ב־CFMOTO מציגים בתערוכת מילאנו 2025 את דגם האדוונצ'ר הבכיר, ולראשונה עם מנוע ליטר.

את ה־CFMOTO 800MT-X אנחנו מכירים בצורה אינטימית, שכן עד לרגע זה הוא היה הנציג הבכיר ביותר בהיצע האדוונצ'רים של החברה הצומחת מסין. כעת מציגים בחברה את הדגם הבכיר יותר, לראשונה עם מנוע ליטר. על־אף שהשמועות עד לשלב זה היו ש־CFMOTO יציגו מנוע טריפל, מדובר כאן על טווין מקבילי בנפח של 946 סמ"ק, המספק 113 כ"ס ב־8,500 סל"ד ו־10.7 קג"מ ב־6,250 קג"מ. המנוע עצמו שוקל 56 ק"ג, ובשלב זה לא ברור לנו אם מדובר על גרסה מוגדלת נפח של ה־800 המוכר (של ק.ט.מ כזכור) או מנוע חדש לגמרי.
הבולמים של קאיאבה מתכוונים במלואם ומספקים מהלכי גלגל של 230 מ"מ. המשקל עומד על 199 ק"ג, לפני מילוי 22.5 ליטרים במיכל הדלק. מידות החישוקים עצמם סטנדרטיים עם צמיגי פירלי סקורפיון ראלי STR במידות 90/90-21 מלפנים ו-150/70-18 מאחור.
רשימת האלקטרוניקה ארוכה יותר מדגם ה־800, בזכות ה־IMU ב־6 צירים המאפשר לבקרות האחיזה והבלימה לפעול גם בהטיה. יש חמישה מצבי רכיבה, קוויקשיפטר דו־כיווני, בקרת שיוט, מסך TFT בגודל 8″, פנסי LED היקפיים, ידיות מחוממות, מושב מחומם, משקף מתכוונן ומיגונים מלאים.
העיצוב עצמו נראה זהה לגמרי ל־800MT-X, כשלליטר יש גם צביעת ירוק־זית קרבית בנוסף לכחול המוכר.
אין כרגע מידע לגבי מחיר או מועד הגעה לאירופה ולישראל.
FullgaZ אופנועים, קטנועים וכל מה שגז

