- יתרונות: מנוע וי־טווין מעולה ומוכח, התנהגות דינמית טובה, נוחות, קונספט, עיצוב, מחיר
- חסרונות: מיגון רוח בינוני מתכוונן עם ברגים
- שורה תחתונה: ה־SV650 הוותיק והטוב עושה קאמבק ל־2026 בעיצוב קרוסאובר GX יפה ועם חבילת אלקטרוניקה מודרנית
- מחיר: הערכה – כ־55 אלף ש"ח
- מתחרים: ימאהה טרייסר 7, קוואסאקי ורסיס 650, טריומף טייגר ספורט 660
- נתונים טכניים: מנוע וי־טווין ˚90, 645 סמ"ק, 73 כ"ס ב־8,500 סל"ד, 6.5 קג"מ ב־6,800 סל"ד, הזרקת דלק, 6 הילוכים עם קלאץ' בתפעול מכאני, שלדת מסבך משולשי פלדה, מזלג קונבנציונלי בקוטר 41 מ"מ, מהלך 125 מ"מ, זרוע עם בולם יחיד, כיוון עומס קפיץ, מהלך גלגל 129 מ"מ, 2 דיסקים קדמיים 290 מ"מ, קליפרים 4 בוכנות, דיסק אחורי 240 מ"מ עם קליפר צף, אורך 2,160 מ"מ, גובה מושב 795 מ"מ, משקל מלא 211 ק"ג, מיכל דלק 17.4 ל', צמיגי פירלי אנג'ל GT במידות 160/60ZR17, 120/70ZR17
- אלקטרוניקה ואבזור: מצערות חשמליות, 3 מצבי כוח, בקרת אחיזה 3 מצבים וניתוק, מערכת ABS דו־ערוצית, קוויקשיפטר דו־כיווני, מסך TFT בגודל "4.2 עם חיבור לסלולר, אפליקציה של סוזוקי כולל ניווט, הקלטת רכיבה ושיתוף ברשתות חברתיות, פנסי LED היקפיים, שקי טעינה USB-C, משקף מתכוונן, סבל אחורי
צפו בווידאו: סוזוקי SV-7GX בהשקה עולמית
מה זה?
בסוזוקי עושים קאמבק לאופנוע איקוני – SV650, בתצורת קרוסאובר חדשה עם חצי פיירינג ועם התאמה לתקנות זיהום האוויר העדכניות ולדרישות השוק מבחינת אלקטרוניקה ובקרות.
ה־SV650 המקורי יצא כבר ב־1999, ומה שאפיין אותו היה מנוע וי־טווין בנפח 645 סמ"ק, עיצוב נייקד ופשטות מכאנית. ההצלחה הייתה מיידית, ובשנים שלאחר מכן הוא התעדכן, קיבל מערכת הזרקה ודגם S עם חצי פיירינג. לאחר מכן יצא הגלדיוס, נייקד מעוצב על־בסיס אותו מנוע, ובמקביל יצא גם הוויסטרום 650 האיקוני, אחד האופנועים המוצלחים בישראל אי־פעם, שישב על אותה פלטפורמת מנוע.
ב־2016 יצא הדור השלישי של ה־SV650, הוא הגיע לישראל במחיר אטרקטיבי מאוד, וגם בילה אצלנו במבחן ארוך טווח של חצי שנה. ה־SV650 האחרון היה גם הוא אופנוע מוצלח מאוד שהציע מנוע מצוין, ביצועים טובים ופשטות מכאנית. הוא פרש לגמלאות ב־2022, כשבשווקים מסוימים הוא המשיך להימכר עד 2024, ואז נגנז סופית.

על הפלטפורמה של ה־SV650 האחרון בנו בסוזוקי את ה־SV-7GX החדש, כשלמעשה בסוזוקי מחזירים לייצור את ה־SV הוותיק והטוב.
מעל הכל ה־SV-7GX מקבל עיצוב מחודש בסגנון קרוסאובר, עם חצי פיירינג קדמי שמעוצב בהשראת אחיו הגדול, ה־GSX-S1000GX המצוין שכל־כך אהבנו. עם פנס LED מרכזי, צמד פנסי LED צידיים, פיירינג חזית, וכן משקף רוח המתכוונן ל־3 גבהים (באמצעות ברגים ולא כיוון מהיר, וחבל).
כדי להתאים את תנוחת הרכיבה לקונספט החדש הכידון הוגבה ב־28 מ"מ ונמשך אחורנית ב־24 מ"מ נוספים. גם המושב השתפר, גבה ב־10 מ"מ ושיפר משמעותית את הנוחות. התוצאה היא תנוחת רכיבה זקופה יותר אשר נמצאת בערך באמצע בין ה־SV לבין הוויסטרום הוותיקים.
הפלטפורמה המכאנית זהה לחלוטין: אותה שלדת מסבך משולשי פלדה עם אותם בולמים קונבנציונליים נטולי כיוונונים ואותם בלמים עם קליפרים לא רדיאליים (אם כי ב־2019 הקליפרים הוחלפו ל־Tokico אחרי שמערכת הבלמים הקדמית ספגה ביקורת על עוצמתה).

גם מנוע הווי־טווין המצוין, שלא פעם קראנו לו 'פנינה מוטורית', הגיע בשלמותו. מהמנוע הזה נמכרו ברבות השנים יותר מחצי מיליון יחידות. כאן ב־GX הוא מקבל מצערות חשמליות מודרניות, שכוללות גם 3 מצבי כוח, וחבילת אלקטרוניקה הכוללת בקרת אחיזה ב־3 מצבים הכוללת גם ניתוק מוחלט, וקוויקשיפטר דו־כיווני. יש גם שינויים במיקום המזרקים ובמערכת היניקה לעבודה טובה יותר, ויש שינויים בגלגלי השיניים של תיבת ההילוכים, שמקבלים משלבים עמידים יותר ועם תחושה טובה יותר, אם כי יחסי ההעברה נשארו זהים לעבר – גם בגיר וגם ביחס ההעברה הסופי.
חבילת האלקטרוניקה כוללת גם מסך TFT חדש בגודל "4.2, עם שליטה מבית המתגים השמאלי באמצעות 3 כפתורים. המסך מתממשק לטלפון הנייד, לאפליקציה של סוזוקי הכוללת גם ניווט פנייה רודפת פנייה, וכן הקלטת רכיבה ופרסום ברשתות חברתיות.
אז למעשה ה־SV-7GX הוא SV650 של הדור האחרון, אשר מקבל עיצוב קרוסאובר חדש וחבילת אלקטרוניקה שמתאימה ל־2026.

ביצועים
נתחיל במנוע, מפני שזה אחד הרכיבים האהובים עלינו ב־GX, ובכלל בסוזוקי. כבר כתבנו בעבר שזה אחד המנועים הטובים של סוזוקי בכל הזמנים, וגם כאן מקבלים את אותו המנוע, רק עם בקרות מודרניות. המנוע הזה חי, שמח, ותגובת המצערת מצוינת. מומנט כמובן יש בשפע בשל תצורת הווי־טווין, כשכבר מ־2,000 סל"ד יש כוח זמין, והמנוע הזה מספק כמות גדולה של כיף ושל שמחת חיים, כשהוא חלק מאוד ביחס למנועי וי־טווין ויחד עם זאת מספק חספוס עדין מאוד והמון אופי.
המהירות המקסימלית שאליה הצלחנו להגיע עומדת על 200 קמ"ש בקצה, אבל זה לגמרי לא מרחב המחיה של ה־SV-7GX, אלא דווקא שימוש בסל"ד נמוך ובינוני. שם המנוע הזה מרגיש בשיאו ומספק כוח שימושי לרוב, שזה מעולה. מהירות השיוט הנוחה עומדת על סביב 140 קמ"ש. הגיר מצוין, מחולק נכון ועובר חלק ומדויק.
הבולמים רכים, כמו ב־SV הקודם, והם פשוטים מאוד. יחד עם זאת, ההתנהגות הדינמית טובה ואפילו טובה מאוד. ה־GX יציב, פונה מצוין, ולמעשה זהו אופנוע זמיש מאוד שקל לקפל אל פניות ולצאת בגז. זה נובע מהמשקל הנמוך יחסית ומהממדים הקטנים, ולמרות הבולמים הפשוטים. התחושה היא שה־GX הוא אופנוע מאוזן שבנוי נכון, בדיוק כמו ה־SV שלפניו. כל עוד לא מגזימים ולא מתייחסים ל־Sה גאל אופנוע ספורט – אפשר לרכוב מהר מאוד וליהנות בכבישים מפותלים מאופנוע שמתנהג היטב בכל הפרמטרים.
מילה טובה ניתן גם על הבלמים, שהשתפרו ב־2019 ומגיעים גם לכאן, כשהבלם הקדמי חזק ומלא רגש – משמעותית טוב יותר מה־SV שהיה אצלנו במבחן ארוך טווח לפני עשור.
השורה התחתונה היא שהנוסחה הזו טובה: פשטות מכאנית אבל שמתוכננת ובנויה נכון, מאפשרת חבילת ביצועים לא רעה בכלל, בטח ובטח לסגמנט של קרוסאובר לכביש.

איך זה מרגיש?
תנוחת הרכיבה זקופה יותר מאשר ב־SV הוותיק, והיא נוחה יותר לאורך זמן. זו עדיין לא התנוחה הזקופה של הוויסטרום, אבל אין רכינה לפנים אלא פלג גוף עליון זקוף למדי, בין היתר על־ידי הכידון שמגיע אל הרוכב. המושב נוח, גם לאורך זמן, כשגובה המושב הלא גבוה מאפשר לכל רוכב להגיע אל הקרקע עם שתי רגליים בטוחות. בכלל, ה־SV-7GX הוא אופנוע קטן ממדים, וכפועל יוצא הוא גם קל. לרוכבים של עד 1.75 מ' יהיה נוח וטוב, אבל רוכבים של 1.80 ומעלה עלולים להרגיש קצת צפיפות.
מיגון הרוח המקורי במצב האמצעי שלו מסיט את הרוח אל החלק העליון של קסדת הרוכב. זה לא רע, אבל זה גורם לרעשי רוח במהירויות גבוהות. המשקף כאמור מתכוונן, אבל החיסרון הוא שהמשקף מתכוונן באמצעות ברגים ולא בכיוונון מהיר.
בהפסקת הצהריים של יום הרכיבה הארוך בהשקה העולמית בצרפת, ביקשנו שיחליפו לנו למושב קומפורט ולמשקף גבוה. מושב הנוחות גבוה ב־25 מ"מ מהמושב המקורי, אבל הוא רך יותר ושוקע הרבה יותר כך שהישבן שוקע מעט אל תוך המושב. זה כמובן נוח יותר מהמושב המקורי. משקף הרוח גבוה ב־80 מ"מ מהמשקף המקורי, וכאן מצב הרוח היה כבר הרבה יותר טוב, כשגם כאן שמנו את המשקף על המצב האמצעי מתוך שלושה, כך שאפשר היה להגביה אותו בעוד כ־20 מ"מ.

מערכות האלקטרוניקה טובות, והן לחלוטין מיישרות קו עם המקובל ב־2026. אמנם אין כאן IMU אז אין ABS ובקרת אחיזה להטיה, אבל יש מערכות אלקטרוניקה טובות ומתקדמות. בקרת האחיזה כאמור בעלת 3 מצבים. הבחירה קלה וגם ניתן לנתק אותה לגמרי. היתרון הוא שאחרי סגירה ופתיחת סוויץ' המצב האחרון נשמר, כך שאם בקרת האחיזה הייתה מנותקת לפני סגירת הסוויץ', היא תישאר מנותקת גם אחרי פתיחת סוויץ' מחודשת. מעולה!
הקוויקשיפטר פה הוא אחד הטובים שפגשנו, לשני הכיוונים, והוא מאוד מזכיר את הקוויקשיפטר דור 3 של ימאהה – מאפשר להעלות הילוכים לא רק בפול גז אלא גם ברבע גז, ומאפשר להוריד הילוכים לא רק בגז סגור אלא גם עם גז מעט פתוח, והכל קורה חלק ומדויק. ככל הנראה זה נובע גם מהמשלבים החדשים בגיר. כך או כך, גיר מעולה וקוויקשיפטר מעולה.
מסך ה־TFT קצת קטן, בטח ביחס למקובל היום, אולם הוא מציג את הנתונים בצורה ברורה. השליטה היא משלושה כפתורים בלבד, וזו גישה אחרת לחלוטין ממסכים המציעים אין־סוף תפריטים ותתי־תפריטים. בסוזוקי שומרים על פשטות גם בתחום הזה.
וזו בעצם המילה שמתארת את ה־SV-7GX יותר טוב מכל: פשטות. האופנוע הזה פשוט מכאנית ופשוט אלקטרונית, אבל הפשטות הזאת עובדת טוב מאוד בחבילה אחת מעולה. אופנוע פשוט, פשוט טוב.

סיכום ועלויות
אז ה־SV650 עושה קאמבק בדמות SV-7GX קרוסאובר, ואנחנו חייבים לציין שזה משמח אותנו מאוד – בעיקר מפני שאנחנו אוהבים מאוד את המנוע הזה וחושבים שיש לו מקום גם ב־2026, ואולי במיוחד ב־2026. כשכולם מייצרים מנועי טווין מקביליים זולים לייצור, בסוזוקי מחזירים לקטגוריית הביניים את הווי־טווין האיקוני שלהם, שהוא פנינה מוטורית אמיתית.
אבל חוץ מהמנוע המעולה יש פה אופנוע טוב מאוד, פשוט מכאנית ופשוט אלקטרונית, שנראה טוב ועובד עוד יותר טוב. הוא קל לרכיבה, הוא קטן וקל יחסית, והוא מציע חבילת ביצועים טובה במקביל לנוחות גבוהה.
הפשטות הזאת באה לידי ביטוי במחיר, כשבאירופה מחירו נמוך יותר בכ־15% עד 20% ממתחרהו הישיר – ימאהה טרייסר 700. מחיר בישראל טרם נקבע, אולם בקורלציה כזו מחירו בארץ צפוי להיות נמוך מ־60 אלף ש"ח, כשלהערכתנו הוא יעלה סביב 55 אלף ש"ח. אם זה אכן יהיה המחיר, הרי שמדובר במחיר ממעולה שהוא קלף חזק מאוד לסוזוקי. ה־SV-7GX צפוי להגיע ארצה לקראת סוף שנת 2026. ברוך השב SV650 בתצורה יפה ומוצלחת.
FullgaZ אופנועים, קטנועים וכל מה שגז
אופנוע שפוי במחיר נורמלי