- יתרונות: מנוע חזק עם וריאטור חלק, אבזור רב, מדרגת ביטוח ביטוח, תמורה טובה מאוד לכסף
- חסרונות: מתלים בינוניים
- שורה תחתונה: קטנוע פרקטי אך מיושן עם חבילת אבזור מודרנית פלוס, המהווה עסקה טובה ותמורה טובה למחיר
- מחיר: 28,900 ש"ח
- מתחרים: קימקו דאונטאון 250, קימקו אקסטאון 250, סאן-יאנג ג'וימקס 250, הונדה פורצה 250
- מפרט טכני: מנוע צילינדר יחיד, 244 סמ"ק, 26 כ"ס ב-8,250 סל"ד, 4 שסתומים, DOHC, קירור נוזל, הזרקת דלק, תמסורת וריאטור, שלדה צינורות פלדה, מתלה קדמי טלסקופי 35 מ"מ, מהלך 112 מ"מ, מתלה אחורי צמד בולמים, מהלך גלגל 127 מ"מ, דיסק קדמי 260 מ"מ עם קליפר שתי בוכנות, דיסק אחורי 240 מ"מ, מערכת ABS, אורך כולל 2,100 מ"מ, בסיס גלגלים 1,525 מ"מ, גובה מושב 770 מ"מ, מיכל דלק 14 ל', משקל מלא 155 ק"ג, צמיגים 120/70-14, 140/60-13
צפו בווידאו – ווג SR3 במבחן:
מה זה?
הווג SR3 מגיע לארץ לאחר הצלחתו של אחיו הגדול, ה-SR4. האח הגדול זכה להתעניינות רבה יחסית לשוק המסורתי ואף למכירות נאות, גם אם עוד לא ממש פרץ קדימה. את זה בדיוק בא לשנות ה-SR3. נפח המנוע מכניס אותו לקטגוריית הביטוח הזולה יותר (בהשוואה לקטנועי 300 סמ"ק) עם עוד שתי הנחות של 3% כל אחת על בקרות הבטיחות ABS ו-TCS.
הווג SR3 משתמש במנוע וביחידת ההינע המוכרים של פיאג'ו שנותנים לו, לפחות על הנייר, יתרון הספק על כל מתחריו, בשעה שמחירו נמוך מרובם. תצורת קטנוע המנהלים הקלאסי שלו עטופה בעיצוב מודרני ונאה.
לווג SR3 יש יתרון נוסף שהוא מתהדר בו: אבזור מקורי רב. ממערכת ABS של בוש, מערכת בקרת אחיזה TCS, מערכת לניטור לחץ אוויר בצמיגים TPMS, מצלמת דרך קדמית אינטגרלית כולל DVR בתא הכפפות, תאורת LED מלאה, מפתח קרבה, שקע USB לטעינה, משקף מתכוונן, ידיות מחוממות, וצג TFT בגודל 7″ עם קישורית לסלולר. מרשים.

ביצועים
מרגע ההתנעה צליל המנוע יישמע מוכר לכל מי שהיה בבעלותו פיאג'ו איקס אבו. המנוע ויחידת הווראיטור הצמודה אליו אולי מיוצרים בסין, אבל יש להם שורשים איטלקיים. המנוע, שתרם רבות להצלחתו של האיקס אבו, לא מאכזב גם פה. על הנייר 26 כ"ס הם 10%-30% תוספת ביחס לכל המתחרים, ועל הכביש המנוע המוכר מתפקד כמו שציפינו. יש לו תאוצה חזקה, כוח זמין, הוא חלק, ועם תגובה טובה לאורך כל קשת הסל"ד. הוא מביא את ה-SR3 למהירות מירבית של מעל ל-120 קמ"ש, ויכול לעמוד בקצב של הרבה קטנועי 300 סמ"ק. ללא ספק המנוע המוכר הוא אחת מנקודות החוזקה של הווג SR3.
פרט לכך, גם שאר הקטנוע נותן תחושה מוכרת ומזכיר קטנוע מנהלים סטנדרטי. בתחילת הנסיעה ההיגוי זריז עד תזזיתי, אך ברגע שמתחילים לזוז הכל מסתדר, ה-SR3 מאפשר שינויי כיוון מהירים בעיר ורכיבה יציבה ללא בעיה בכביש המהיר. הבלמים חזקים אך מעט חסרי רגש, וטווח הלחיצה הקצר יוצר תחושה של מתג On/Off – אבל הם בולמים את האופנוע היטב, ועם מערכת ABS אין חשש מבלימת יתר.
המתלים והבולמים עושים עבודה טובה ברוב תנאי הדרך אך הם מעט נוקשים ובסיסיים. אין ל-SR3 יומרות ספורטיביות, אבל הוא בסדר גמור לרוב מה שנדרש מקטנוע ביום-יום.

איך זה מרגיש?
תנוחת הרכיבה מוכרת, ממש כמו המנוע, אך הפעם לא מקטנוע ספציפי אלא מתחושה כללית של קטנוע מנהלים מלפני עשור. בווג לא חידשו פה כלום, אבל הפורמט עובד היטב. המושב מעט קצר אך נוח (ישנה גם גרסה ללא משענת גב), וקל להניח שתי רגליים על הכביש. המדרס מרווח, וכמובן יש אפשרות להניח את הרגליים מלפנים בתנוחת המנהלים הקלאסית. זה נותן תחושה של קטנוע של פעם, אבל זה נוח ומבוצע היטב.
הכידון רחב ועליו צמד מראות עם עיצוב מודרני ושדה ראייה מעולה. המתגים על הכידון איכותיים, ופרט למתגים הסטנדרטיים יש עוד כמה נוספים, שאליהם ועל שאר סביבת הרוכב נתייחס בהמשך. ידיות הבלם סטנדרטיות, ויש גם מנוף לנעילת הבלם השמאלי – מעין בלם חניה נוח ופרקטי. עוד דבר נוח ופרקטי הם הוונטילים המכופפים ב-90 מעלות שמאפשרים ניפוח אוויר קל ונוח.
ה-SR3 נוח לרכיבה גם לאחר יום רכיבה ארוך, ורק המתלים הנוקשים פוגמים מעט בפינוק. בדרך כלל הם מספקים, אך במעבר מעל מהמורות העדפנו להרים את הישבן כדי לרכך את הזעזוע. המדרסים הארוכים מאפשרים לעשות את זה בקלות. מיגון הרוח סביר בכל מהירות במצבו הגבוה ומאפשר אוורור טוב לרוכב במצב הנמוך. המעבר בין המצבים מתבצע בצורה ידנית באופן מפתיע – כי כל שאר הדברים עליהם נפרט בפסקה הבאה ממש לא ידניים.

אם עד עכשיו דיברנו על מנוע ופורמט מוכרים, טובים, אך מיושנים – הגיע הזמן לחזור להווה, ואף לעתיד. כי את רשימת האבזור שאנחנו עומדים לפרט אין להרבה קטנועים, ואפילו לא אופנועי יוקרה. דיברנו על הכידון, מתחתיו נמצא את מתג ההתנעה ללא מפתח. מעל לכידון מסך TFT בגודל "7, גדול קריא וברור, הכולל בין היתר תצוגה של לחץ האוויר בצמיגים. הפונקציות של המסך נשלטות מכפתורים בצידו השמאלי של הכידון.
בצידו הימני של הכידון נמצא מתג חימום הידיות המובנה. ישנה קישוריות בלוטות' לטלפון הנייד לטובת שליטה על שיחות ומוזיקה, ויש קישוריות WiFi ל-DVR המובנה שמקליט את הנסיעה ממצלמת דרך איכותית הממוקמת בין פנסי החזית. ה-DVR מגיע עם כרטיס זיכרון מהיר, ויחד איתו נמצא בתא הכפפות הימני גם שקע USB. יש גם תא כפפות משמאל, וכמובן תא גדול ומואר מתחת למושב שיכיל קסדה מלאה ועוד תיק לפחות.

סיכום ועלויות
השוק הישראלי שמרני ולוקח את הזמן בפתיחות למותגים הסיניים – אבל זה קורה. בענף הרכב המכוניות החשמליות מסין מזנקות במכירות ומציעות שפע של אלקטרוניקה ופינוקים שגורמים לטסלה להראות כמו האוטו של סבא. הווג SR3 הוא בבסיסו קטנוע מנהלים חביב אך מיושן, אבל הוא עטף בחבילת פינוקים שמציבה רף גבוה. פרט לפינוקים האלקטרוניים, מסך TFT, מפתח קירבה, מצלמת דרך ומד לחץ אויר בגלגלים, ניכרת בכל מקום מחשבה על נוחות הרוכב כמו בלם היד או הוונטילים.
השוק הישראלי אמנם שמרני, אבל אם יש משהו שפותח אותו לשינוי זו עסקה טובה. לקטנוע בנפח 250 יש חסרונות – הן בכוח המנוע והן במודרניות הכללית מול קטנועי ה-350 החדישים, אבל יש לנפח הזה יתרון של כאלף ש"ח בשנה במחיר הביטוח, ובסך הכל המנוע הספציפי הזה לא כל כך רחוק מאחור מבחינת כוח. יש עוד קטנועי 250 בשוק אבל כולם פרט לקימקו אקסטאון יקרים מהווג SR3, וכולם ללא יוצא מן הכלל חלשים ממנו ואף כבדים ממנו – כך שיחס ההספק למשקל שלו מציב אותו לפניהם. ואם אפשר לעשות את העסקה לעוד יותר טובה, אז תוסיפו לזה חבילת אלקטרוניקה מפנקת.
הווג SR3 נותן תחושה של קטנוע מנהלים מפעם והוא מאובזר כמו מהעתיד. נכון, למרות האבזור יש קטנועים מפנקים ממנו, גם בנפח הזה. הרכיבה עליו יוצרת תחושה קצת מיושנת גם עם כל הגאדג'טים, ורק המנוע הנהדר גורם לו לזרוח. אבל למי שמחפש כלי לנסיעה יום-יומית, בעיר ומחוצה לה, ומוכן לוותר מעט על פינוק – המנוע, האבזור והמחיר של הווג SR3 מציבים אותו כמועמד מוביל בקטגוריית קטנועי ה-250 סמ"ק. עם מחיר אטרקטיבי והנחה אטרקטיבית בביטוח, יחד עם מנוע נהדר וחבילת אבזור לא סטנדרטית, הווג SR3 מציע עסקה אטרקטיבית – ואת זה השוק הישראלי אוהב מאוד.
אולי זה יספיק לקטנוע הקטן להפוך את ווג ל-BYD של שוק הקטנועים המקומי.
עלויות טיפולים
- 1,000 ק"מ – 500 ש"ח
- 6,000 ק"מ – 500 ש"ח
- 12,000 ק"מ – 1,290 ש"ח
פשוט לא יאומן ש-30 אלף שקל נהיה מחיר סטנדרט לקטנוע 250…