופרמוטו התחרותי (כלים מקצועיים למסלול, ברישוי אפור) הוא קטן מאוד, כשהיצרניות היחידות שמציעות כיום כלים תחרותיים ישירות מהמפעל הן ק.ט.מ עם ה־450SMR, אחיו התאום הוסקוורנה FS450, וגם TM Racing עם ה־SMR450R. אל תוך הנישה הקטנטנה הזו דוקאטי תיכנס בקרוב עם הדזמו 450 SM.

Ducati Desmo 450 SM (2)

Ducati Desmo 450 SM (3)

Ducati Desmo 450 SM (4)

אודות אסי ארנסון

אסי ארנסון
רוכב שטח וכביש, מאמן כושר ושיקום במקצועו, חולה על ספורט מוטורי מכל הסוגים - בעיקר של דו-גלגלי על כל סוגיו

עשוי לעניין אותך

BMW F450GS Launch (14)

ב.מ.וו F 450 GS בהשקה מקומית

הב.מ.וו F 450 GS החדש והמעניין הגיע לישראל עם מנוע טווין מקבילי חדש, קלאץ' אוטומטי מסקרן, הרבה טכנולוגיה, עיצוב של האח הגדול ועם מחיר תחרותי; רכבנו בהשקה המקומית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן