דף הבית / חדשות / מסלול האספלט בערד מתניע מחדש
arad

מסלול האספלט בערד מתניע מחדש

אחרי קיפאון ארוך, הקמת המסלול בערד תחל בעוד כחודשיים; המרוץ הראשון מתוכנן לחודש מרץ 2017

בשורות טובות לחובבי הספורט המוטורי: בעוד כחודשיים יחלו העבודות לבניית מסלול האספלט בערד.

לפני כשנתיים התבשרנו על כך שבקרוב יוקם פארק מוטורי בסמוך לעיר ערד, פארק הכולל מסלול אספלט ומסלול מוטוקרוס, בעידוד ובתמיכה מלאה של עיריית ערד. זמן קצר לאחר מכן התכנית ירדה לטימיון בשל התנגדויות רבות שקמו לפארק החדש.

בחודשים האחרונים הותנע התהליך מחדש על ידי התאחדות הספורט המוטורי ושון בן יקר, והיום (ב') נסגרו כל הפרטים הסופיים. בשורה התחתונה, אם לא יהיו הפתעות בלתי צפויות – בעוד כחודשיים, בחודש אוקטובר 2016, יחלו העבודות על המתחם החדש.

הפארק המתוכנן יושב על שטח של כ-200 דונם. בשלב הראשון ייסלל מסלול אספלט באורך של כ-1,600 מ' יחד עם מתקנים הכרחיים כמו גדר ופיטס. עלות ההשקעה הראשונית – כ-6 מליון ש"ח שאותם משקיעה עיריית ערד ומשקיעים שהיא מגייסת. בשלב השני יוקם במקום מסלול מוטוקרוס, וכן תהיה אפשרות להרחיב את מסלול האספלט לכ-3.5 עד 4 ק"מ. בכל מקרה, המסלול מיועד לאופנועים ולמכוניות.

תוואי מדויק למסלול עדיין אין, שכן התוואי המוצע, זה שנראה בצילום בראש הידיעה, עדיין לא אושר סופית ועוד צפויים בו שינויים ותיקונים.

נקווה שהפעם לא יהיו התנגדויות ואכן נראה מסלול אספלט בישראל.

אודות אביעד אברהמי

אביעד אברהמי
בן 47, רוכב על אופנועים 31 שנים ברציפות, חולה גז מאובחן, ממציא מטבע הלשון 'חזיר גז' ועורך את האתר שבו אתם גולשים כעת.

עשוי לעניין אותך

BMW-R1300GS-Test-007

ב.מ.וו: שיא מכירות נוסף גם ב-2024

שנת 2024 הסתיימה עם שיא מכירות נוסף של ב.מ.וו המשפר במעט את השיא שנקבע בשנה הקודמת, כאשר האדוונצ'רים הגדולים מובילים כצפוי את המכירות

Single Sign On provided by vBSSO
דילוג לתוכן